DAS FORT BOUTIQUE
Str. Ion Luca Caragiale, Nr. 1 , Rasnov

DAS FORT BOUTIQUE
Str. Ion Luca Caragiale, Nr. 1 , Rasnov
Proprietatea este formată din 2 case si hambarul și are o închidere tipică săsească spre exterior. Eliminarea construcțiilor creează iluzia unei străzi pietonale interioare cu vedere doar spre pădurile sălbatice din Munții Carpați.
În calitate de arhitecți ai proiectului, am evidentiat orientarea cardinală aproape perfectă a clădirilor, astfel încât toate spațiile definite să fie inundate de lumină naturală.
Principiile de proiectare pe care am intenționat să le punem în aplicare se referă la evidențierea tuturor materialelor și tehnicilor originale și autentice amestecate împreună cu tehnologiile contemporane și mobilierul, pentru a crea un mediu confortabil personalizat.
Fiecare dintre cele 3 construcții existente are propria unicitate pe care am încercat să o exploatăm și să o subliniem cu soluții și idei particulare.
Corpul de casa care astăzi găzduiește restaurantul avea o comoară ascunsă în tavanele originale pictate, tavane care au fost restaurate și au devenit o vastă pânză de artă care inundă culoarea în incinta de la parter. Paletarul de culori este „ținut" deasupra podelei prin conductele de alamă adaptate pentru sistemul electric. Fiecare articol din proprietate defineste o bucată de istorie care este afișată în biblioteca de la intrare alături de un loc tradițional de semineu.
Vasta mansardă a fost transformată în 3 apartamente cu două etaje, pentru care, pe lângă croiala fascinantă a spațiului, accentul cade asupra căzilor de cupru din cameră.
Grădina care astăzi se deschide catre Hambarul in care se afla salonul in care se serveste micul dejun împreună cu alte 4 apartamente cu 2 etaj. Acest corp se remarcă prin simplitatea fațadei proporția și poziția inițială a ferestrelor și prin zidăria temeinică. Linia de proiectare pe care am implementat-o ​​în această parte a proiectului este orientată către materiale autentice cu un contrast între vechi și nou, simplitatea soluțiilor reflectă funcția inițială a construcției.