(P) Un festival ca o vacanță

În fiecare vară, de 9 ani încoace, zilele dintre 8 și 14 august au avut același numitor comun pentru iubitorii de muzică, natură, distracție, culoare, surprize, fericire pură, oameni frumoși: Summer Well Festival, festivalul de vară de pe Domeniul Stirbey din Buftea. Un festival ORANGE, Summer Well a fost de la început o bine-meritată mini vacanță la doar câțiva kilometri de București, într-o locație splendidă, plină cu verdeață și personalitate. Consecvent în alegerea locației și în îndeplinirea promisiunii de a te transporta pentru 2 zile într-o altă lume, festivalul a reușit să plaseze în mentalul colectiv un loc superb, un domeniul istoric drept “acolo unde se ține Summer Well”.

Foto:Facebook Summer Well Festival 

Bogdan Șerban și Gilda Comârzan în direct din Studioul Radio Guerrilla @ Summer Well Festival 2019; foto: Shamrockraver Photography

LINE-UP

Unul dintre cele mai așteptate și iubite festivaluri din țară și-a deschis vineri porțile pentru Night Picnic, adică o jumătate de zi în plus de festival față de primele ediții. O adăugare relativ recentă la configurația festivalului, picnicul nocturn îi aduce pe oameni cu o seară înainte la festival. Anul acesta, pe scena mare ORANGE a urcat Orchestra Simfonică București, ca de fiecare dată la Night Picnic, care a interpretat melodii din repertoriul artiștilor din line-up. S-a stat pe pajiște, pe pături, cu capul pe umărul celei mai bune prietene, în brațele celui mai iubit dintre pământeni 🙂 și s-a ascultat și simțit muzica preferată într-un aranjament orchestral de top. După aceea, s-au strans frumos și cuminte păturile pentru concertul Son Lux, unde toată lumea a dansat, cântat și fotografiat în picioare.

Son Lux @ Summer Well Night Picnic

A doua zi de festival i-a adus pe Red Rum Club, Tender, Pale Waves, Jungle și headlinerii zilei de sâmbătă, The 1975, tot pe scena principală Orange, unde entuziasmul, veselia, pasiunea și fericirea de pe chipul spectatorilor a fost ceva pe care nici măcar fotografiile nu le pot descrie în miile alea de cuvinte pe care le spun. Vă recomandăm să vă uitați totuși la poze, pe Facebook Summer Well Festival, pe Facebook Radio Guerrilla sau a paginii emisiunii Avanpost Radio Guerrilla cu Bogdan Șerban. În plus, anul acesta, pe scena Red Bull, prietenii de la Subcarpați au avut o întreagă mobilizare de forțe numită Iarmaroc. Fotografii cu măștile Culese din Cartier și Fantome, ateliere de meșteșuguri tradiționale românești, realitate augmentată, 3D mapping… dar ce n-a adus și făcut tot satul?

Vă arătăm totuși câteva poze, că poate nu ne credeți pe cuvânt. Deși ar trebui.

Iarmaroc Subcarpați; foto: Summer Well

Red Rum Club @ Summerwell Festival; foto: Shamrockraver Photography

The 1975 @ Summer Well Festival; foto: Shamrockraver Photography

Jungle @ Summer Well Festival; foto: Shamrockraver Photography

Ziua de astăzi se arată caniculară, dar vom avea noroc de averse de AJ Tracey, Bobby Basil și furtuni de aplauze și versuri cântate la unison când pe scena Orange vor intra, în ordinea numerelor de pe tricou, Zola Blood, Black Honey, Maribou State, Razorlight și headlinerii din seara asta, The National. Nu vă luați pelerine, dansăm în ploaie de fericire, e în regulă.

SUMMER WELL ART COLLECTION

O noutate a anul acestuia este SW Art Collection, o colecție de instalații de artă semnate de artiști internaționali atât de Instagramabilă, dacă ne permiteți, încât dam un cico celui care n-a văzut cel puțin o poză cu Luna de la Summer Well (instalație pe numele ei Museum of Moon, semnată de artistul Luke Jerram), la ei pe rețelele de socializare, la un prieten pe telefon, la un prieten de-al unui prieten… Instalațiile de artă de anul acesta de la Summer Well sunt împrăștiate pe întreg domeniul festivalului, așadar vă provocăm să le găsiți pe toate cinci 🙂 Informații și detalii despre ele știți unde să găsiți, noi facem doar un scavanger hunt cu voi.

Nu, nu este o fotografie de pe site-ul Nasa.

Foto: Summer Well

CE E DE FĂCUT LA SUMMERWELL

E de venit, în primul rând. Și dacă nu azi, anul viitor nu se mai iartă. Muzică… am zis de muzică? Am zis, mai sus. Am zis de instalațiile de artă? Am zis, tot mai sus. Despre ce n-am zis?

Mâncare: jurăm că cele trei food areas satisfac și cei mai mofturoși și pretențioși gurmanzi. De la burgeri, pizza, paste, supe, pește, salate, mâncare gătită, dulciuri, limonade, cafele de specialitate, popcorn, gaufre, baruri de vin și gin, sucuri naturale și înghețată, ai de unde alege. Ideea e să te și poți opri. Sau nu 😉

Summer Well devine mai bogat și mai divers de la an la an. Activări de toate felurile și formele și distracțiile, zone de shopping și merch, activități pentru copii, fotografii, VR, zone de relaxare, închirieri de SUP pe lac, coafuri de festival, cinema în aer liber, nu există colțișor unde să nu se întâmple ceva. Chiar și în colțurile neorganizate, se întâmplă tandrețea a doi îndrăgostiți adăpostiți la umbră, discuții între prietene, o siestă de prânz, ședințe foto pentru poza aia perfectă de la festival. Și există un colț pentru fiecare, nu am văzut pe nimeni supărat că nu are ce face sau unde să stea. Pe bune.

Cinema în aer liber, powered by ORANGE

În concluzie, cum am fost învățați la școală să scriem la finalul unui text, e ușor de înțeles de ce sloganul Summer Well este “A festival like a holiday“. Este fix ca o vacanță, și nu neapărat în sensul deconectării de la stresul cotidian (deși, evident, și despre asta este vorba), ci în sensul în care numai în vacanță mai trăiești atâtea emoții și momente fericite, explorezi și descoperi, te relaxezi și râzi, mănânci și te simți atât de bine. Iar oamenii? Oamenii sunt la fel de frumoși ca întotdeauna. Ca tine, noi, voi, toți copii ai verii.

P.S: am descoperit și apoi reîntâlnit o rezidentă a Summer Well de un calm și o eleganță aparte. Dacă nu vă inspiră relaxare totală, atunci nu știm ce altceva ar putea.

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine