UZINA COFFEE
Str. Piața Amzei, Nr. 5 , Bucuresti

UZINA COFFEE
Str. Piața Amzei, Nr. 5 , Bucuresti
Am trecut și noi prin asta. Am fost confuzi o vreme cu privire la rolul cafelei. Așa am și început să bem cafea, utilitarist. Aveam nevoie de cofeină pentru clipele hipnotice ale amiezii, când trebuia să fim proaspeți și vivace, dar păianjeni somniferi țeseau plase între gene.
Urmam tratamentul cu cafea și suportam amarul cafelei doar cu mângâierea unui efect ce nu se lasă așteptat. Dramatic era că odată cu acest câștig al limpezirii minții, venea gustul amar, cenușiu al cafelei prăjite puternic, pe care trebuia să îl ajustăm cumva, cu zahăr sau lapte. Această nevoie de a agiorna gustul cafelei ne spunea că ceva nu e în regulă cu ea. De ce bea atâta amar de lume, atâta amar(ă) de cafea?
Ceva mai târziu după ce vom fi descoperit cafeaua proaspăt prăjită, tehnici alternative de preparare și în general elemente care țin de lumea cafelei de specialitate, lucrurile au început să se lumineze și cel mai important, zahărul și laptele își găseau loc din ce în ce mai greu în ceașca noastră. O cafea bună, nu are nevoie de nimic mai mult decât de atenția la câteva detalii a celui care o prepară.
De aici, de la etapa consumatorului până la cea a prăjitorului, am mai sărit câteva praguri și dorința de a face o cafea bună nu s-a limitat la felul cum o preparăm ci s-a lărgit către multe alte verigi care întregesc lanțul care unește fermele de cafea de ibricul sau espresorul nostru.
Prin urmare, Uzina Urban Coffee Roasters este cea mai limpede expresie a entuziasmului nostru cu privire la cafea. Suntem convinși că Uzina își deschide porțile iubitorilor de cafea, nu pentru a vindeca în mod necesar somnolența iminentă de peste zi ci pentru a garanta un început de zi agreabil.
Ce este Uzina? O promisiune în fața tuturor. Vom bea cafele fantastice!
Echipa Uzina Coffee