Lăsați Fakirul să vă curețe blând bicicletele

De câțiva ani, bicicliștii din România se bucură de cea mai bună soluție antipană din lume. Poate părea prea mult ce zic, dar, uitându-mă la ce rezultate are soluția produsă de Fakir îmi dau seama că nu exagerez deloc. Din primăvara asta Fakir a mai lansat două produse special dedicate bicicliștilor. E vorba de două soluții de curățat bicicleta și transmisia.

O să ziceți că mai erau și altele. Ce e așa wow la ele? Ei bine, cele mai multe dintre soluțiile de curățat bicicleta sunt corozive. Atacă vopseaua, anumite piese și garniturile. Fakir a produs o soluție de curățare care nu afectează deloc nici vopseaua, nici componentele metalice, nici garniturile, nici carbonul. A mixat două tehnologii folosite în curățarea fețelor paletelor de tenis de masă și a meselor de ping pong, a mai adăugat ce era necesar pentru biciclete și a apărut soluția asta de curățat bicicleta.

Pe flacoane scrie foarte clar cum trebuie diluata soluția, în cazul în care luăm rezerva care trebuie preparată. În funcție de gradul de murdărire se merge pe o concentrație de la minimum 1+9, până la 1+49. Adică la 1 litru de soluție adaugi încă 9 litri de apă și vei curăța cele mai murdare biciclete. Dar, dacă bicicletele nu sunt foarte murdare, poți adauga mai multă apă. Nu exista nici un alt produs similar pe piață care să aibă o diluție atât de mare. Sau nu știu eu de el.

Pentru că transmisiile necesită o abordare diferită, Fakir a produs și o soluție dedicată lor. Față de soluția verde despre care am vorbit mai sus, care și ea poate fi folosită la curățarea transmisiei, soluția asta mov are și un solvent care rezolvă cele mai dificile situații.

O să ziceți că dacă sunt așa de bune au și un preț pe măsură. Ei bine, sunt mult, dar muuuuuult mai ieftine decât „surorile” lor de breaslă. Vă invit să aruncați un ochi la prețuri chiar pe www.fakir.ro.

Mai trebuie să vă zic și că se discută deja ca www.fakir.ro să devină Avanpost Radio Guerrilla. Ceea ce vine în completare la toate veștile bune de mai sus. Acum, pe bune, chiar avem noroc cu produsele de la Fakir, noi ăștia din Romania.

Pentru cei care au mai mult timp de citit vă las mai jos și povestea acestor două produse, plus toate specificațiile primite chiar de la Fakir.

“Cum a aparut gama noua de cleaneri Fakir?

La inceputul lunii martie unul dintre distribuitorii nostri ne a intrebat ce produse mai comercializam care au legatura cu bicicletele. ,,Am vrea sa mai comercializam si alte produse de la dvs.’’

Atunci cand construiesti un brand, trebuie sa ai in vedere trei aspecte importante : calitate-profesionalism-siguranta! Sa construiesti un brand inseamna sa le arati clientilor tai ca pot avea incredere ca vei ramane fidel valorilor brandului tau. Vor gasi la tine produse de calitate care satisfac cerintele lor si, ne place noua sa consideram ca, le si intrec putin asteptarile. Regula de baza in dezvoltarea cu profesionalism a produselor noastre este Inovatia!

Primul nostru produs sub brandul FAKIR, Solutia antipana cunoaste deja aprecierea unui segment important reprezentat de piata pentru biciclisti.

Fiind permanent in contact cu cerintele pietei, am  dezvoltat si alte produse sub acelasi brand: kit conversie tubeless, solutie montaj anvelope, auxiliare (valve Presta, banda de janta, elemente montaj).

Cum specialitatea noastra o reprezinta chimicalele, am dezvoltat recent si gama de cleaneri dedicati pentru biciclete.

