OHLALA PATISSERIE
Str. Christian Tell nr. 1-3, Bucuresti

OHLALA PATISSERIE
Str. Christian Tell nr. 1-3, Bucuresti
Öhlala Pâtisserie este cofetăria care aduce împreună rețete de inspirație franțuzească și ingrediente locale, de sezon. Situat în Piața Amzei, pe strada Christian Tell nr. 1-3, cochetul local oferă o selecție de produse fine, savuroase, realizate în laboratorul propriu. Acestea pot fi degustate la interior, pe terasă sau ridicate, în regim de takeaway.
Proiectul este dezvoltat de către Alina Petrea, absolventă în 2019 a Școlii Ritz Escoffier, din Paris, elevă a lui François Perret, cel care, în 2019, a fost declarat cel mai bun cofetar din lume, de către asociația Grandes Tables du Monde.
Cofetăria își întâmpină oaspeții cu un meniu de produse fine, din care fac parte tarta de fistic cu flori de portocal, Banoffee - celebra tartă cu banane și caramel -, moelleux au chocolat, servit rece și tradiționalele choux, în variantele cu cremă de cafea, ciocolată și vanilie. În plus, în cadrul laboratorului propriu, Alina și Sébastien realizează și produse de patiserie - madlene, financier cu fistic - prăjitura franțuzească din făină de migdale, cu unt de alune de pădure și fistic -, plăcintă cu mere, fursecuri cu ciocolată, caramel și alune de pădure și diferite tipuri de foietaj cu fructe proaspete, compot și gemuri de fructe.
Toate produsele sunt create îmbinând tehnici de patiserie franțuzești, cu ingrediente de calitate, atât locale, cât și aduse de la furnizori de încredere, din Franța. “Obiectivul meu este să îmi folosesc viziunea personală, precum și ceea ce am învățat în cadrul școlii Ritz Escoffier, pentru a crea produse care să devină memorabile. În căutarea celor mai bune materii prime, am descoperit fructe savuroase, de origine locală, pe care le voi îmbina cu lapte și smântână românești, unt franțuzesc și multe alte ingrediente de calitate. Pentru mine, prăjiturile mele sunt rezultatul unei alchimii, un omagiu adus celor două culturi pe care apreciez și le admir - cea românească și cea franceză”, povestește Alina Petrea.
Proiectul este dezvoltat de către Alina Petrea, absolventă în 2019 a Școlii Ritz Escoffier, din Paris, elevă a lui François Perret, cel care, în 2019, a fost declarat cel mai bun cofetar din lume, de către asociația Grandes Tables du Monde.
Cofetăria își întâmpină oaspeții cu un meniu de produse fine, din care fac parte tarta de fistic cu flori de portocal, Banoffee - celebra tartă cu banane și caramel -, moelleux au chocolat, servit rece și tradiționalele choux, în variantele cu cremă de cafea, ciocolată și vanilie. În plus, în cadrul laboratorului propriu, Alina și Sébastien realizează și produse de patiserie - madlene, financier cu fistic - prăjitura franțuzească din făină de migdale, cu unt de alune de pădure și fistic -, plăcintă cu mere, fursecuri cu ciocolată, caramel și alune de pădure și diferite tipuri de foietaj cu fructe proaspete, compot și gemuri de fructe.
Toate produsele sunt create îmbinând tehnici de patiserie franțuzești, cu ingrediente de calitate, atât locale, cât și aduse de la furnizori de încredere, din Franța. “Obiectivul meu este să îmi folosesc viziunea personală, precum și ceea ce am învățat în cadrul școlii Ritz Escoffier, pentru a crea produse care să devină memorabile. În căutarea celor mai bune materii prime, am descoperit fructe savuroase, de origine locală, pe care le voi îmbina cu lapte și smântână românești, unt franțuzesc și multe alte ingrediente de calitate. Pentru mine, prăjiturile mele sunt rezultatul unei alchimii, un omagiu adus celor două culturi pe care apreciez și le admir - cea românească și cea franceză”, povestește Alina Petrea.