Dan Mazilu / Ce-aș face dacă aș avea puterea de a schimba lumea

Ce-aș face dacă aș avea puterea de a schimba lumea?!

În primul rând, aș umbla la ADN-ul uman. Băi, ne punem implanturi în țâțe, chelie și gingii. Montăm mâini bionice, CIP-uri pentru controlul tensiunii și colesterolului, luăm vene din craci și le lipim la inimă. Aproape nu e centimetru din corp pe care să nu-l modificăm după nevoile sau apucăturile noastre. Dacă ai bani, poți să-ți schimbi culoarea ochilor, a pielii și chiar sexul – ca Trăistariu, care mai înainte era bărbat. Facem tot felul de chestii care acum o sută de ani nici nu puteau fi imaginate. Stephen Hawking era mai mult mașină decât om. Când a murit, familia s-a întrebat dacă să-l ducă la crematoriu sau la dezmembrări auto. Eu pun pariu că peste o sută de ani, sau chiar mai repede, o să apară o piață a componentelor umane second-hand. „Vând mână la mâna a doua, ținută mai mult în buzunar, cu manichiura la zi. Primul proprietar, pianist.” În schimb ne oprim, inhibați, când vine vorba de ADN-ul ăla spiralat ca o scară de acces. De ăla nu ne atingem. Pentru că religie. Pentru că „Dumnezeu l-a făcut pe om după chipul și asemănarea Lui”. Nu, pe bune! Jurați voi c-ați crede într-un Dumnezeu care arată ca Marian Nistor de la Savoy? Greu, ă? De-aia zic: jos inhibițiile și lăsați ADN-ul pe mâna meseriașilor. Vezi că fătul are o genă cu probleme, umblă la ea. E o cruzime să-l lași să ajungă un adult idiot. Da, cu riscul de a rămâne fără viitori miniștri, cretinismul și alte tare genetice trebuie tratate din stadiul embrionar.

În al doilea rând, aș face obligatorii controalele psihiatrice. Fraților, ni se recomandă să mergem anual la medicul de familie și la stomatolog. Să vedem cum mai stăm cu tensiunea, colesterolul sau limfocitele. Să aflăm dacă au apărut carii. Caria e nasoală, mănâncă dintele și rămâi știrb. Și e nasol să rămâi știrb, nu? În schimb, nu e nasol să rămâi cretin. Tot ce contează e să ai fasolea intactă în gură. În rest, poți să fii atât de tâmpit, încât să te piși pe transformatorul electric în timp ce plouă. Să găsești în grădină un proiectil din Al Doilea Război Mondial și să încerci să-l sudezi, cum a făcut un vasluian acum vreo lună. Un vasluian prea bătrân ca să mai iasă la violuri în grup, împreună cu ceilalți cretini locali. Oricare dintre cretinii ăștia poate ajunge primar, prefect sau ministru. Adică Șefu’ la alți dilimani. De-aia eu aș inversa prioritățile. Dă-o dracului, cu tensiunea mărită poți trăi și zece ani. Mai ronțăi un cățel de usturoi, mai bei un ceai de păducel, una-alta. Nu mori. Foarte probabil nu vei face rău altcuiva. Dar dacă ești cretin patentat și nu te tratezi, poți face muuult rău împrejur. Presupun că locuiești la bloc și știi deja asta, din experiența cu vecinii.

În al treilea rând, aș interzice selfie-ul. Mă’, dacă mă c*c mâine în drum, neapărat să apară unul sau una care să-și facă selfiuri cu rahatul meu. Hai să zicem că, OK, rahatul meu chiar merită pozat. Dar ce faci cu toți ăștia care se pozează cu tufele pe care le găsesc prin parc? Cu toți ăștia care se fotografiază când bagă sarmaua în gură? Cu milioanele de inși care-și pozează picioarele întinse ca să arate că se simt bine, că se relaxează? Te duci la mare, arăți o labă. De la un picior. Ești la munte, arăți tot o labă. De la celălalt picior. Citești o carte, scoți laba la înaintare. Prea multă labă în țara asta, frate! Ar trebui să punem mâna și să facem ceva cu laba asta. S-o amendăm. S-ar scoate foarte mulți bani din amendarea labei. Am face câte o catedrală pe an, dacă i-am frige pe toți ăștia care ne arată laba. Frate, dacă ai ajuns la piramide, fă poze cu piramidele, nu cu tine. Voi și dacă dați nas în nas cu Dumnezeu, tot pe voi vă pozați. „Gigel, simțindu-se bine cu Dumnezeu”, asta o să vă treceți la stare. Asta, până când s-o prinde Dumnezeu cu cine are de-a face. Pentru că, ascultă-mă bine: când te pozezi toată ziua, înseamnă că ai egoul mai mare decât Casa Poporului, dacă ar fi construită pe Everest. Ești plin de tine și vrei să umpli și lumea cu tine. Ești periculos, frate. Dacă ai avea puterea, te-ai face screensaver pentru toți utilizatorii de PC din lume. De-aia simt nevoia să pun mâna pe tine, lăb*rule!

