#GAMECHANGERS – Electric is better

Unde încarci un scuter electric dacă locuieşti la bloc? Pentru că nu îl poţi lua în apartament cu tine, trebuie să găseşti o priză în afara locuinţei, la care să îl conectezi.  Un antreprenor a găsit o soluţie care te scapă de această grijă. Dan Bondoc, fondatorul magazinului online electricisbetter.ro a devenit #GAMECHANGER-ul săptămânii a treisprezecea din campania cu acelaşi nume organizată de Radio Guerrilla și Telekom Romania pentru că le propune clienților săi vehicule  ecologice, silențioase, cu baterii care pot fi detaşate şi încărcate în apartament, casă sau birou. Electricisbetter.ro este un magazin care distribuie în România scutere 100% electrice, dar și trotinete electrice pentru uz personal.

#GAMECHANGERS este o campanie Radio Guerrilla, organizată în parteneriat cu Telekom România, în cadrul căreia căutăm antreprenorii care fac lucrurile diferit și inovator și care pot aduce plus valoare în antreprenoriatul românesc.

#GAMECHANGER 13 – Scuterele  electrice care se încarcă în casă

Dan Bondoc a fost până în februarie angajat al mai multor  magazine cu articole sportive unde a ocupat diverse poziţii de  management.  Anul acesta a lansat un magazin de scutere electrice numit electricisbetter.ro unde comercializează scutere şi trotinete electrice ale căror baterii pot fi detaşate şi încărcate la priză. De ce este acest business diferit de cele din aceeaşi industrie? Pentru că ajută bucureștenii, în primă fază, să treacă peste o problemă: unde încarci un scuter dacă stai la bloc?

Eu am pornit de la ideea în care bucureștenii stau la bloc și au nevoie de un vehicul pe care să-l lase în fața blocului nu înăuntru. Atunci își cumpără un scuter pe care-l încarcă în casă luând bateria cu el. Bateria se pune în 7 secunde. Se încarcă între 3 și 6 ore. Autonomia este de la 70 de kilometri în sus“, a explicat Dan la Guerrilla de Dimineață cu Dobro, Gilda și Matei.

Practic, șoferii pot să scoată bateria din locașul ei special, să o ducă în casă (nici măcar nu e grea) și să o încarce în suportul special, de la o priză obișnuită. Astfel, poți să lași scuterul în fața blocului și apoi să ai 70 de kilometri autonomie, mai mult decât suficient pentru transportul spre muncă, de exemplu.

În plus, Dan a adus în premieră națională anumite modele de scutere și trotinete. Pentru că promovează o metodă de  transport diferită, care protejează mediul înconjurător și pentru că îi ajută chiar și pe cei care nu credeau vreodată că vor putea să aibă un scuter electric pentru că nu aveau acces la o metodă de încărcare facilă, Dan Bondoc este #GAMECHANGER.

Optimizatorul de rute

Bogdan a fost unul dintre cei care au sunat la Guerrilla de Dimineață pentru a face un elevator pitch al afacerii sale. Dezvoltă de peste 4 ani un soft numit OptiM2M, care optimizează rutele firmelor de transport pentru reducerea costurilor.

Suntem de 4 ani pe piață, dar abia anul trecut a devenit operațional complet softul, pentru că are peste 2 milioane de linii de cod”, explică Bogdan. Cu ajutorul produsului său, poți să stabilești o rută clară pentru transporturile tale. Produsul este disponibil atât pentru transportul cu camionul, cât şi pentru cel cu autovehiculul efectuat de oamenii de vânzări care trebuie să atingă mai multe rute pe hartă“, a explicat Bogdan.

Profesorul de Instagram

Alex Peneș e profesor de Instagram. Business-ul pe care l-a propus la Guerrilla de Dimineață a fost o școală online unde oamenii învață cum să folosească și să crească pe Instagram.

Cursul are 6 săptămâni, are loc prin Facebook Live și a început ca idee de la nevoile lui Alex, care are astăzi 37.000 de followeri pe rețeaua socială. El îi învață pe oameni cum să atragă publicul, cum să creeze conținutul și cum să menţină interesul publicului  social media.

Aplicația care unește mamele

Chiar dacă este încă în faza de idee, business-ul propus de Ionuț la Guerrilla de Dimineață are potențial. Proaspăt tată, de șase luni, Ionuț vrea să dezvolte o aplicație socială prin care să unească mamele și tații din România, cu ajutorul proximității.

Situația frecventă e când mama rămâne singură acasă după o lună și tata se întoarce la serviciu. Există o presiune foarte mare pe mamele tinere să fie perfecte, soții perfecte. În realitate se întâmplă altfel. Le e greu să se descurce singure. Mă gândeam ca în această aplicație mobilă, când o mămică are o problemă să o împartă cu celelalte mămici, în funcție de proximitate și să se ajute reciproc“, a explicat Ionuț.

Unul dintre motivele pentru care Ionuț nu a putut fi #GAMECHANGER este că business-ul trebuie să aibă deja istoric și să fi schimbat ceva în piață. Cu toate că aplicația s-ar putea să schimbe pe viitor modul în care se descurcă mamele din România, Ionuț  trebuie să o implementeze înainte să poată fi numit un antreprenor care schimbă jocul.

Ascultă Guerrilla de Dimineață pentru a intra în direct cu Dobro, Gilda și Matei, iar povestea ta poate ajunge în cartea #GAMECHANGERS în business-ul românesc, care va include cele mai interesante povești ale antreprenorilor care schimbă lucrurile. Tot ce trebuie să faci este să suni și să ne convingi că ai o afacere unică în domeniul tău și ca ești #GAMECHANGER în business.

În cazul în care nu ai reușit să prinzi linia de intrare în direct, ne poți trimite povestea ta pe gamechangers@guerrillaradio.ro.

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine