emisiuni

Muzică despre cine suntem

Duminica
12:00 - 13:00

Simion Bogdan-Mihai prezintă la Radio Guerrilla noua emisiune Muzică despre cine suntem.

Vor exista trei direcţii generale: un filon de muzică ţărănească românească, unul de muzică lăutărească ţigănească şi unul de pop music generic românesc (de la începutul sec. XX până după cel de-al doilea război mondial).

Podcasturi

62 comentarii
  Antonela Toader

  Minunată emisiune, cultură și acorduri deosebite! Așteptăm următoarea emisiune, duminica viitoare! Succes Radio Guerrilla, succes Simion Bogdan Mihai!

  Luminita

  Super făina emisiunea!
  Ma bucur ca v-ați gândit sa concepeți așa emisiunea, dj ms bucur ca e dumininuca , sa o pot asculta!!!!

  Popescu Marius

  F.,f. buna emisiune .Melodia la ocarina cu acompaniament de contrabas a fost teribila si febrila si… recenta.Superb totul.

  Oana Dragu

  Ieri in mașină am prins emisiunea si m-a bucurat enorm ca ați inclus si partea satului pe care multi dintre noi, orășenii, o (re)descoperim.
  Mult succes! Sunteți tare faini!

  Stefan

  Totul te trimite intr-un sat de acum 100 de ani. Uneori simti bucuria, alteori durerea.

  Mirific!

  Mariana

  Ar fi fost cinstit dacă s-ar fi citat sursa de unde este preluat textul de prezentare al emisiunii. Mă refer la textul de prezentare al discului nr. 1 din colecția “Ethnophonie”, redactat de prof. Speranța Rădulescu, disc apărut în anul 2000. Cine a “scris” aici textul știe sigur la ce mă refer. Furtul intelectual este încă la modă!? Păcat

   Teodora Vamvu
   Teodora Vamvu

   A fost o greșeală onestă, s-a rezolvat. Mulțumim pentru vigilență.

  Mădălina Ștefu
  Madalina

  Ador aceasta emisiune, ce bine ca o pot reasculta cand doresc si pot transmite bunicii mele si parintilor, care nu prind radio Guerilla. (Botosani si Hunedoara). Love, Bogdan.

  marius

  Excelenta emisiune!!! Multumim Guerrilla si multumim Simion Bogdan-Mihai

   Teodora Vamvu
   Teodora Vamvu

   Podcastul emisiunii de astăzi va fi disponibil pe site începând cu ziua de miercuri, după mini-vacanță.
   Mulțumim!

  Daniel

  Poti te rog sa precizezi unde putem asculta emisiunile in reluare?

  Oana

  Ne puteti oferi si podcasturile de saptamanile trecute? Multumesc!

   Teodora Vamvu
   Teodora Vamvu

   Podcasturile vor fi disponibile de la emisiunea din aceasta duminica incolo. Cele trecute nu vor fi urcate pe site.
   Multumim pentru intelegere!

  Sorin Spasinovici

  Hora de pe discul nelansat a fost lansata sub numele de “Hora de la Costesti” pe discul scos de Ionica la Electrecord in 1992, iar la clarinet este George Udila, la tambal Cristinel Turturica iar la contrabas Leonard a lui Verginica.

  Albumul din 1992 se poate gasi aici: https://youtu.be/t8JIGzC0njA

   Simion Bogdan-Mihai

   Mulțumesc de informație! Nu știam că hora a apărut editată pe un material de după Revoluție. Din ce vorbisem cu Ionică, el zicea că a tras cu Ghiță pe vremea aia, dar e foarte probabil să fie Leo Ciuciu. Mă bucur să aflu că există și alți oameni pasionați de zona asta. Seară frumoasă!

  Banu Madalin

  Felicitări domnule Simion …am sa vă distribui emisiunea pe Facebook de fiecare data…sunteți fenomenal prin ceea ce faceți ❤

  Dan Mandiuc

  Un demers absolut minunat. Multumim Guerrilla si Simion Bogdan-Mihai pentru aceasta oportunitate. Podcasturile sunt mana cereasca si probabil singura sansa prin care tinerii sa tina legatura vie cu folclorul nostru aproape uitat.

  Eugen

  Mă bucur că am avut ocazia să-l descopăr pe Bogdan Mihai Simion și această emisiune pe care o susține atât de bine documentat, alături de neprețuita sa arhiva! La cât mai multe ediții!

  Georgeta Cazacu

  Și eu vreau să cumpăr muzica dumneavoastră pe suport fizic!
  Există o șansă?!

  Felicitări pentru activitatea dumneavoastră!
  Nu numai celor de vârsta dumneavoastră aduceți bucurie (și schimbări, transformări, speranțe de frumos) prin ce faceți! Eu am fiica din generația dumneavoastră.

   Simion Bogdan-Mihai

   Mulțumesc pentru cuvintele frumoase. Albumul meu e încă în lucru. Sper să reușesc să-l lansez în februarie, dar nu depinde exclusiv de mine. Când e gata coperta, mix-masterul și tot planul de promovare am să anunț public. Până atunci vă invit să vă bucurați de muzicile pe care vi le propun aici.

    Ame Sam Roma

    Te saluta un prieten mai vechi daca iti mai aduci aminte de el 🙂

  Cristi

  va salut cu respect. Vocea și inteligent dumneavoastră va schimba imaginea .,….!

   Liliana

   Wow, acum am descoperit emisiunea ta si ascult poddcasturile din urma, te-am vazut la Andi Moisescu. Ceea ce faci e extraordinar, o adevarata radiografie a muzicii romanesti. Multumim!

  Iulian

  Echipă, Bogdan, aprecieri pentru că ne faceți cunoscută partea aceasta de cultură românească.
  Și eu v-am găsit cu ajutorul interviului lui Bogdan cu Andi.
  Aș vrea să-l puneti și pe celelalte platforme de Podcast-uri ca să vă audă și mai mulți oameni: Spotify, Google, Apple și de ce nu, Youtube. Succes vă doresc

  otopeleanu vasile

  Felicitari radio Guerrilla ! Felicitari Simion Bogdan Mihai ! Nu am crezut ca la varsta mea (76 ani )si ca in aceste vremuri in care figura centrala este circul politic o sa am bucuria sa descopar un tanar asa de talentat ,cu preocupari in “muzica despre cine suntem ” !!!! Ca iubitor al muzicei romanesti taranesti ,lautaresti si pop generic, va multumesc mult pentru informatiile date .Va multumesc si pentru inregistrairile Dvs ,ca cel mai tanar cobzar ! Si eu cred ca , frumoasele Dvs.preocupari ar trebui sa fie prezente si pe alte canale .Doresc mult sa cumpar cartea cu interviuri cu lautari celebrii si audiobookul .Rog a ne comunica data si locul de difuzare ,Va multumesc pentru tot ce faceti

  Edi

  Ne bucuram nespus de astfel de emisiuni….Felicitari Radio Guerrilla, felicitari Bogdan.
  Muzica despre cine suntem, o ora pentru istorie, minte si suflet !!!

  Adrian

  Foarte frumoasa emisiunea si atipica pentru vremurile actuale. Imi pare rau ca nu gasesc decat emisiunile de la inceputul anului. Ma bucura initiativele care incearca sa prezinte imagini ale istoriei noastre din orice domeniu. Emisiunea lui Andi Moisescu si a Andreei Marin m-au ghidat catre aceasta emisiune. Astept cu interes albumul

   Teodora Vamvu
   Teodora Vamvu

   Buna ziua! Mulțumim pentru apreciere!

   Avem podcasturile emisiunii lui Simion Bogdan-Mihai începând de pe 29.11.2020 și până în prezent, în total 7 emisiuni. Căutați pe pagina emisiunii și apăsați butonul “Mai multe”, vi le va afișa pe toate.

   Zi frumoasă!

  Dumitru Nicolae

  Bv… Putini mai fac ce faci tu. Sa readuci pe tapet muzica noastră din bătrâni…. Felicitari

  Rodica

  Am o mare satisfactie sa aud muzica autentica lautareasca promovata de un cunoscator ca Simion Bogdan Mihai
  Povestea din spatele cantecului e foarte importanta pentru intelegerea muzicii.
  Andi Moisescu, felicitari!

  Mote Ghita

  Ascult cu drag eminsiunea ta. De la Roma. Mă face să mă simt acasă, imi aduce aminte de bunicul meu Dumnezeu să-l odihnească cand eram mic si asculta la un radio mic antena satelor. Super! Felicitări pentru aceasta emisiune minunată.

  Vasile Guzganu

  Ești tare boss. te spionez peste tot unde te prind postat pe internet. Locul dumitale este-n Academia Română !(Apropos, ți-o zic din ipostază de neapartenent din vreo minoritate națională (c-așa ar fi fost sortit să fie, deci, n-am nici un merit la faza asta !) sau cu vreun muzicant prin ,,copăcelul” meu genealogic).

  Cristina

  Mulțumesc, Bogdan! Mulțumesc, Guerrilla! Fiecare emisiune mă întoarce la serile petrecute cu bunica mea pe la începutul anilor ’90, când ascultam împreună romanțe și citeam, eu povești iar ea romane victoriene.

  Stefan Raduta

  Ascult emisiunea cu drag, din New York City.
  In afara de Radu Banciu, nu am intalnit alt roman atat de autentic, care sa ma unga la suflet in asa hal. Absolut extraordinar, si unic.
  L-am descoperit din intamplare pe Simion Bogdan-Mihai, la podcastul lui Andi Moisescu, caruia tin sa ii multumesc si aici….

  “Nothing is original. Steal from anywhere that resonates with inspiration or fuels your imagination. Devour old films, new films, music, books, paintings, photographs, poems, dreams, random conversations, architecture, bridges, street signs, trees, clouds, bodies of water, light and shadows. Select only things to steal from that speak directly to your soul. If you do this, your work (and theft) will be authentic. Authenticity is invaluable; originality is non-existent. And don’t bother concealing your thievery – celebrate it if you feel like it. In any case, always remember what Jean-Luc Godard said: “It’s not where you take things from – it’s where you take them to.” Jim Jarmusch.

  Gasiti-ma la http://www.stefanraduta.com

  Salutare la toti!

  otopeleanu vasile

  Inca odata ,felicitari pentru emisiuni ! Cu voia Dvs. asi dori sa completez ca ,dupa mizerabila perioada a arestarii ,Ionescu Gion a mai dat spectacole pe litoral . Personal ,am avut deosebita placere sa-l ascult la Neptun. De asemenea ,multe dintre creatiile sale au fost inregistrate pe discuri Electrocord.

   Simion Bogdan-Mihai

   Mulțumesc de gânduri! E limpede că nu a reușit să se integreze definitiv în “lumea nouă” ce începuse a fi construită prin 1947. Acesta ar fi și cel mai convingător motiv pentru care a aplicat an de an pentru viză, vreme de 19 ani. Cred că a fost minunat spectacolul său de la Neptun! El nu a înregistrat nimic la Electrecord, ci numai pentru Odeon Berlin. Electrecordul a pus mâna pe (o mică parte) din înregistrările sale “capitaliste” (deci dinaintea momentului ’47), reeditându-le din timp în timp după 16 iunie 1964 (ultimul decret pentru grațierea a peste 3000 de deținuți politici din perioada stalinistă). Vă mulțumesc foarte mult că îmi sunteți alături! Sănătate multă!

  Florin

  Felicitări Bogdan. O emisiune extraordinară. Cineva ar trebui sa scrie poveștile spuse de tine. ( later edit, abia aștept sa cumpăr cartea)V-am descoperit întâmplător căutând povești și partituri despre folclor și muzică lăutărească. Mulțumesc că îmi aduceți aminte de țara copilăriei mele cu muzica bunicilor și a părinților. Domnule Bogdan, mă înclin.

  otopeleanu vasile

  Inca o data multumiri pentru emisiuni ! Din pacate ,nu am putut asculta emisiunea din7.03 ,dar ,vad ca nu a aparut nici podcastul ! De ce ?

  Marius

  Super tare conceptul emisiunii !! Intamplator am descoperit un podcast facut impreuna cu Andi Moisescu si am ramas hipnotizat !!! Ceea ce face Bogdan si cum “spune” aceste povesti …… este senzational, aproape ma baga in transa 👍🏼

  lorita constantinescu

  Felicitari pentru emisiune! Muzica lui Constantin Stanciu mi-a adus aminte de copilarie si petrecerile de familie.

  Octavian steclaru

  Foarte frumoasa emisiunea,este o placere sa o asculti. Veti face un episod despre Hariclea Darclée?

  Daniel

  Va salut si felicit pentru emisiune! Va adresez o rugaminte: cine canta melodia din generic si cum se numeste? Multumesc!

  ioana

  Buna!
  Cine canta melodia de intro a emisiunii si cum se numeste ?

  Liviu

  Emisiunea asta e sufletul pe tavă e ceva ce cuvintele s sărace, muzica lautareasca și tot ce prezintă ea, pentru mine e tot în toate. Felicitări Simion Bogdan Mihai ești cel mai bun. FĂRĂ EMISIUNEA ASTA VIAȚA AR FII PUSTIE FĂRĂ LĂUTARII DE CATIFEA LA FEL… VĂ PUP

  Ame Sam Roma

  Te salut 🙂
  Melodia cu Ion Namol se intituleaza ” Cat este Banatul de mare ” si ce ai difuzat nu este intreaga

   Simion Bogdan-Mihai

   Salutare dragul meu,

   Mulțumesc pentru informație. Cât am, atât dau 🤗 să ne auzim sănătoși

  Alex Casapu

  Salutari din America! Va multumim pentru aceasta minunata emisiune si pentru tot ceea ce ne prezentati aici. Va ascult saptamanal si de fiecare data invat ceva nou. Sunteti o comoara a culturii romanesti.
  Cand vom avea onoarea sa ne vizitati si pe noi cei departe de meleagurile natale?
  Toate cele bune si multa sanatate! Multumim pentru tot ce faceti.

  Liviu Neaca

  Să te țină sănătos și emisiunea asta de suflet de magie de trăire de armonie de dragoste de suferință și iubire să o țină viață lungă fără de sfârșit.Muzica asta lăutărească și muzica asta de oameni făcută autentică din inimă pe atât de simplă pe atât de emoționantă și deosebită face cea mai bună emisiune ever. Offf ce dor ce chin ce jale….

  Vlad

  Foarte frumoasă serie!

  Lipsește podcastul emisiunii cu Gică Petrescu, de pe 6 martie 2022. Sper să-l încărcați cât mai curând. 🙂

   Teodora Vamvu
   Teodora Vamvu

   Pe 6 martie 2022, emisiunea Muzica despre cine suntem a fost cu și despre Costantin Eftimiu 🙂

  Cristina F.

  Abia am dat de emisiunea voastră. Felicitări! Vă rog mult – cum se numește sau de unde este melodia din generic? Mulțumiri!

  Adrian Driha

  unde gasesc piesele din emisiune in speta cele ale lui Faramita Lambru , Maria Tanase si filmele in care au jucat ?

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Duminica
12:00 - 13:00