ZABOLA ESTATE - TRANSYLVANIA
Zăbala, Nr. 437, Zabala
1 parere

ZABOLA ESTATE - TRANSYLVANIA
Zăbala, Nr. 437, Zabala
1 parere

Discountul de 10% se aplica doar la rezervarile facute direct la locatie.

Vă invităm la o călătorie inedită pe domeniul istoric al familiei Mikes unde limitele între trecut și prezent se spălăcesc. Vă facem ca să vă simțiți ca într-o pictură de Monet în care abundența culorilor vă uluiesc și vă duc direct în anii 20. Unii zic că au văzut chiar pe Hercule Poirot furișându-se afară din sufragerie.
Locația este de 600 de ani reședința familiei iar clădirile, din diferite epoci, folosite pentru primirea musafirilor se află într-un parc de 40 hectare care se afundă în pădurile vaste ale Carpaților Răsăriteni. Parcul are 2 lacuri, pavilioane, terase, saună în pădure, trasee de drumeție și de caleașcă. Natura abundentă care ne înconjoară este de importanță deosebită pentru noi și face parte din viața de zi cu zi al domeniului.

Parcul a fost proiectat in secolul 19 de un arhitect peisagist francez si munca minuțioasa a dat naștere unui parc dendrologic cu peste 100 de specii de arbori. Mai ales pârțile de parc francez sau degradat când domeniul a fost folosit ca si spital, preventoriu sau birouri pentru Colectiv în decursul anilor comunismului.
Casele de oaspeți amenajate în vechile clădiri sunt numite după funcțiile originale: The Machine House (secolul XIX) – clădirea unde pe vremuri funcționa generatorul de electricitate și fabrica de postavă, The Saddle House (secolul XIX) – cladirea unde se păstra pe vremuri harnașamentele pentru cai și unde avea sălașul personalul grajdului, The New Castle (începutul sec XX) – construit ca și spații de cazare și birouri pentru firmele familiei (productie de cherestea și masă lemnoasă, fermă de cai pentru uz militar, fabrica de postavă, glăjărie). Castelul Nou adăpostea și bucătăria din care preparatele au fost transportate printr-un pasaj semi-subteran în sufrageria din Castelul Vechi. The Old Stables (secolul XIX) – vechile grajduri de lux unde se țineau caii pentru uz personal al familiei Mikes. În prezent aici puteți să vă bucurați de două săli luxurioasă de evenimente cu 2 semene uriașe.
În pofida faptului că cea mai radicală reformă din anii 20 a decimat rezultatul muncii secolelor, familia Mikes continuă tradiția de 600 de ani cu țelul de a înălța Domeniul Zăbala la vechea lui grandoare.

1 parere

5
1
Ionut Constantin
08 Oct 2022
Excelent!