Sâmbăta X3 se naște în Grădina Ielelor

De-a lungul vremii am asistat la foarte multe evenimente care mi-au marcat existența însă, până acum, n-am fost martor la nașterea unui festival. Am auzit tot felul de povești, dar nu le-am trăit personal. Acest lucru se va schimba anul acesta pentru că am norocul de a fi foarte implicat în acest proces de “naștere” a unui festival, care nu e un simplu eveniment de câteva zile. Să vă explic.

Cei mai mulți dintre noi au fost la Sâmbăta de Sus, așa-i? Faină tare zona, oamenii, locurile, mâncarea. Dacă vrei să rămâi pentru câteva zile ai nevoie de o cazare. Clasic. Doar că de la cazare nu mai vezi munții. Acum să ne întoarcem la festival. Numele lui e Sâmbătă X3. E un joc de cuvinte și simboluri sub această titulatură. E vorba de un eveniment de 3 zile, cu 3 tipuri de activități în cadrul cărora se face mișcare, X3 face referire și la trail running etc. Faza e că festivalul programat între 26 și 28 iulie este de fapt momentul care marchează nașterea unui zone la care vom avea acces mereu, cu precădere în sezonul cald. Pentru că zona de campare, cu dușurile, “smokerul” (e o dihanie la care se pregătește carne în mai multe feluri ), atmosfera, locurile de joacă ș.a.m.d. rămân acolo. Și pentru alte ocazii. Locul va fi de găsit în dreptul denumirii Grădina Ielelor.

Iată totuși și varianta oficială a prezentării evenimentului care conține mai multe cifre și detalii:

În perioada 26-28 iulie, Grădina Ielelor din Sâmbăta de Sus, își va deschide porțile pentru a primi miile de iubitori ai sportului, naturii și muzicii la cel mai mare festival care îmbină armonios elemente de entertaiment și lifestyle: muzică live, gastronomie românească, sport și activități în aer liber, activități culturale, de protecția și conservarea mediului, de responsabilitate socială.

Organizatorii festivalului își propun să aducă împreună amatorii de festival și sportivii iubitori de alegare montană, cross, airsoft și montain bike, în cadrul unei atmosfere de socializare și entertainment, de care se poate bucura întreaga familie. Nu vor lipsi ingredientele de succes ale unui festival: muzica live, zona de food și multe ateliere de creație dedicate, deopotrivă, și celor mari și celor mici.

Aerul curat, cele 6 hectare ale Grădinii Ielelor, locul unde se va desfășura festivalul,infrastructura demnă de marile festivaluri internaționale: apa curentă, energie electrică, stație de epurare, 3 lacuri artificiale, sistem de drenaj prin canale colectoare, toalete moderne la standarde europene în container sanitar, container dușuri, vor oferi participanților o experiență unică alături de cei dragi.

Ne-am dori să creionam un festival care să aducă împreună familiile, un festival unde pot veni să se bucure de muzică, mișcare, natură dar și de siguranță și de o atmosferă liniștită. În peisajul festivalurilor cred că era nevoie de un astfel de concept, pentru că, în acest moment, sunt foarte multe festivaluri de nișă, fie că vorbim de muzică house, electric music sau rock. Noi am vrut să oferim o alternativă pentru întreaga familie“, a declarat Lucian Săvoiu, unul dintre organizatorii Sâmbătă X3.

Grădina Ielelor poate acomoda mii de oameni care vor regăsi în mijlocul naturii confortul dorit și de cei mai exigenți dintre participanți:

Zone cu umbră naturală / copaci

Zonă de campare gratuită 15.000 mp

Parcare gratuită

Energie electrică

1 scenă de 6 x 7 pentru concerte pe timp de zi

1 scenă mare de 10 x 10 pentru concerte pentru concerte pe timp de noapte

Iluminat perimetral

Iluminat ambiental

Punct de prim ajutor în interiorul festivalului

Pază firmă specialtizată atât interior, cât și exterior

Instalație de canalizare de 400 ml

Stație de epuarare proprie de 15.000 lt

Grădina Ielelor va găzdui baruri, foișoare, scene permanente, zone de relaxare, zone amenajate pentru copii, dușuri și toalete. Capacitatea de campare este de până la 1.500 de corturi, în regim gratuit. Organizatorii au încheiat parteneriate cu companii care vor închiria, în cadrul locatiei, celor care nu doresc să își aducă de acasă: corturi pentru campare, biciclete pentru mountain bike și echipamente complete de airsoft.

Iubitorii de alergare montană și cross, MTB și airsoft, amatori sau profesioniști, sunt așteptați să se înscrie la competițiile organizate în cadrul Festivalului SX3.

Timp de trei zile, Sâmbătă de Sus va fi un centru important al sportului și distracției pentru participanții de toate vârstele. Specialiști în cele trei discipline sportive au gândit trasee cu diferite grade de dificultate, astfel încât să răspundă cerințelor celor mai puțin antrenați, dar și sportivilor de performanță.

Cursele de alergare montană și cross sunt concepute pentru diferite distante și adaptate pentru diferite grupe de vârste, astfel încât întreaga familie să facă mișcare și să se bucure de aerul curat de munte. Celor mai mici participanți, dar și amatorilor de distracție, organizatorii le-au pregătit o cursă de 1 kilometru , respectiv 3 kilometri, Family Music Run. În funcție de gradul de pregătire, ceilalți participanți se  înscrie la  dintre cele 2 curse de alergare, respectiv 10 km  și 21 km (half marathon). Partener oficial al curselor de alergare este Federația Română de Alergare.

Cursele de MTB se vor  face pe trasee de 20, respectiv 40 de kilometri, cu grade diferite de dificultate, pentru  a spori intensitatea acestor competiții. În parteneriat cu Federația  Română de Ciclism, normal.

   Iubitorii de practicarea Airsoft vor avea  o competiție de tip militar, din care nu vor lipsi numeroase provocări, trageri la țintă cu obstacole.

Cei care doresc să se înscrie la competițiile sportive sau vor mai multe informații despre festival o pot face aici.

În mare cam despre asta e vorba. Am mers deja acolo să văd locurile și să înțeleg viziunea. O să mai tot merg pana la finalul lunii iulie când e programat Sâmbăta X3. O sa merg chiar și după.

Vă las mai jos un film care vă arată pe unde trece traseul cursei de MTB și o parte din traseul de trail running.

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine