EDITURA ART

EDITURA ART
Într-o lume grafomană, în care se anunţă din ce în ce mai zgomotos moartea cărţii în format clasic, Editura ART se încăpăţânează să ofere Cititorului ce-i al Cititorului. La adăpost de tentaţiile comercialului cu orice preţ, ART continuă să acorde o atenţie aproape obsesivă selecţiei de titluri şi autori, respectând şi luând prin surprindere gusturile unui public exigent, însă dispus să încerce pe propria piele noi provocări.
Dincolo de colecţiile care sunt deja marcă înregistrată pentru ART – Cărți cult (cărțile care au făcut istorie), Cărţi cardinale (texte pentru o mai bună orientare în hăţişurile teoretice), Ocheanul întors (pentru amatorii de jurnale și memorii extraordinare), editura își adaptează în permanență planul editorial în beneficiul unui cititor imaginar aflat mereu în căutarea marilor descoperiri.
Ferma animalelor – care îşi construieşte naraţiunea prin nenumărate derivări stilistice ale aceleiași teme legate de prietenii și companonii noștri necuvântători, musai – o selecție a tot ce este hype și bun în literatura contemporană, Sapiens – colecția de nonficțiune și AudioART – proiectul de audiobook-uri pe vinil, sunt doar câteva dintre cele mai interesante și mai noi proiecte editoriale.
Cărțile ART le-au colorat cititorilor zilele cu prozele din seriile de autor Bohumil Hrabal sau Julio Cortázar, însă le-au adus şi noi ediții din Dostoievski, Faulkner, Modiano sau Capote. Le-au făcut cunoştinţă cu atipicul Jon Ronson, cu suprinzătorul Roald Dahl pentru adulți, dar şi cu greii filosofiei.
Şi cum ochiul este cel mai dur critic, a fost îmblânzit cu mare atenţie pentru grafică, tipar şi celelalte chestiuni lumeşti din viaţa unei cărţi.
Editura ART nu face recomandări speciale, este lăsată cititorilor plăcerea şi dificultatea alegerii.