Andreea Moise / Miss-U invers

La începutul săptămânii am lansat cea de-a șaptea temă a celui de-al doilea sezon Vocea Ascultătorului: Dacă ai fi câștigătoarea/câștigătorul titlului de Miss/Mister Univers, cum ar suna discursul cu care ai reușit să înhați trofeul?

Concursul se încheie dumincă, 24 iunie, ora 14:00. Cel mai bun text va fi premiat cu un kil de cărți oferite de Editura Humanitas și cu un loc de cinste în homepage-ul guerrillaradio.ro. Câștigătorul va fi anunțat în emisiunea Guerrilla de Dimineață de luni, 25 iunie. Dacă nu câștigi kilul de cărți, ai șanse să câștigi pentru textul tău un loc pe site-ul guerrillaradio.ro, alături de felicitările noastre.

Voce nouă și tânără pe guerrillaradio.ro, Andreea ne-a trimis unul din textele finaliste.

***

Frumusețea este relativă. Acesta e un principiu la care am aderat de nu foarte mult timp. Fiind doar o adolescentă de șaisprezece ani, societatea în care trăim nu a ezitat să mă ocolească și să mă lase în pace. Incertitudini în privința corpului meu mi-au fost băgate pe gât, ajungând ceea ce sunt acum: un haos nesigur pe sine. Având vârsta pe care o am, îmi irosesc mult timp pe rețelele de socializare, locul în care oricine își poate pierde viața aievea. Tot internetul e plin de oameni cu un ten perfect, cu dinți orbitori de albi, cu un păr așezat întotdeauna cum trebuie și, bineînțeles, cu o siluetă de invidiat. Întrebarea pe care mi-o pun  este: Cum ajung eu la standardele acestor oameni? Iar tot eu îmi răspund: Nu ajung!

Ne irosim atât de mult din timpul nostru prețios pentru a ajunge cineva care nici măcar nu există, încât pe parcurs ne pierdem pe noi înșine. Eu am ajuns la concluzia că tot ce văd pe Instagram, pe Facebook și pe alte rețele de socializare este o făcătură. Și nici măcar nu mă refer la personalități celebre, ci la oamenii din jurul meu. Țin minte și acum atunci când am început liceul, după ce am aflat la ce liceu am intrat și am primit lista pe care apăreau noii mei colegi, cum i-am căutat pe toți pe Facebook. Bineînțeles, atunci când am făcut în sfârșit cunoștință cu ei, niciunul nu arăta exact ca în pozele postate. Și nu spun asta în nume de rău, ci din contră, am avut ocazia să cunosc cele mai frumoase persoane, atât pe interior, cât și pe exterior. Tot ceea ce încerc să zic este că societatea a creeat un paravan între noi și lumea reală. Adesea judecăm o carte după copertă. Da, din ce în ce mai des, din comoditate sau autosuficiență. Este o greșeală pe care și eu o comit de atâtea ori, iar în timpul acesta pierd ocazia de a cunoaște oameni de calitate.

Mergem la sală, mâncăm sănătos, ne îmbrăcăm cu haine de firmă și punem tencuiala pe față mai mult pentru a-i încânta pe cei din jurul nostru. Ne dăm drept cine nu suntem și punem mult prea mult accentul pe ceea ce vor alții, nu pe ceea ce vrem noi. Nu e nimic greșit în a avea grijă de tine atât fizic, cât și psihic, dar dacă faci asta, o faci strict pentru tine. Du-te la sală pentru că tu vrei să faci asta, poartă acele tocuri pentru că ție iți plac și pune-ți acel ruj roșu pentru că știi că te reprezintă. Investește-ți timp în tine, pentru a te mulțumi pe tine, nu pe alții. Crede-mă, atâta timp cât tu ai încredere în tine și știi cât de frumos/frumoasă ești, vei cuceri Universul. Iar dacă oamenii nu observă asta, înseamnă că frumusețea lor este diferită de frumusețea ta.

De ce umanitatea a ajuns în punctul în care preferă să stea pe lângă cei care au un aspect plăcut ochiului și îi evită pe cei care merită să fie numiți frumoși, cei cu un suflet bun? Am ajuns să fim atât de aspru judecați de aspectul nostru fizic, încât nu putem nici să deschidem gura, o părere a fost deja creată despre noi. Muncim mai mult pentru aparențele noastre fizice, iar creierul nostru este lăsat de-o parte. Eu, personal, m-am săturat să mă dau drept cineva ce nu sunt. De un lucru sunt sigură, niciodată nu voi fi în stare să mulțumesc pe toată lumea, așa că scopul meu este să mă mulțumesc pe mine.

Chiar dacă sunt abia la începutul drumului meu, știu că viața asta e mult prea scurtă pentru a avea regrete. Descoperă, muncește, fă ceea ce îți place și nu te lăsa influențat de ceea ce zic alții. Continuă să îți urmărești visele și nu te lăsa niciodată bătut, indiferent de câte ori ai eșuat sau de câte persoane sunt împotriva ta. Da, stai liniștit, Universul te va urma. Așa am auzit. Tu ce știi despre asta?

3 comentarii
    Madalina enachescu

    Numai Tu,suflet frumos ,puteai scrie atat de adevarat!

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine