RUKA IZAKAYA
Calea Floreasca, Nr. 111, Bucuresti

RUKA IZAKAYA
Calea Floreasca, Nr. 111, Bucuresti
RUKA e un spațiu aparte, primitor, care te face sa vrei repeti experienta traita. Experienta de care vorbim este compusa din melage-ul perfect dintre preparatele exceptionale, cocktailurilor care spun povesti si a muzicii din fundal. Spațiul este o combinatie intre familiar și nou dar si de tradițional și inovativ. Mixul intre tradiție și inovație ce caracterizeaza Japonia il intalnesti la Ruka, in povestea unică și originală, proiectată de arhitectul Andrei Mitișor și echipa H3.
Spațiul este deschis, minimalist, rămânând însă cald și primitor. O instalație parametrică de ultimă generație creează o textură vizuală unică, cu straturi distincte de lumină, completându-se perfect cu sistemul de sunet imersiv.
Specificul japonez a venit oarecum natural, prin parteneriatul cu Chef Cătălin Petrescu, care și-a început cariera într-un restaurant cu stele Michelin cu specific japonez din Norvegia, Nodee, descoperindu-și astfel vocația și pasiunea, pe care și le-a cultivat specializându-se ulterior la Tokyo și Yokohama.
În meniul RUKA fiecare preparat este unic și a fost conceput pentru a se completa armonios cu celelalte, în orice combinație ar fi alese. Este principiul pe care a fost construit meniul RUKA: preparate specifice unei izakaya japoneze, reinterpretate de chef Cătălin Petrescu, perfecte pentru a fi comandate și consumate împreună.
Playlistul este compus de Manos, (Emmanuel Damanakis) unul dintre fondatorii RUKA Izakaya. Este impartit in playlistul de zi si cel de seara pentru a se adapta fiecărui moment al zilei, acompaniindu-i pe cei care ne trec pragul într-un mod subtil și reconfortant, în această călătorie în lumea RUKA.
Și oricui i se face dor de atmosfera restaurantului, o poate recrea din punct de vedere al ambianței muzicale, accesând site-ul www.rukaizakaya.ro, unde se regăsesc ambele playlist-uri.