Cleanerii nu reprezinta un domeni nou pentru noi. Producem cleaneri utilizati in tenis de masa (pentru curatarea fetelor de cauciuc, a meselor de tenis). Peste 95% din aceasta piata o reprezinta exportul.

Producem cleaneri pentru domeniul auto (curatare caroserie, motoare, etc), pandemia ne-a ,,determinat’’ sa producem si dezinfectanti.

Fiecare aplicatie are insa specificul sau, pe langa cerinta functionala principala pe care o au toti clenerii, aceea de a indeparta murdaria .

Ce face diferenta intre un cleaner pentru biciclete si alti cleaneri? Atunci cand cureti o bicicleta, ai multe suprafete sensibile care trebuie protejate! Spre exemplu suprafete metalice reprezentate de sistemul de transmisie sau cele nemetalice (aluminiu) trebuie protejate impotriva coroziunii . Gama de cleaneri speciali pentru biciclete au in componenta inhibitori de coroziune. Acest segment de protectie anticoroziva  este rezultat dintr o alta aplicatie a noastra, fabricarea de inhibitori de coroziune pentru sisteme pe baza de apa cu utilizare in domeniul industrial.

O alta zona sensibila la biciclete o reprezinta garniturile, semerigurile fabricate din cauciuc mai delicat. Aici avem experienta cleanerilor pentru fetele de cauciuc ale paletelor de tenis de masa care sunt ultra-delicate. Avem chiar un produs Bio Rubber Cleaner&Rejuvenator care nu numai curata aceste suprafete dar le si ,,intinereste’’.

Pentru aceasta utilizam surfactanti bio cu actiune blanda care protejeaza suprafetele de tip cauciuc, plastic, vinilin, etc evitand generarea de microfisuri in stratul superficial asa cum o pot face alti surfactant mai agresivi. Si, da, gratie acestei proprietati, cleanerii Fakir pot fi utilizati si pentru curatarea echipamentelor ciclistilor (incaltaminte, casca , ochelari, etc).

Si pentru ca o curatare sa devina impecabila, ce anume i ar mai lipsi?! Luciul!

Ei bine, utilizand gama de cleaneri Fakir suprafetele vor fi curatate, degresate, protejate impotriva coroziunii si a altor micro-agresiuni, fara urme reziduale si vor straluci la propriu de curatenie, intensificand culorile naturale.

Intrebuintare in  siguranta pentru bicicleta, utilizator si mediul inconjurator, fiind produse biodegradabile!

Gama de produse:

a) Fakir Curatare&Degresare, Spuma activa, CONCENTRAT

Modalitati de ambalare: Flacon HDPE 1 l-Rezerva cu capac dozator, canistra HDPE 5 l.

FAKIR-Curatare&Degresare este un detergent concentrat destinat pentru curatarea bicicletelor clasice sau electrice, trotinetelor, motocicletelor si a altor vehicule de mici dimensiuni. Curata si protejeaza atat  suprafetele vopsite (lucioase sau mate) cat si cele metalice, nemetalice (aluminiu), din cauciuc, plastic, fibra de carbon, etc. Indeparteaza eficient depunerile de praf, noroi, uleiuri, grasimi, insecte, etc. Contine agenti de protectie anticoroziva. Contine agenti de complexare care scad duritatea apei, favorizand procesul de spalare. Nu lasa urme reziduale.

Mod de utilizare:

Curatare: Fiind o formula concentrata, produsul se va utiliza pentru curatare prin diluare cu apa in raport 1:9-1:50 (50 ml produs la 450 ml -2,5 l apa), functie de gradul de murdarire al suprafetelor de curatat. Pentru dozare si aplicare se recomanda re-utilizarea flaconului cu spumare de Fakir-Curatare biciclete-Spuma activa, Ready-to-use.

1.Preparati Solutia de lucru in dozajul corespunzator; rezerva de 1 l este pravazuta cu capac dozator;

2.In cazul bicicletelor foarte murdare sau cu cruste de noroi uscat, clatiti cu un jet slab de apa ;

3. Pulverizati Solutia de lucru si lasati sa actioneze 3- 5 minute. Pentru zonele cu murdarie mai tenace se poate folosi o perie sau un burete.

