NOMOMOO.RO

NOMOMOO.RO
Scurta Istorie
Totul a început când Ana, sora cea mare a tripletei NoMoMoo, a devenit vegan pe vreme ce locuia
în Singapore împreună cu soțul ei.
Astfel s-a decis să caute produse ce ar putea să înlocuiască cu brio acest aliment greu de
replicat.
In supermarket și magazinele de profil nu exista o oferta prea stralucita pentru astfel de produse,
majoritatea, ca și acum, erau pline de uleiuri și aditivi, potențiatori de gust și alte ingrediente nu
foarte sănătoase, astfel aceste produse nu se încadrau într-o alimentație sănătoasă.
“Singura modalitate, și-a spus ea în acele momente, este să
încerc să fac singură.”
Într-un vegan retreat din Ubud, a ajuns accidental la un curs de brânză vegană, din nuci de caju,
creată prin tehnici artizanale de fermentare.
Dupa cum își amintea din copilărie, aceasta modalitate de fabricare a brânzei vegane semăna
izbitor cu modul în care bunicii făceau brânză în casa.
Cuprinsa de nostalgie și curiozitate, a decis să încerce să creeze brânză din caju și sa ofere
prietenilor și familiei pentru degustare.
Dupa mai multe încercări, gustul cremos și sărățel pe care îl caută a luat forma. Toți cei apropiați
au îndrumat-o să nu lase să se irosească aceasta oportunitate și să încerce să comercializeze,
pentru ca și alte persoane, care sunt în căutare de produse gustoase și sănătoase să se bucure
de aceste bucate.


O afacere de familie
La îndemnul familie Ana (chef NoMoMoo) s-a întors în România în 2017, iar în 2018, împreună cu
frații ei, Elena și Nicu, a pus timid temelia pentru ceea ce este astăzi NoMoMoo.
Sub numele de Vegan Gourmet, compania fraților NoMoMoo a devenit start-up pionier pe piața
vegana din România.
Cu optimism și voie buna, NoMoMoo reprezintă calea către sustenabilitate colectivă, doar
împreună puteam oferi un orizont cu cer albastru generațiilor ce vor urma.
Gustul a fost și va fi pus întotdeauna pe primul loc în acest proiect, pentru ca doar prin gust
putem să ajutam cât mai multe persoane să facă o schimbare către o alimentație sănătoasă.


De ce branza vegana din caju?
Desi suna de domeniul fantasticului, brânză vegana este pe cât se poate de reala.
Nucile de caju sunt bogate în nutrienți, proteine și acizi grași nesaturați, care susțin sănătatea
inimii, fiind o sursa excelenta de antioxidanți ce ajuta la o mai buna funcționare a sistemului
imunitar.
Prin procesarea nucilor de caju obținem un lapte gros, pe care, printr-un proces de fermentare
artizanal în transformam în delicioasele sortimente NoMoMoo.
Produsele noastre sunt surse ideale de vitamine și minerale, consumate ele au un aport de
benefic de vitamina B, vitamina E, Calciu, Fier, Magneziu, Cupru, cât și Seleniu și Potasiu,
esențiale pentru un stil de viață sănătos.
- Produsele noastre sunt făurite din ingrediente naturale
- Colaboram cu furnizori de încredere si producători local
- Spațiu de producție dedicat produselor vegan, fără soya, fără gluten