ROAD GRAND TOUR

ROAD GRAND TOUR
Road Grand Tour a început în urmă cu 11 ani, în 2013! S-a dorit a fi sistemul de competiții de ciclism care să scoată acest sport din anonimat și sărăcie. Fondatorul lui, Alex Ciocan, fost ciclist profesionist și actual comentator Eurosport, a încercat și parțial reușit să ofere cicliștilor profesioniști posibilitatea de a concura, de a se remarca și de a câștiga din punct de vedere financiar.
Ajuns în 2017-2018 la un apogeu de 14 competiții pe întreg teritoriul României, în 2024 aduce în rândul iubitorilor de sport de la noi din țară, 2 competiții de șosea, 3 de mountain-bike, 2 pentru copii, 1 de alergare și câteva activități de conștientizare a elevilor din școlile din Prahova și Dâmbovița de a circula corect pe drumurile publice și de a utiliza întotdeauna echipament adecvat.
Primul eveniment din 2024 este The Wall Pucioasa. Prima atestare documentară a orașului Pucioasa apare în 1649. Prima cursă de ciclism pe șosea în orașul Pucioasa apare 369 de ani mai târziu prin The Wall - RGT Pucioasa. Există două tipuri de traseu, unul de 57 km pentru cei cu mai puțin timp pentru antrenament și unul de 108 km pentru cei curajoși și pregătiți, adică aproape două tururi. Fiecare tur al acestui circuit mare ne va duce peste o cățărare mică, una medie și una destul de dură, dar frumoasă, cunoscută de majoritatea cicliștilor din zonă. Se numește Sultanu’, un mic "Zid", cu o pantă care ajunge uneori la 30%!
Însă la RGT #The Wall nu doar competiția trebuie să atragă! Peisajele, lumea, bârfele de dinainte și de după, platourile cu șunculiță, roșii, ceapă și slănină (nu glumim), și lumea extrem de primitoare din Pucioasa sunt la fel de apreciate precum competiția în sine.
Al doilea eveniment din acest an se va desfășura în București: Parada Micilor Bicicliști - West Side! Pe 1 iunie sărbătorim într-o zi cât alții în 3:
• Ziua internațională a copilului (1 Iunie)
• Ziua mondială a bicicletei (3 Iunie)
• Ziua mondială a mediului (5 Iunie)
Și lansăm o invitație la un stil de viață sănătos, prin sport și protejarea mediului înconjurător. Evenimentul este dedicat tuturor copiilor care iubesc bicicleta și senzația de libertate pe care aceasta o oferă.
Parada Micilor Bicicliști are ca scop promovarea mersului pe bicicletă, în siguranță, în rândul copiilor, de la cea mai fragedă vârstă și își propune să-i învețe pe cei mai tineri bicicliști regulile care trebuie respectate în timpul deplasării pe două roți, atât individual, cât și în pluton, într-un mediu sigur, relaxat și plin de veselie – ferit de orice trafic rutier.
West Side Kids Race este o competiție ce își propune să ofere copiilor prima lor experiență de concurs de ciclism pe trasee adaptate și dedicate categoriei de vârstă.
De la mic la mare, de la Pișpirică la 14 ani, îi invităm să pedaleze, să petreacă timp de calitate și să se întreacă în siguranță.
Gazdele evenimentului Go4Fun, Reciclad'or și RoadGrandTour vă așteaptă la linia de start.
Al treilea eveniment este acolo unde fie vara, fie iarna, sportul este rege: Teleferic Challenge în Poiana Brașov. Cea mai cunoscută stațiune montană de la noi din țară! Cel mai frumos hotel din România! Cei mai buni cicliști la start! De departe cea mai frumoasă atmosferă de după cursă și cea mai bună mâncare și băutură - merg mână în mână Atunci când partenerii noștri de încredere, Teleferic Grand Hotel și Husqvarna ne-au propus să organizăm un concurs de MTB în Poiana Brașov nu am stat nicio clipă pe gânduri. Ce poate fi mai plăcut decât să îmbini un weekend la munte cu familia cu o competiție de MTB în Poiana. Pentru că vrem să oferim o șansă tuturor, am gândit trei probe diferite. Tura scurtă, 18km - ai terminat, te bucuri de muzică, punctul de alimentare de la sosire și poze cu ai tăi. Tura medie, 36km (2 x tură scurtă), ai terminat, stai puțin să-ți revii, te speli, povestești cum te-ai chinuit tu pe urcări, muzica, poze și mâncare. Tura lungă, 54 km (3 x tura scurtă), încă nu ai terminat, mai ai, te chinui, înjuri (mai ales pe noi), te gândești la rudele noastre apropiate, însă, când treci linia de sosire te simți un EROU!
Cu cel de-al 4-lea eveniment, ajungem în Mehedinți, în poate cea mai frumoasă zonă a României, dar și cea mai puțin explorată: Isverna, prin Karst Isverna MTB. Meleaguri de poveste, cicliști puternici, zâmbete largi pe fețele transpirate, adică OFF Road Grand Tour Isverna 2023. Concursul se desfășoară în arealul montan din nordul Mehedințiului, pe un traseu tehnic, dar posibil de parcurs integral pe bicicletă, cu urcări și coborâri spectaculoase, într-un peisaj superb. Dacă în timpul competiției ne alergăm, în afara ei, suntem cei mai buni prieteni și ne simțim perfect împreună în jurul bucatelor alese. Ne ajută nu doar locul în sine care pare desprins din National Geographic, ci și oamenii care sfințesc locul.
Karst Isverna MTB nu este doar un eveniment sportiv, ci și o ocazie perfectă de a petrece un weekend într-o Românie autentică. Isverna este fermecătoare, cu peisaje pitorești și trasee de munte spectaculoase. Indiferent dacă participi la competiție sau pur și simplu îți dorești să evadezi departe de orice oraș, Karst Isverna MTB îți oferă o experiență de neuitat. Evenimentul este deschis întregii familii, fiind kids și pet friendly. Pentru cei care doresc să petreacă o noapte sau mai multe sub cerul liber, am amenajat o zonă specială pentru corturi în care se va auzi doar cântecul greierilor, strălucirea stelelor și râsetele prietenilor.
Anul acesta încercăm să oferim ceva plăcut și celor care vin însoțitori: un concurs de alergare montană cu trei trasee posibile: unul de 14 km, unul de 8 km și unul pentru copii de 1 km.
Evenimentul cu numărul 5, Seciu Mon Amour, a devenit deja o cursă clasică. De ce? Pentru că majoritatea cicliștilor de șosea au ca obiectiv această competiție. Întrecerile încep pe Strava încă din primăvară și continuă până toamna târziu. Traseul este aparent simplu, în buclă. Startul se dă jos pe drumul Bucov – Plopu, iar sosirea este sus, la Crama Seciu. Un tur de circuit are 23.3 km și conține tot ce ți-ai putea dori de la o competiție de ciclism. Începe cu un fals plat și vălurit, pe un câmp pe care, în mod invariabil, bate un capricios vânt de față. Care se schimbă de la o tură la alta astfel încât să ai parte mereu de surprize noi și nebănuite. În afară de cea în care constați că toți ceilalți pedalează ca apucați de streche, și doar picioarele tale refuză să poți rămâne în pluton. Scapi într-un final de câmp, ajungi aproape de centrul orașului, pe care nu ai timp să-l admiri pentru că începe cățărarea. Preț de vreo 2 km care trec într-o veșnicie aproape, asezonată cu o coborâre superbă de 500 m. Ai ajuns la Cramă, nu te oprești să bei un prosecco, ci purcezi pe valonatul de început și chiui, tu sau frânele, pe coborârea lungă, presărată cu gâturi cu pante abrupte. Ca într-un fel de roller coaster. Cu propulsia asigurată de propriile picioare. Cei care și-au ieșit din vârf de formă sau n-au fost niciodată acolo, au la dispoziție Tura Scurtă, cu o lungime de 63 km, 2 tururi și jumătate, adică 3 urcări de Seciu. Cei mai antrenați sunt provocați să participe la Tura Lungă, de 110 km - 4 tururi și jumătate, adică 5 urcări de Seciu. Atmosfera din timpul și post competiție face toți banii. Iar premiile sunt pe măsura efortului și crampelor. Noi vă dorim tuturor, picioare puternice, minte limpede și mare atenție pe toată durata concursului. Ne vedem la start!
Și iată-ne și în octombrie, la finalul sezonului: Livada cu Cireși promite să ofere o experiență cu totul specială în mijlocul toamnei! Această competiție, desfășurată în frumosul sat Păulești, schimbă peisajul monoton al tururilor cicliste de câmpie și te cucerește prin varietatea și frumusețea traseelor pe care le oferă. Indiferent dacă îți dorești să savurezi o zi splendidă de toamnă alături de alți pasionați ai ciclismului sau ești hotărât să-ți depășești limitele și temerile personale, abordând în siguranță un traseu nou, sau chiar visezi la podium, Livada cu Cireși, chiar dacă nu are cireșe, este o provocare echilibrată și perfectă.
Această aventură pornește din pitorescul sat Păuleștii Noi și începe cu o porțiune pe un drum nepavat, care te introduce apoi într-o pădure de vis, aflată pe un platou înalt, urmată de o coborâre spectaculoasă până la râul Teleajen. Urmează apoi o cursă de anduranță, cu multe urcări și coborâri, care te va convinge că a meritat efortul. În funcție de distanța pe care o alegi, traseul Livada cu Cireși îți rezervă o mică surpriză!
Pentru a alege traseul potrivit, ai la dispoziție următoarele opțiuni: "Piticii" cu vârste între 5 și 14 ani, însoțiți sau nu de adulți, dar și cei care doresc o plimbare relaxantă vor descoperi un traseu ușor de 8 kilometri, cu dealuri blânde și umbrite, în culorile toamnei.
Pentru cei care doresc să se bucure de zilele blânde de toamnă, avem traseul de 17 km recomandat.
Iubitorii de viteză sunt provocați să înfrunte traseul Expert, de 34 km. Și pentru cei care caută o competiție finală care să își testeze la maxim abilitățile, există traseul PRO, de 48 km, format din două ture a câte 24 km fiecare.
Pentru orice informații, accesați www.roadgrandtour.ro sau ne puteți scrie la info@roadgrandtour.ro.