BERWYN – I AM BLACK

BERWYN, sau după numele său din buletin, Berwyn Du Bois, este un hip-hopper născut în Trinidad, Caraibe și crescut în estul Londrei. Berwyn a fost expus la muzică încă de mic datorită tatălui său, care a fost DJ în tinerețe. Pe la 13 ani, Berwyn s-a apucat să învețe singur să cânte la chitară și la pian, cu ajutorul unor tutoriale pe YouTube.

În liceu, la insistențele profesorului lui de muzică, a participat la câteva concerte într-un club de folk din localitate. Astfel, artistul și-a dezvoltat o pasiune față de acest gen muzical, ulterior încercând să-l îmbine cu rap-ul.

În 2020, a lansat un mixtape, ”DEMOTAPE/VEGA”, un material care conține 10 piese, ce au fost scrise în două săptămâni, undeva prin 2018, după ce a absolvit liceul. Materialul a atras atenția mai multor publicații precum GRM Daily, The FADER, Pitchfork și HYPEBEAST și a ajuns și în playlist-ul Radio X și 1Xtra.

La finalul lui 2020, mixtape-ul său a fost adăugat în lista celor de la BBC Sound Of 2021, iar un an mai târziu a câștigat premiul Hyundai Mercury pentru Album Of The Year.

Berwyn abordează în piesele lui subiecte dure, împachetate într-un sound molipsitor, care au scopul de a atrage atenția noilor generații pentru a putea face o schimbare în viitor. Sau cel puțin asta spun criticii.

În prezent, artistul lucrează la albumul de debut. Cea mai nouă piesă a lui se numește I AM BLACK.

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău