Dactăr Nicu’s Skyzoid Poets cu Tara Skurtu și Alina Purcaru

Vineri, 8 februarie, are loc a 37-a ediție a clubului de lectură Dactăr Nicu’s Skyzoid Poets. În cadrul evenimentului vor citi din volumele lor noi, apărute anul trecut, Tara Skurtu (“jocul de-a amiba”, Editura Nemira)”şi Alina Purcaru (“Indigo”, Editura Tracus Arte). Lecturile şi discuția vor fi moderate de Adrian Lăcătuș şi Robert Gabriel Elekes.

Design afiş: Roxa Târziu.

Tara Skurtu este o poeta americană care locuiește în București. Beneficiară a două burse Fulbright, două premii din partea Academiei Poeților Americani si a unei Burse Globale Robert Pinsky pentru poezie, poemele ei au fost publicate internațional, fiind traduse în peste șase limbi străine. Este autoarea plachetei Skurtu, România

Alina Purcaru (n. 1982) a absolvit Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine din cadrul Universităţii Bucureşti. A lucrat în presa cotidiană şi a publicat constant cronici de carte şi articole în revistele Observator cultural, Dilema veche, Dilemateca, Noua literaturăşi Suplimentul de cultură. A debutat cu volumul de poeme rezistență (Editura Cartea Românească, 2016), este coautoare a romanului colectiv Rubik (Editura Polirom, 2008) şi coordonatoare a două volume colective: Poveşti cu scriitoare şi copii (Editura Polirom, 2014) și 10.000 de semne/Otros 10.000 caracteros (antologie bilingvă de proză românească, în ediție româno-spaniolă, Editura ICR, 2017). A scris și o carte pentru copii, Catrina și marele Domn Somn (cu ilustrații de Mihaela Paraschivu, Editura Cartier, 2017). În prezent, este redactor la revista Observator cultural.

Intrarea liberă.

Brașov
Tipografia
18:00 - 20:00