4. Clatiti ulterior cu jet de apa

Degresare: Formula concentrata poate fi utilizata ca atare, fiind un puternic degresant.

Aplicati direct pe zona lantului de trasmisie (sau alte zone sever murdarite cu grasimi/murdarie aderenta) prin pulverizare sau spumare.

Lasati sa actioneze 1-3 minute. Pentru murdaria mai tenace se poate folosi o perie.

Clatiti ulterior cu jet de apa.

Formula concentrata se preteaza a se folosi in dispozitivele de curatare lant.

In functie de gradul de murdarire, concentratul se poate folosi ca degresant si prin diluare cu apa, in raport de cel mult 1:1.

b) Fakir Curatare biciclete, Spuma activa, Ready-to-use

Modalitati de ambalare: Flacon HDPE 500 ml prevazut cu trigger cu 2 variante de aplicare: pulverizare (fara sita) sau  spumare (cu sita aplicata) . Fiecare varianta de aplicare are cate 2 trepte de utilizare, obtinute prin rotirea capatului duzei de dispersie a triggerului in pozitiile specificate.

FAKIR-Curatare biciclete este o solutie de curatare cu spuma activa gata preparata , destinata pentru curatarea bicicletelor clasice sau electrice, trotinetelor, motocicletelor si a altor vehicule de mici dimensiuni. Curata si protejeaza atat  suprafetele vopsite (lucioase sau mate) cat si cele metalice, nemetalice (aluminiu), din cauciuc, plastic, fibra de carbon, etc. Indeparteaza eficient depunerile de praf, noroi, uleiuri, grasimi, insecte, etc. Contine agenti de protectie anticoroziva. Contine agenti de complexare care scad duritatea apei, favorizand procesul de spalare. Nu lasa urme reziduale.

Mod de utilizare:

Produsul este gata preparat si se utilizeaza ca atare.

  1. Reglati capatul duzei de dispersie a triggerului pentru pulverizare (fara sita) sau spumare (cu sita aplicata).
  2. In cazul bicicletelor foarte murdare sau cu cruste de noroi uscat, clatiti cu un jet slab de apa .
  3. Aplicati Solutia si lasati sa actioneze 3- 5 minute. Pentru zonele cu murdarie mai tenace se poate folosi o perie sau un burete.
  4. Clatiti ulterior cu jet de apa

c) FAKIR –Degresare sistem transmisie

Extra putere de degresare!

Modalitati de ambalare: Flacon HDPE 500 ml cu trigger pentru pulverizare, Flacon HDPE 1 litru-Rezerva, Canistra HDPE 5 litri.

FAKIR –Degresare sistem transmisie este un detergent cu putere ridicata de degresare destinat pentru curatarea suprafetelor sever murdarite ale sistemului de transmisie al bicicletei (schimbatoare, pinioane, angrenaj, foi, lant, pedale). Inlatura eficient acumularile aderente de murdărie formată în principal din uleiuri, grăsimi, praf şi funingine. Actioneaza prin dizolvarea murdăriei, apa folosită la clătire îndepărtează amestecul format, suprafaţa rămânând curată şi degresată. Curata urmele de rugina deja existente. Siguranţa mărită în utilizare în comparaţie cu majoritatea solvenţilor (hidrocarburi) mai ales sub aspectul pericolului de incendiu. Contine agenti de protectie anticoroziva. Contine agenti de complexare care scad duritatea apei, favorizand procesul de spalare.

Mod de utilizare:

Produsul se utilizează ca atare, nediluat.

1.Aplicati direct pe suprafaţa de curăţat prin pulverizare;

2. Lasati sa actioneze timp de 1 minut;

3. Clatiti suprafata cu jet de apa

Indicat a se folosi in dispozitivele de curatare lant .”

www.fakir.ro

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine