DECORESILK.RO

DECORESILK.RO
Fascinația pentu mătase și pictura pe mătase a început atunci când am văzut primul documentar despre pictura pe chimonourile japoneze.
Mai târziu, lucrând și cautând să găsesc drumul meu prin acesta impresionantă tradiție am înțeles și matasea, am ințeles cât de bine se potrivește unei femei, cât de aproape de spiritul feminin este, cât de puternică și același timp delicată și blândă. Greu de cucerit și îmblânzit, mătasea iți dictează legile sale; a așterne culorile, a mânui pensula peste fibrele sale este întotdeauna o încercare dar și o bucurie.
Mătasea te surprinde mereu prin forță și delicatețe, te protejează și încălzește ca o mama iubitoare care te cuprinde cu toată dragostea ei.
De fiecare dată, când ma apropii de ghergheful cu mătase sunt fericita reușesc să găsesc o cale sa fiu alături de frumusețea sa, să o pot picta și apoi să o pot oferi minunatelor femei pentru a se regăsi și a se lăsa învăluite de artă, de pictură de blândețe și de forță.
Cupoanele de mătase naturală le întind pe șasiuri de lemn cu multa grijă și îndemânare. Desenez întâi imaginea aleasă pe hartie și apoi, direct pe mătase pictez ceeea ce va deveni eșarfa dumneavoastră. Folosesc culori și pensule speciale ce vor rezista fixării la abur și căldură. După multe ore de lăsat la uscat eșarfa, voi fixa pictura expunând-o la abur și la călcare la 80-90 C. Apoi spăl delicat eșarfa cu apă rece, de mai multe ori pentru a înlătura uneori vopseaua de prisos, și o scufund în apă și balsam de rufe să o îmblânzesc și să o parfumez, apoi o usuc, o calc iar la temperatura înalta și abur.
De cele mai multe ori, cine cumpara esarfa ca si cadou mă roaga sa o dedice cuiva special, și adaug în desen, aproape în joaca și inițialele femeii ce o va purta, abia o poti ghici, doar noi stim ca este acolo, este a ei, a ta.
Este aproape gata … o pliez și o ambalez în cutii fastuase de carton personalizate, adaug o felicitare pictată cu acelasi desen ca si esarfa și apoi îmbrățișez totul cu o mare fundă de mătase.