…………………………………………

La începutul săptămînii trecute, am anunțat concursul „Noi îți dăm un site, tu schimbă lumea“, invitînd ascultătorii de Radio Guerrilla și cititorii site-ului nostru să ne trimită un text cu tema: „Dacă aș avea puterea de a schimba lumea, primele trei lucruri pe care le-aș face ar fi…“. Cel mai bun text este premiat cu 100 de euro. Prima ediție a concursului s-a încheiat ieri. Acesta este textul cîștigător. Astăzi vom anunța tema celei de-a doua ediții a concursului, rămîneți pe frecvența site-ului. 

7 comentarii
  Carmen

  Eu zic că sunt suficiente poze cu piramide făcute de alți fotografi cu camere si talente mai bune, dar poză cu tine și piramida nu găsești.

   Cristian

   1. se umbla la adn de mult timp. Din adn nu poti modifica inteligenta unui fat. Si mai sunt probleme de natura etica care se impun si inca nu s-au definit toate(ex. vor sa modifice adn-ul sa scape lumea de boli nu sa imbunatateasca omul si fie mai bun sportiv). Faci plod, educa-l!
   2. cu controale psihiatrice nu poti controla prostia umana. Daca il controlezi doar afli daca e prost sau nu. Vrei sa nu mai fie prost, educa-l!
   3. La fel ca la 2 Vrei sa nu mai fie prost, educa-l! Vrei sa nu mai faca selfiuri, e simplu, nu mai dezvoltati aplicati narcisiste(facebook, instagram) ca de acolo omul are tendinta sa selfiueasca si sa arate celorlalti ce bine o duce el in acel moment.
   4. Problema autorului e prostia umana in toate cele 3 puncte si are o singura solutie, educa oamenii.

  Stefan

  Foarte bun, merita sa-l gasiti si sa-l aduceti in emisiune. Daca vorbeste cum scrie…merita angajat/ obligat sa vorbeasca mai des.

  Vizitiu

  Salut, este foarte probabil ca după acest comentariu să mi se răspundă cu “…bine că esti tu deștept…” dar imi asum riscul. E un text mediocru, care prin natura bombastica și construită pe filosofia “uita’te la ăștia ce prosti sunt…”, care prinde. Filosofia prinde, dar nu transmite nimic, nimic de valoare cel puțin. “Da’ ce transmite na deșteptule?…” Păi cam ceea ce și arata cu degetul, canalizand energie fix spre ceea ce, teoretic, vrea să nu încurajeze. Pai nu am învățat nici pana acum ca dacă nu vrei ca ceva sa capete atenție sau forța il ignori, pe acel ceva? Nu, păi atunci cum e textul ăsta? Mediocru și semidoct, ca majoritatea dintre noi, cei din ziua de azi. Dar sa nu ne pripim, care e problema in a fi mediocru pana la urma? Nici una, pana cand nu vrei sa urci in vârf, la nivel de elita, la conducere idei/oameni încă nematurate suficient. Si veți spune “de unde stim ca sunt suficient maturate?” Răspunsul meu este “nu stiu, nu este treaba mea sa stiu ce trebuie sa știți voi”. Aștept răspunsuri și confruntări. Mulțumesc! (Confruntări=Prezentare de idei civilizat si pașnic, ascultarea si acceptarea ideilor celuilalt, chiar dacă nu le înțeleg sau nu sunt de acord cu ele).

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine