MTB Camp-urile: varianta perfectă de concediu și mișcare

În ultimii ani vacanțele mele au inclus o componentă care a devenit constantă: mișcarea. Că e vorba de alergare, înot, ciclism de șosea sau MTB, ori yoga, ceva se întamplă în zona asta în prima parte a oricărei din zilele de vacanță. E un sentiment aparte, de exemplu, să cobori de pe barca ancorată într-o marină și să alergi spre cel mai apropiat munte care se vede clar că e crescut din mare, după care să te întorci și să îți continui ziua de concediu. Despre o astfel de vacanță am mai povestit și aici.

De data asta vin cu altă propunere spre voi. Bunii mei prieteni de la The North Quest, care sunt coordonați de Robert Dobai, au pus la cale un an plin de MTB Camp-uri care se vor desfășura în țară, dar și în străinătate. Calendarul pe care îl propun ei arată ca în imaginea de mai jos. Dacă pandemia ne va lasa în pace e posibil să mai înflorească ceva pe harta de mai jos.

Primul dintre evenimente este programat aproape de finalul acestei luni: Village Warrior la Breb, în Maramureș. Iată și câteva detalii:

“Dintre locurile atent alese care compun calendarul The North Quest, există câteva care ies în evidență prin autenticitate și un aer aparte. La poalele Munților Gutâi găsești satul Breb care e considerat unul dintre cele mai emblematice sate românești – un loc în care omenia, tradiția, specificul culinar regional și în cazul nostru, mountain bikingul, se întâlnesc pentru a crea un camp cu un vibe autentic imbatabil: Village Warrior MTB Camp. A 5-a ediție așteaptă după colț, înscrie-te acum!

MTB ÎN MARAMUREȘ

Village Warrior presupune trei zile în care te întorci în timp, în inima satului maramureșean – pentru a îmbina o experiență rurală autentică – cu mountain biking din plin, mâncare gustoasă, un base camp unic și pălincă de calitate. La ce să te aștepți:

  • Dedicat nivelului Apprentice (nivelul 1-3 în ierarhia noastră)
  • Ședințe tehnice în poligon pe elemente specifice pentru a dobândi deprinderile de bază
  • Trasee epice în Munții Gutâi și Igniș
  • Cazare în căsuțe tradiționale restaurate cu demipensiune într-un cadru rural autentic
  • Prezentări specifice
  • Concurs uphill cu premii

Village Warrior este și rămâne singurul camp din calendarul TNQ unde accentul pică pe o experiență rurală aparte într-unul dintre cele mai frumoase sate din România. Aici mountain bike-ul e cel mai practic mijloc de deplasare – însă așa cum știi, campurile noastre sunt construite în jurul experienței pe bicicletă și nu invers! Asta înseamnă ca vei parcurge zilnic trasee pe dealurile și munții din zonă, pe drumuri forestiere, poteci și asflat, sus în platoul Munților Igniș și sub Creasta Cocoșului – trasee cu multiple zone tehnice pe urcare și coborâre.

Ai nevoie de o condiție fizică bună și de o tehnică solidă pentru a savura pe deplin programul evenimentului. Cu toate astea, fiind un camp din categoria Apprentice, vom avea o grupă care va parcurge trasee mai scurte și mai facile (30 km) cu diferențe de nivel mici (500-800 m). Dincolo de trasee, vei putea participa la o ședință tehnică în poligon, prezentări specifice, pălincă challenge în jurul focului, toate într-o atmosferă unică.

Pentru ediția cu numărul 5 a Village Warrior ți-am pregătit o surpriză – vom avea un base camp cu totul nou situat în partea de sus a satului Breb. Aici te așteaptă 5 case tradiționale, restaurate și dispersate pe o suprafață mare (3 hectare), fiecare având camere unice în funcție de arhitectura casei. Siguranța ta fiind grija noastră numărul 1, fiecare participant va avea propriul pat – camerele putând fi ocupate doar în format twin (dacă e triplă) sau single (dacă e dublă cu pat matrimonial). Deoarece fiecare căsuță e diferită, experiența ta la Breb va fi și ea unică!

La base camp nu există WiFi așa că pagina de instagram va lua o pauză scurtă – cel puțin pe perioada în care ne aflăm la base camp. Vom compensa însă cu atmosfera, cu poveștile și cu aerul proaspăt de munte!

ZIUA 1. SOSIREA.

20.05.2021

Joi seara e timpul să ne vedem în Breb, Maramureș și să descoperi ceea ce ți-am pregătit pentru următoarele zile. După ce treci cu succes testarea Covid, vei fi primit în tabăra de bază și vei prelua pachetul de înscriere.

ZIUA 2. SKILLS DAY

Prima zi la Village Warrior e dedicată tehnicii, așa că după micul dejun începem cu un poligon în care vei învăța sau îți vei reaminti noțiunile de bază pentru a savura deplin zonele mai tehnice de pe trasee. După ședința din poligon vom pleca în tură și vom face repartizarea pe grupe în funcție de nivelul fiecărui rider – tura se termină la o păstrăvărie cu specific regional – asta ca să ai motivație pe urcări. Seara vei avea parte de o prezentare în care vom aborda teme precum reglajul bicicletei, echipamentul utilizat și pregătirea fizică.

ZIUA 3. RIDE IT OUT!

A doua zi la Village Warrior va fi cea mai spectaculoasă și solicitantă fizic – vom parcurge un traseu montan cu urcări lungi și poteci tehnice în Munții Gutâi și Igniș. Grupa cea mai fit se poate aștepta la cel puțin 1500m diferență de nivel și o selecție de coborâri pe single trail numai bune de repetat la nesfârșit!
Seara se va încheia cu o prezentare despre nutriție – ca să intre desertul la locul potrivit

ZIUA 4. RACE DAY

Oboseala poate fi înlăturată (pe moment) doar cu un efort fizic suplimentar, prin urmare duminica te va surprinde cu un concurs de uphill care la final va fi premiat cum se cuvine în Maramureș!
Programul campului se încheie cu un check-out care trebuie făcut până în jurul orei 17:00!”

Mai multe detalii despre eveniment găsiți chiar pe site-ul dedicat.

Dar și mai multe detalii despre întreg calendarul The North Quest 2021 veți putea asculta mâine dimineață în Cardioguerrilla unde l-am invitat pe Robert Dobai la o discuție foarte faină despre MTB și camp-uri de vacanță.  De la 08:00.

1 comentariu
    Edd

    Excelenta idee, pacat ca nu am concediu acum, si nici copiii vacanta. Multumesc pentru informatii, ce se va intampla cu cabanele in restul timpului, sunt turistice? Amenajarile din poligon sunt permanente?

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine