The North Quest la cerere

Cu pași timizi ne reîntoarcem spre normalitate. Pașii sunt mici deocamdată, dar e clar în ce direcție ne poartă. Bănuiesc că toată lumea e curioasă să afle care vor fi primele evenimente la care vom lua parte. Dacă săptămâna trecută ne întrebam când vom avea șansa să fim parte a unui eveniment sportiv, săptămâna asta vin cu trei exemple concrete. Cei de la The North Quest, coordonați de Robert Dobai, ne propun trei evenimente în iunie, chiar aici în România, într-o zonă absolut fantastică. Iată cum sună prezentarea oficială:

“E timpul să ne întoarcem la lucrurile care ne-au făcut odată să simțim libertatea și viața într-un mod intens, unic. În luna iunie ți-am pregătit trei camp-uri pe durata a 6 zile în care alături de un grup restrâns vei savura potecile și urcările epice, asfaltul perfect, peisajele autentice și atmosfera unică din spatele curții The North Quest.

În iunie poți să alegi între:

07.06 – 13.06.2020 ReQuest Training Camp
14.06 – 20.06.2020 ReQuest Adventure Camp
21.06 – 27.06. 2020 ReQuest MTB Women’s Camp

Respectând prevederile de distanțare socială și limitările legale impuse la momentul desfășurării fiecărui camp, vom stabili numărul maxim al grupelor cu 5 zile anterior începerii evenimentului. Chiar dacă prevederile legale se vor relaxa, vom permite participarea a maxim două grupe a câte 3 sportivi la fiecare camp în parte.

Datorită restricțiilor care ne-au ținut în casă și care au dinamitat calendarul campurilor și pe cel competițional, motivația de a ne antrena și de a aborda o potecă naturală cu mountain bike-ul sunt deziderate mai puternice decât au fost vreodată. Așteaptă-te la mountain biking din plin, presărat cu puțin road biking, o serie de activități alternative în funcție de perioada aleasă, toate cu plecare dintr-un base camp cochet într-un cadru foarte restrâns. Ce mai aștepți?

Vreau să particip la ReQuest MTB Weeks 2020. Ce mă așteaptă?

Noi îți punem la dispoziție cadrul și programul ideal pentru a te antrena eficient într-un grup omogen și restrâns pe o varietate mare de poteci și drumuri forestiere în centrul Maramureșului, alături de ghizi profesioniști care mânâncă mtb pe pâine la micul dejun.

Fiecare mini camp este dedicat unei anumite categorii de rideri și are un program diferit, trasee diferite raportate la nivelul grupului, pune accent mai mult sau mai puțin pe ședințele tehnice, are prezentări dedicate și ghizi diferiți. Îți propunem următorul program:

07.06 – 13.06.2020  ReQuest Training Camp – Acest camp e dedicat riderilor care participă la competiții de mountain biking, pot pedala confortabil 3 zile legate cu peste 1500 m diferență de nivel/zi, au o tehnică solidă și savurează coborârile pe single trail.

14.06 – 20.06.2020  ReQeust Adventure Camp  Acest camp e dedicat riderilor cu o experiență solidă în mountain biking, care însă nu participă sau participă ocazional la competiții lejere de mountain biking, celor cărora le plac turele epice de o zi, care fac pauze în vârful urcărilor și caută aventura în spatele ghidonului mai mult decât dezvoltarea aptitudinilor personale. Vom pune accentul mai mult pe latura tehnică, pe învățarea elementelor de bază și mai ales pe exersarea lor în teren.

21.06 – 27.06. 2020  ReQuest Women’s Camp  – Un camp dedicat fetelor îndrăgostite de mountain biking care vor pedala timp de 6 zile alături de multipla campionă națională Suzi Hilbert, și sunt dorince să învețe, să-și îmbunătățească pregătirea fizică și tehnică și să se relaxeze cu activități alternative. Stand up Paddle pe lacul de la Firiza după o zi plină de mtb nu sună prea rău, nu-i așa?

În cadrul ReQuest Training Camp (7-13 iunie) vei avea la dispoziție 6 zile de mountain biking și road biking în care accentul va cădea atât pe pregătirea fizică cât și pe dezvoltarea abilităților tehnice. Îți propunem patru zile de mountain biking și două de road biking pe cursiere pentru a menține diversitatea ridicată și pentru a antrena abilitățile necesare într-un mod complet. În offroad, antrenamentele vor fi la intensitate moderată spre ridicată, cu intervale intense de durată medie pe zonele tehnice sau mai abrupte în urcare. Din vârf te așteaptă cele mai diversificate coborâri, însă majoritatea dintre ele au un punct comun: sunt rapide și rulabile. De asemenea vom face o serie de sesiuni tehnice pe porțiunile cu grad de dificultate ridicat, acolo unde vei putea exersa diferite linii și modalități de abordare care te vor ajuta pe viitor în cadrul competițiilor și a turelor epice la munte.

Antrenamentele de șosea vor fi abordate într-un ritm moderat, preponderent în zona 2 de puls, fiind antrenamente în care grupul va pedala împreună majoritatea timpului, pe o durată între 3 și 4 ore.
Seara vom face o scurtă analiză a antrenamentelor efectuate și ne vom concentra asupra traseului și tuturor obiectivelor pe care ne dorim să le atingem în ziua următoare. Bineînțeles, datorită timpului îndelungat avut la dispoziție vom face cel puțin un antrenament la liber, fără o temă predefinită. Avantajul unui grup restrâns și omogen: timp minim de așteptare, un număr minim de opriri, probabilitate scăzută de defecțiuni tehnice, un traseu adecvat pentru fiecare sportiv din grup, solicitare uniformă pentru tot grupul.

La ReQuest Adventure Camp (14-20 iunie) vei avea parte de șase zile de mountain biking în care vom explora traseele din centrul Maramureșului, atingând toate vârfurile importante din zonă, pe care le vom lega bineînțeles pe cele mai variate și apetisante poteci. Chiar dacă nu ești la fel de antrenat ca și colegii de la camp-ul Warrior, trebuie să ai o anduranță dezvoltată și o tehnică solidă pentru a savura din plin potențialul regiunii. Așteaptă-te la drumuri forestiere pe malul râurilor, zone lungi de single trail pe urcare și pe coborâre și bineînțeles niște secțiuni de push bike pe alocuri. Fii fără de grijă, ne regrupăm la fiecare intersecție și după fiecare urcare așa că ritmul va fi unul temperat, digerabil!

Sesiunie tehnice vor reprezenta și aici un punct important în jurul căruia vom petrece mai mult timp, așa încât să îmblânzim treptat rădăcinile perfide și pietrele ascuțite.

Seara la un mtb camp Apprentice îți sună cunoscut? Dacă nu, atunci află că berea, focul și hamacele sunt ingredientele de bază în jurul cărora sfârșitul zilei va fi cu siguranță mai special.

Campul de fete de la Breb din 2019 a fost un real succes la care chiar dacă participantele au avut o pregătire și obiective diferite, toate au mers acasă cu o experiență completă și poate niște julituri suplimentare, dar cu promisiunea că se vor întoarce pentru mai mult mountain biking de calitate! De această dată venim în întâmpinarea tuturor fetelor avide de aventură pe mountain bike-uri la ReQuest Women’s Camp (21-27 iunie).Practic ne-am propus să îți dăm un bis și să-ți oferim porții serioase de mountain biking timp de 6 zile, alături de una dintre cele mai cunoscute și simpatice sportive de performanță de la noi din țară: nimeni alta decât Suzi Hilbert. Alături de Suzi te vei antrena în playground-ul The North Quest din centrul Maramureșului, vei savura coborârile rulabile și cu siguranță îți vei dezvolta aptitudinile tehnice pe una din numeroasele porțiuni de single trail din zonă. Toate astea sub atenta supraveghere și îndrumare a Suzannei, gata să-ți ofere câte un tip & trick valoros (psst!).

După-masa vei încerca un SUP (stand up paddle board) pe lacul aflat la doar 300 de metri de cazarea noastră. Și pentru că grupul va fi foarte restrâns, suntem convinși că vei pleca cu mult mai multă încredere în abilitățile tale și cu o înțelegere mai profundă a modului în care ar trebui să-ți structurezi antrenamentele, pentru că fetele învață cel mai bine de la fete și se simt bine atunci când sunt împreună!

Vom avea parte de același base camp pentru fiecare grup. Pentru că ținem deosebit de mult la confort și acordăm întotdeauna o atenție sporită detaliilor, nu puteam să alegem pentru ReQuest MTB Weeks decât o cabană ultra cochetă. Cu un interior cald și confortabil, mult lemn ce-i adaugă intimitate și personalitate, proiectată cu un puternic caracter rustic, cabana situată la marginea lacului Firiza și ascunsă în pădurile de brad va fi pur și simplu perfectă!

Mesele se consumă individual și sunt furnizate în regim de catering printr-unul din partenerii noștri locali direct la cazare. Vei avea parte de două mese pe zi + o gustare la finalul antrenamentelor.

Pentru a respecta măsurile de distanțare socială și limitările impuse ca urmare a pandemiei COVID-19 în spațiile comune se vor utiliza măști și mănuși de protecție, ne vom spăla pe mâini cu fiecare ocazie, iar cazarea va fi dezinfectată scrupulos după fiecare grup. Mai multe detalii găsești în secțiunea COVID-19.

Itinerarul pentru ReQuest MTB Camps este ușor diferit pentru fiecare grupă/perioadă. Acesta va fi prezentat la începutul camp-ului în detaliu și va conține toate informațiile de care ai nevoie. Mai jos poți să urmărești reperele temporale de bază ale fiecărui camp:

Duminică: Sosirea

17:00:  Sosirea participanților la Base Camp
19:00:  Cină
20:00:  Prezentare regulament, program camp și trasee
21:00:  Program liber

Luni – Vineri: Antrenament outdoor

8:00:  Mic dejun
9:30:  Pornire pe traseul de antrenament/sesiune tehnică
14:00: Sosire Cabana/Bike Wash/Gustare
17:00: Program alternativ (SUP/EBIKE/Relaxare)
18:00: Cină
20:00: Ședință tehnică/prezentare

Sâmbătă: Ultima zi

8:00:  Mic dejun
9:30:  Pornire în ultima zi de antrenament
13:00: Sosire la cazare
14:00: Gustare/prânz
16:00: Check out (nu există oră impusă de check out!)

Restricțiile legale în vigoare la momentul începerii camp-urilor vor fixa cadrul în care acestea se vor putea desfășura, numărul de participanți precum și orice alte elemente care intră sub incidența acestor reglementări. Vom organiza cel mult două grupe compuse din 3 persoane/grup, dacă limitările legale existente la mijlocul lunii mai se mențin și în luna iunie. În cazul relaxării suplimentare a acestor prevederi, vom modifica informațiile referitoare la desfășurarea campurilor.

În cazul limitării legale suplimentare a numărului de participanți se va lua în considerare momentul confirmării locului prin plata avansului și nu momentul înscrierii pe site pentru stabilirea participanților acceptați. Participanții care sunt membri ai programului TNQ Coaching vor avea prioritate la înscriere în măsura în care fac dovada achitării locului în condițiile contractuale.

Participanții vor fi informați cu privire la măsurile de igienă suplimentare necesare, anterior începerii campului la care s-au înscris.

Înscrie-te până pe:

01.06.2020 pentru pachetul Training Camp
08.06.2020 pentru pachetul Adventure Camp
15.06.2020 pentru pachetul Women’s MTB Camp

*Reducerea TNQCoaching se aplică exclusiv persoanelor care beneficiază de un program personalizat de antrenament și/sau nutriție.

**Campurile de ReQuest MTB Weeks au loc în măsura în care situația legală ocazionată de pandemia COVID-19 permite desfășurarea lor. Anularea/amânarea unui camp din seria ReQuest MTB Weeks ocazionată de sau în legătură cu restricțiile legale ale pandemiei implică returnarea integrală din partea The North Quest SRL a tuturor sumelor plătite în contul acestor evenimente.

Află mai multe detalii și înscrie-te aici.

Sper că veștile astea vă dau încredere că ușor, dar sigur, ne întoarcem la îndeletnicirile care ne aduc atât de multă bucurie în viață. În plus, sunt convins că de acum înainte vom fi mai atenți cu bucuriile și fericirile noastre.

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine