#ROZ124 cu Daniela Sezonov-Țane și Carla-Maria Teaha

Seara de 2 februarie ne-a găsit în eterul feminin #ROZ de vorbă cu Daniela Sezonov-Țane, expertă în cultura și societatea indiene, diplomat și lucrător umanitar. Începând cu luna martie a acestui an, Daniela va fi Ambasadoarea României în India, Maldive, Bangladesh și Nepal, după ce, din 2017 și până în luna decembrie a anului trecut, a fost consilierul însărcinat cu afaceri al Ambasadei României la Nicosia.

Născută în București, Daniela a absolvit Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti, secţia română-hindi și Facultatea de Știinţe Politice şi Administrative, secţia în limba franceză, iar masteratul l-a făcut la Universitatea din Londra, CEDEP, unde s-a specializat în managementul mediului. Prima oară a călătorit în India în 1992 cu o bursă pentru studiul limbii hindi.

Și-a început cariera profesională la Ministerul de Externe în 1996, iar din noiembrie 2000 până în noiembrie 2004 a lucrat la Ambasada României din New Delhi. După încheierea misiunii din India, Daniela s-a angajat la Comitetul Internațional al Crucii Roșii, din dorința de a se implica mai mult în acțiuni umanitare. Timp de 7 ani, a lucrat în ţări aflate în conflict sau reconstrucţie post-conflict, precum Etiopia, în taberele de refugiaţi din Tanzania, în Nepal, Republica Democrată Congo, Guineea (Conakry), Sierra Leone şi Uganda.
Ne-a făcut foarte mare plăcere să o ascultăm pe Daniela vorbind despre oamenii pe care i-a întâlnit în misiunile umanitare, despre primele cărți și dicționare de sanscrită și hindi pe care le-a cumpărat și studiat, despre practicile și folosofia yoga, viața de diplomat,  noua ei misiune și procesul de recrutare (deloc ușor) pentru Comitetul Crucii Roșii.

Așa că ne bucurăm să împărtășim cu voi, neascultătoarele Guerrilla, această întâlnire frumoasă. Audiție plăcută!

Marti
19:00 - 21:00