Red Bull Vampire Trails – sau cum s-a mutat MoonTimeBike din București

Una dintre cele mai așteptate competiții de mountain bike din România în fiecare an este MoonTimeBike. Concursul organizat de Nomad Multisport în colaborare cu Red Bull se desfășoară ( când se desfășoară ) în Parcul Tineretului din București. Toți iubitorii de MTB așteaptă momentul în care se anunță data la care urmează să se desfășoare competiția. Anul acesta am fost luați prin surprindere de anunțul că la Bran, pe un tipar asemănător, urmează să se desfășoare un concurs de noapte. Asta înseamnă că nu vom avea MoonTimeBike, dar avem Red Bull Vampire Trails. Mai jos găsiți detaliile legate de eveniment pe care le-am “pescuit” de pe redbull.com.

“ Red Bull Vampire Trails cheamă cei mai curajoși mountain bikeri la Bran

Pe 28 septembrie, curtea castelului Bran și tainica pădure din jurul lui vor găzdui o cursă de anduranță unică, de la apus la răsărit, pe cărările bântuite de vampiri.

Usturoiul este bine priponit în țăruși, iar riderii neînfricați de abia așteaptă apusul. Pădurea cufundată în taină din jurul Castelului Bran este și ea pregătită pentru o competiție cum nu a mai fost pe meleagurile noastre. Bun venit la Red Bull Vampire Trails, competiția de mountain biking pe care nu vrei să o ratezi!

Vibrația bătrânului castel este bine-cunoscută, iar statura sa impune respectul celor care au trecut de fortificațiile istorice ale grănicerilor. Totul se va transforma pe 28 septembrie, când cei mai buni mountain-bikeri vin la Bran pentru a înfrunta noaptea, de la apus până la răsărit, și odată cu ea, toate surprizele care pândesc în bezna adâncă. Voievozii pe două roți care înving la Red Bull Vampire Trails nu câștigă doar comori și respect, ei cuceresc cea mai dârză fortificație din vremuri străvechi și devin nemuritori!

Traseul bine primenit de constructori de-ai locului se întinde pe o distanță de 4km legendari. El pornește din Parcul Regal al Castelului și se pierde deîndată într-un misterios labirint pentru a răzbi apoi printre casele tradiționale din Bran și se suie pe dealul învecinat pe un drum strămoșesc. Apoi umblă pe creasta care mult timp a fost hotar între țările românești și unde patrulau grănicerii și coboară pe una dintre potecile preferate ale Principesei Ileana, unde ea stătea la povești cu cosașii și privea în zare spre Bucegi și spre Piatra Craiului. Înapoi în curtea castelului, traseul devine interactiv și se perindă taman prin clădirile vechii vămi, chiar prin ușa secretă ce trecea din Valahia înspre Transilvania. Și apoi de la început, pentru încă o tură și încă o tură și încă o tură… și tot așa până înainte de cântatul cocoșului.

Participanții cuceresc traseul în echipe de câte doi și pot să-și drămuiască eforturile din noapte după propria strategie. Vorbim de o cursă care se desfășoară pe o durată de aproape 10 ore, de la apus și până la răsărit. Astfel, planificarea devine un arbitru important al competiției! În toată această aventură legendară, sufletele sportivilor trebuie să le rămână curate și sângele cât mai rece, dacă vor să biruiască în lupta cu noaptea nemărginită și cu stafiile neînduplecate și să cucerească podiumul.

Cei mai neînfricați cicliști români, cu o bună experiență și pregătire în cursele de mountain biking de anduranță, cross country și maraton, se vor duela în noapte, exact ca în aprigele bătălii de demult, în a nimici strigoii legendari ai castelului Bran și de a cuceri potecile bântuite ale locului.

© Mihai Ștețcu

Red Bull Vampire Trails le oferă competitorilor două categorii de concurs: ștefetă masculin și ștafetă mixt. Premiile sunt generoase precum vechile plocoane către Înalta Poartă: 3.000 lei pentru locul întâi, 2.000 lei pentru locul doi și 1.000 lei pentru locul trei.

Finalul de septembrie rămâne rezervat pentru o provocare de anduranță cum nici strigoii nu au mai văzut. Înscrie-te acum pe redbull.ro/vampiretrails sau vino la Bran, ca să-i vezi pe cei mai buni cavaleri în duelul celei mai lungi nopți!

Rămâi la curent pe pagina de eveniment de pe Facebook!

Partenerul oficial al cursei Red Bull Vampire Trails este Castelul Bran. Partenerul auto al evenimentului este Seat România. Partenerul sportiv al competiției este NoMad Multisport.

O prezentare ceva mai…tehnică ar suna așa:

Red Bull Vampire Trails este o cursă nocturnă unică, ce se desfășoară de la apus și până la răsărit, și se adresează celor mai iscusiți rideri de pe meleagurile noastre. Totul într-un decor dominat de istorie, legendă și suspans!

Concurenții vor lua startul la apus, în echipe de câte doi (format de ștafetă), șerpuind prin tenebrele nopții până la răsăritul soarelui. Traseul bine primenit de constructori de-ai locului se întinde pe o distanță de 4km legendari și-i poartă pe vitejii concurenți prin pădurile strămoșești din jurul castelului Bran. De la urcarea abruptă a crestelor montane din jurul castelului, care mult timp în istorie au fost hotarul Țărilor Românești, la potecile umblate de Principesa Ileana și până la curtea castelului Bran cu treceri prin clădirile vechii vămi, riderii vor trece, tură după tură, prin aproape 10 ore de ciclism și legende, până la răsărit, înainte de cântatul cocoșului!

Ce trebuie să știi?

🚲 Cursa prezintă un grad de dificultate ridicat și se adresează participanților cu experiență în competițiile de profil (se vor lua în calcul rezultatele obținute în ultimii 2 ani – mai multe detalii în regulament)

🚲 Start: ora 19:10, seara, la apus

🚲 Finiș: ora 5:00, ultima tură înainte de răsărit

🚲 Categorii și premii: ștafetă masculin și ștafetă mixt (masculin și feminin) cu premii în valoare totală de 12.000 lei

🚲 Taxa de participare: 160 lei de echipă

🚲 Înscrieri: < 26 septembrie, ora 23:59, în limita locurilor disponibile – maxim 50 de echipe (100 de rideri)

Înscrie-te acum în lupta cu noaptea și cu stafiile ei neînduplecate și cucerește podiumul primei ediții Red Bull Vampire Trails!

Nici nu știu dacă rămâne loc de regret că nu avem MoonTimeBike în București. Cumva, migrația spre Bran e firească. Abia aștept să văd ce va fi acolo. Pentru că voi fi acolo!

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine