(P) Carne din măzare

Săptămâna trecută am descoperit cu mare bucurie o grămadă de alimente care să îmi completeze alimentația. Aveam cumva nevoie de asta pentru că de un an și jumătate am renunțat la carne din motive medicale. Și după ce am încercat de câteva ori alternative la carne care s-au dovedit eșecuri totale, pentru că erau prea departe de ceea ce aș fi vrut în materie de gust, renunțasem să mai caut și m-am resemnat. M-au găsit însă produsele de la Verdino, pe care le-am privit cu suspiciune din cauza experiențelor de care spuneam mai sus. În plus, am început să citesc etichetele mult mai atent. După ce am gustat un mic făcut pe bază de proteină din mazăre și am văzut că gustul e chiar cel de mic, am întrebat aproape instantaneu dacă au folosit potențiator de arome. Răspunsul a venit senin: “Gustul este dat de un amestec de condimente naturale. Ne-am dorit să nu punem tâmpenii în produs și am reușit.

A urmat o pizza cu ciuperci și gouda vegetală, cârnați cu spanac, burger vegetal, mortadella cu fistic, salam picant și tot așa. E greu să vă explic în cuvinte. După ce o să le gustați veți înțelege extazul meu. Până la urmă n-ar strica să înclinați balanța proteinelor pe care le aveți în alimentație în favoarea celor vegetale, față de cele animale. Dar hai să va arăt cum se prezintă în cuvintele lor cei de la Verdino, producătorii acestor produse:

„Situată în Mediaș – Sibiu, fabrica noastră este un start-up românesc 100%.

În iunie 2019 am lansat brandul Verdino, sub care producem alternative vegane pe bază de proteină de mazăre.

Suntem primul producător român care folosește mazărea și nu soia, ca  ingredient principal în produsele vegetale 100%.

Verdino propune o alternativă mai bună de a ne hrăni: de ce să sacrificăm animale, când putem mânca bun și ușor; de ce să poluăm mai mult, când putem cultiva etic și sustenabil, obținând astfel toată bunătatea plantelor?

Îi invităm pe toți cei care privesc spre viitor să experimenteze mâncarea într-un alt fel.

Ca parte a unei generații care este conștientă de sănătate și care privește spre viitor, ne gândim la resursele în scădere ale Pământului. Populația în creștere și schimbările climatice ne obligă să căutăm alternative la produsele din carne; sacrificarea animalelor este preistorică și distructivă.

Proteinele sunt unul dintre elementele de bază ale celulelor umane și controlează nenumărate procese importante din organism, inclusiv metabolismul.

Cu VERDINO oferim un mod nou de a mânca suficiente proteine într-un mod gustos. VERDINO nu este doar „o alternativă la carne”,  este cu atât mai mult: vegan, fără soia și fără inginerie genetică. 

Pe scurt: bun pentru mediu, animale și pentru oameni. “

Sper că v-am făcut măcar curioși. Aștept să împărtășiți cum v-a fost experiența după ce veți fi încercat unul dintre produse. Eu vă voi prezenta câteva dintre ele în săptămânile viitoare. Poate ajungem să dorim să ne trăim altfel felul de a mânca. E în beneficiul nostru. Nici eu nu-mi imaginam viața fără carne. Nici fără bere sau zahăr. Dar există viață dincolo de astea, credeți-mă.

Până una alta o să mă gândesc ce rețetă/rețete să îmi pregătesc cu un produs Verdino care se lansează săptămana viitoare: carne tocată.

OMG poate fi citit ca „organisme modificate genetic” sau ca „oh my God”. Adică n-are tâmpenii.

www.verdino.menu

2 comentarii
    Radulescu Stefan Laurentiu

    Nu prea gasesti toata gama in magazine. Iar la comanda on-line este scump transportul ( 40 lei). Scump, domne, scump !

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine