VISCRI 32 WHITE BARN & BLUE HOUSE
Str. Viscri, Nr. 32, Viscri, Viscri
3 pareri

VISCRI 32 WHITE BARN & BLUE HOUSE
Str. Viscri, Nr. 32, Viscri, Viscri
3 parere

Discountul de 10% se aplica doar pentru tranzactiile efectuate in locatie, la POS.

Viscri 32 - White Barn & Blue House este un proiect social care cuprinde un restaurant Slow Food si cea mai mica casa de oaspeti din situl Unesco transilvanean Viscri. Restaurantul este amenajat intr-o sura veche reconvertita la spatiu de luat masa in care bucataria ocupa fostul grajd de bivoli. Conversia surii a durat mai bine de un an si jumatate si a fost in intregime realizata cu mesteri locali.
Din punct de vedere gastronomic, Viscri 32 este axat de doua idei centrale: meniul este construit din retete transilvanene vechi, respectate intocmai sau reinterpretate intr-o maniera contemporana si pe utilizarea de ingrediente locale de la tarani sau ferme de familie.
Restaurantul din sura alba are un procent de produse locale si regionale de 85-90%. Intreaga echipa Viscri 32 este compusa exclusiv din localnici, majoritatea fiind la primul loc de munca. Viata de zi cu zi a surii-restaurant este de mai multe ori pe an intrerupta de evenimente cu guest Chefs care folosesc ca sursa de inspiratie folclorul gastronomic transilvanean, de biologi care care culeg flora salbatica folosita ulterior la gatit sau de mici producatori de branzeturi artizanale si preparate din carne, fructe sau legume ecologice.
Casa Albastra este a doua componenta de pe proprietatea de la Viscri 32 si cuprinde doua camere sasesti construite in 1912, atent restaurate si mobilate cu piese autentice.
Viscri 32 este una dintre cele 6 destinatii speciale Gault & Millau din Romania si primul avanpost rural Radio Guerrilla.

3 pareri

5
3
Mihai Moraru
21 Apr 2024
Fabulos!!!
Adrian Dobre
25 Aug 2023
Mâncare extraordinar de bună. Păcat de pasta de jumări că nu este disponibila și pt vânzare.
Ionut Constantin
08 Oct 2022
Excelent!