Metal Enduro Resița – Finding Drama

De ceva vreme am început să mă joc timid și cu băieții și fetele de la enduro. Poate când o să mă fac mare o să prind mai mult curaj la vale. Dar până una alta am cerut de la Cătălin Gavrilă de la Bike Attack Reșița, cel care s-a ocupat de organizarea Cupei Naționale de Enduro 2019 o situație “la zi” în ceea ce privește această disciplină a ciclismului prin prisma Cupei Naționale. Mâine, e programată ultima etapă a cupei care va fi găzduită de o competiție cu tradiție în enduro, Metal Enduro, la Reșița, și lupta e destul de strânsă. Iată ce mi s-a transmis:

Cupa Naţionala Enduro din 2019 are ultima etapa din acest sezon în 12-13 octombrie la Reşiţa locul în care acum 7 ani avea loc pornea “Aventura” mountain bike enduro şi avea loc prima cursa de enduro din România, METAL Enduro.

A şasea cursă a anului în CNE , METAL Enduro powered by CUBE, este una decisivă. Bătălia pentru câştigarea Cupei se dă în această etapă. După un sezon care cuprinde 6 etape, plus o etapă de Campionat Naţional, suntem la ultima etapă în care diferenţa de punctaj între potenţialii câştigatori ai categoriilor este foarte mică.  S-a concurat pe 33 de probe speciale, însumând aproximativ 73 km şi un total al traseelor de concurs de 205 km cu o diferenţă de nivel demnă de înălţimea Everstului, 9514 m.

METAL Enduro 2019 powered by CUBE are opt probe speciale ce se vor parcurge în două zile, ultima probă specială fiind PowerStage  – ceea ce vine cu 40 de puncte suplimentare pentru câştigători.

Aşadar, etapa din weekendul 12-13 octombrie lămureşte lucrurile pentru cea mai disputată categorie Seniori 19 -29 ani, unde pe Remus Bonta (Kronstadt Cycling) şi Mihai Aniţan (Bike Point Racing) îi despart doar 10 puncte. La aceaşi categorie lupta este foarte strânsa pentru locul trei şi se dă între Petru Verştiuc (Kronstadt Cycling), Sergiu Pascu (Bikealpin Racing) şi Alexandru Pufan (CS Tibiscus), primii doi fiind la acelaşi număr de puncte.

     

La categoria masters 30 – 39 lupta este interesantă pentru că deşi diferenţa de punctaj între Dan Marcu  (Ride More) şi Sorin Parau (Bike House Crew) plus Fabian Iştvan (Woodfellas Racing) pare mare, cei doi rămân mereu prezente amenințări pentru locul 1. Oricare dintre cei trei pot caştiga etapa de la Reşiţa iar cu punctele accumulate din PoweStage pot să devină campioni la acestă clasă.

  

Clasa Masters+, peste 40 ani este dominată de Robert Laszlo (Bike Attack) care nu mai poate să fie ajuns ca punctaj de cei din locurile 2 şi 3, în plus cursa de la Reşiţa este pentru el o cursă de casă. Locul 2 pare asigurat lui Martin Nicolodi (Bicheru Cycling), însă foarte interesantă este lupta pentru locul 3, care se dă între 4 bărbaţi, Daniel Dumitrescu (Bike House Crew), Sorin Vasilescu (NH Bike Racing Team) , Rocsin Bejan şi Cătălin Gavrila (Bike Attack) care sunt desparţiti de doar 53 de puncte.

     

Categoria junior 15-18 ani a fost surpriza placută a sezonului. Cu o super energie, foarte animată cu cei 26 de concurenţi este speranţa că această disciplină, MTB Enduro, continuă. Cristian Bodea (Woodfellas Racing) şi Paul Someşan (Bistritz Bike Shop Racing Team) sunt cei care se luptă pentru poziţia întâi la o dierenţă de 52 de puncte. Pentru poziţia a 3-a se luptă Cătălin Todor (Bikealpin Racing), Mark Torok (Woodfellas Racing)   şi Emanuel Ciucanu (Woodfellas Racing), despartindu-i pe cei trei doar 52 de puncte.

    

În competiția fetelor, treburile sunt rezolvate astfel că tânăra Roxana Moise, de 17 ani reușește un sezon perfect şi are asigurat titlul de campioană în CNE, urmată de Denisa Anghelina si Florina Martina Baişiu.

  

Deşi Kronstadt Cycling conduce competiția pe echipe, Woodfellas Racing este în spate cu doar 99 de puncte în condiţţile în care punctajului acordat echipelor pe etapă se calculează adunând numărul de puncte obținut de către membrii echipelor pentru primele 4 locuri în clasament pentru fiecare categorie.  Poziţa a 3-a în clasamentul echipelor revine echipei Bike Attack cu un total de 2341 de puncte.

  

Cu alte cuvinte, e frământare mare în lumea enduristilor din România, iar acest week-end va fi intens. Sau, cum am convenit cu Cătălin într-un interviu  pentru Cardioguerrilla, acest week-end enduristic e ca în titlu: “Metal Enduro Resița – Finding Drama”.

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine