Teme actuale într-o manieră accesibilă, în spectacolele Vanner Collective din luna noiembrie

În luna noiembrie, compania independentă de teatru Vanner Collective își aduce pe scenă spectacolele atât în spațiile consacrate, cât și în cadrul proiectului “Deschis – microstagiune de spectacole invitate”, de la Teatrul Masca din București și în programul Festivalului Caleido, care se va desfășura în 2023 la Timișoara. Reprezentațiile din perioada următoare sunt: „LUNGS” (3 & 25 noiembrie, Teatrul Act), „Cassandra” (4 noiembrie, Teatrul Masca & 30 noiembrie, Apollo 111), „Lemons Lemons Lemons Lemons Lemons” (18 noiembrie) și „Tot ce-i minunat în lume” (24 noiembrie) la unteatru, și „KOMOREBI. Lumina care se filtrează printre copaci” (17 noiembrie, Teatrul Național „I. L. Caragiale” – Sala Mică & 28 noiembrie, Festivalul Caleido, Timișoara).

Echipa creativă a Vanner Collective propune spectatorilor teme actuale (eco-anxietatea, traume transgeneraționale, importanța comunicării) și își dorește ca publicul să devină parte din comunitatea lor, a celor aflați într-un proces continuu de descoperire și redescoperire.

LUNGS (3 & 25 noiembrie, Teatrul ACT, Calea Victoriei nr. 126)

Între o pandemie și un război, între schimbările climatice și răsturnările politice, ,,doi” devine ,,3”, iar lumea este pe cale să se schimbe odată cu ei.         

Într-o perioadă marcată, la nivel global, de anxietate, terorism, stări meteo instabile și vremuri politice nesigure, un cuplu tânăr își dorește un copil. LUNGS este o poveste de dragoste, ușor dezechilibrată, tăios de onestă, amuzantă, tensionată și actuală. Vorbește despre o generație pentru care lipsa siguranței este un mod de a exista.

Text: Duncan Macmillan. Cu: Denisa Nicolae și Liviu Romanescu. Regia: Nicolae Constantin Tănase. Scenografia: Adeline Andreea Bădescu. Durata: 1h30m (fără pauză).

Bilete: https://www.mystage.ro/spectacole/lungs-335

Cassandra (4 noiembrie, Teatrul Masca, B-dul Uverturii nr. 14 & 30 noiembrie, Apollo 111 Teatrul, Palatul Universul, Str. Actor Ion Brezoianu nr. 23 – 25)

În tine sunt două Cassandre. Una se întreabă dacă-n povestea asta nu erau, de fapt, doi lupi, cealaltă a depășit momentul și se pregătește să iasă-n oraș astă seară.

Cassandra e o scriitoare care rămâne fără voce în ziua în care trebuie să compună și să citească elogiul mamei sale. Dispariția figurii materne declanșează un proces de auto-analiză comic-absurd prin care Cassandra încearcă să-și găsească locul, să-și înțeleagă propria feminitate, raportându-se ironic la normele sociale moștenite. Spectacolul devine o călătorie prin mintea acestei femei într-o notă sarcastică și provocatoare.

Text: Norah Sadava & Amy Nostbakken („Mouthpiece”). Traducere: Denisa Nicolae. Cu: Denisa Nicolae & Mihaela Velicu. Regie: Leta Popescu. Scenografie: Tudor Prodan. Muzică: Mihai Dobre. Mișcare scenică: Ștefan Lupu. Pregătire muzicală: Oana Pușcatu. Sunet: Daniel Octavian Nae. Lumini: Marius Nițu. Proiect co-finanțat de AFCN.


Recomandare vârstă: 16+

Bilete Teatrul Masca: https://www.mystage.ro/spectacole/cassandra-4155/

Bilete Apollo 111: https://eventbook.ro/theater/bilete-cassandra-apollo111

Lemons Lemons Lemons Lemons Lemons (18 noiembrie, unteatru, str. Sfinții Apostoli nr. 44, București)

Dintre cuvintele care dor și cuvintele care mint vom fi tentați întotdeauna să le alegem pe cele mai frumoase. Dar la un moment dat se vor epuiza și ele.

Lemons. Lemons. Lemons. Lemons. Lemons e un spectacol care vorbește despre intimitate și modul în care ea evoluează. În doar 140 de cuvinte. Ce faci când lumea ta e pe cale să devină din ce în ce mai mică?Amenințați de o distopie în care legea le interzice oamenilor să rostească mai mult de 140 de cuvinte pe zi, Bernadette și Oliver încearcă să găs

ească noi metode de a comunica. El luptă împotriva legii Șșșt cu toate armele pe care le are, ea refuză să creadă până în ultimul moment că un astfel de lucru este posibil.

Autor: Sam Steiner. Actori: Denisa Nicolae & Liviu Romanescu. Regia: Iulia Grigoriu. Scenografia: Răzvan Bordoș. Light design: Alexandru Matios. Sound design: Bogdan Moroșanu.

Bilete: https://www.unteatru.ro/bilete/

Tot ce-i minunat în lume (24 noiembrie, unteatru, str. Sfinții Apostoli nr. 44, București)

Pentru fiecare moment dificil, apăsător, pentru care pare că nu există ieșire, se ivește un motiv la orizont pentru care viața merită trăită.

Piesă cu un imens succes la public, preluată inclusiv de HBO și tranformată într-un spectacol-documentar, „Tot ce-i minunat în lume” („Every brilliant thing” – titlu original) propune, într-o cheie inedită și nu lipsită de umor, o temă extrem de serioasă: depresia, alături de cel puțin un milion de motive care să ne amintească, atunci când e nevoie, că viața e minunată.

Text: Duncan Macmillan și Jonny Donahoe. Cu: Denisa Nicolae. Regia: Nicolae Constantin Tănase. Scenografia: Adeline Bădescu.

Durata: 1h30.

Bilete aici https://www.unteatru.ro/bilete/

KOMOREBI. Lumina care se filtrează printre copaci (6 octombrie, Teatrul Național „I. L. Caragiale”, Sala Mică)

Suntem exact atât cât lăsăm să se vadă din noi. Suntem ,,intenții bune’’ sau ,,atitudini constructive’’. Suntem ,,teamă de abandon’’ sau ,,reacții spontane’’. Suntem o mulțime de lucruri bune și mai puțin bune. Nu se observă decât cele pe care le exprimăm. Din păcate și din fericire.

„Komorebi. Lumina care se filtrează printre copaci” este drumul inițiatic al unui bărbat, în luptă cu Frica. Este o poveste învăluită de dragoste, umor și curaj despre traume deconstruite, despre iubire și acceptare. Ce mai înseamnă azi să fii un „bărbat adevărat”? O disecție actuală a parcursului către sine și a impactului pe care îl are descoperirea adevăratului chip ascuns sub măști fabricate.

Text: Raluca Mănescu. Cu: Denisa Nicolae, Liviu Romanescu, Teodora Velescu. Mișcare scenică: Teodora Velescu. Compoziție muzicală: Mihai Dobre. Scenografie și costume: Elena Gheorghe. Pregătire muzicală: Oana Pușcatu. Univers sonor și light design: Alexandros Raptis. Concept Denisa Nicolae și Liviu Romanescu. Un proiect co-finanțat de AFCN.

Durata: 1h30.

Spectacol nerecomandat persoanelor sub 12 ani

Bilete https://www.bilet.ro/eveniment/komorebi-lumina-care-se-filtreaza-printre-copaci-11491-37942

Parteneri media: Radio Guerrilla, IQads, Spotmedia, Presshub, B365.ro, Observator Cultural, Ziarul Metropolis, Liternet, Bookhub, Semne Bune, Revista Golan, Happ.ro, Munteanu.

Vanner este un colectiv de creatori de teatru din România și Irlanda, format în Marea Britanie, în 2014. Crescând idei și proiecte artistice inovatoare, Vanner le vorbește oamenilor prin intermediul unui teatru provocator, proaspăt, actual, accesibil.

Detalii despre spectacole și bilete pe: www.calatorprinteatru.ro. Noutăți pe Facebook și pe Instagram.

***

Plăcut de Radio Guerrilla.

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine