AMBASADA
Splaiul Peneș Curcanul, Nr. 4-5, Timisoara

AMBASADA
Splaiul Peneș Curcanul, Nr. 4-5, Timisoara
AUTO
PROPUNE-TE
Descarca aplicatia!


Povestea noastră a început cândva după cea de-a doua ediție de PLAI, adică în 2007, când ne-am dat seama că ne dorim să continuăm și să mărim impactul urmărit în cele trei zile de festival prin crearea unui spațiu care să încurajeze colaborarea între organizații, bresle, meserii, pasiuni, oameni - un spațiu care să acționeze ca și locație-resursă pentru muncă, ședințe și evenimente, o atmosferă care să stârnească și să hrănească creativitatea și inițiativa, cu o doză mare de curaj și optimism, dar sustenibile cu realism și responsabilitate.
Centrul Cultural independent, întreprindere socială, model de antrepenoriat cultural, cu baza unei organizații non-profit, AMBASADA a devenit un loc de întâlnire a oamenilor faini (ONG-uri, freelanceri, artiști, muzicieni, oameni pasionați, companii), cu idei faine - pe care noi ne-am propus să-i ajutăm să mute munții din loc (dacă asta vor). Cu facilități și servicii gratuite pentru mediul creativ și non-profit, oricine poate să pună la cale aici un proiect, training, eveniment sau o simplă ieșire.

AMBASADA the bistro:
- Cafenea și Bistro
- Sală de ședințe, training-uri și transformat proiecte în planuri mărețe

AMBASADA the know how capsule:
- building.a.community

Treptat obiectivul Centrului Cultural PLAI a luat diferite forme: festival, intervenții urbane, reconversii industriale, ocuparea spațiului urban și producții artistice construite special pentru impact și colaborare. building.a.community este un living lab, un studiu de caz hibrid, care se dezvoltă ascultând nevoile antreprenorilor atipici, care sunt suflul creativ al unei comunități funcționale.
Creat din containere maritime scoase din uz și cu interioare naturale din placaj brut de plop, spațiile vor găzdui unii dintre cei mai activi antreprenori creativi din Timișoara într-un exercițiu hibrid de reziliență.