#ROZ129 cu Yolanda Crețescu, Adelina Dubaș și și Carla-Maria Teaha

Ediția #ROZ de marți, 16 martie 2021, a fost dedicată unui subiect delicat, dar extrem de important: depresia. Depresia este o maladie șireată și foarte complexă, căreia nici până acum nu îi acordăm importanța cuvenită.

Așadar, în studioul Radio Guerrilla am avut-o invitată pe Yolanda Crețescu, psiholog clinician, psihoterapeut adlerian și fondatoarea asociației Happy Minds. De curând ea a înființat DepreHUB, un #Helpline care oferă non-stop suport psiho-emoțional gratuit și #Teenline, o linie de suport gratuit pentru adolescenții aflați în momente de suferință. Yolanda a vorbit despre o pandemie mai puternică care ne învăluie în această perioadă: cea emoțională. Am aflat de la ea care sunt elementele unei vieți echilibrate, cum recunoaștem semnele depresiei și ale anxietății, de ce e important să acordăm atenție sănătății emoționale și ce am putea face pentru a-i ajuta pe cei din jur.

Discuției i s-a alăturat și psihiatrul Adelina Dubaș, care a vorbit despre tratamentul medicamentos, când este recomandată internarea, ce implică acest proces și cum am putea, împreună, să schimbăm percepția negativă asupra tulburări de anxietate și depresie.

Mai sus ascultăm și reascultăm, după caz, podcastul ediției #ROZ129. Audiție plăcută!

Marti
19:00 - 21:00