Un dragon pe scena Românii au Talent

Am trecut de audițiile Românii au Talent cu Golden Buzzer, chiar dacă, pe scenă, la momentul butonului auriu, nu știam ce e ăla. Acum, chiar că dădusem de naiba, pentru că ne înhămaserăm la un moment mare cum nu mai făcuserăm până atunci, fără know-how, fără prieteni în domeniu care să ne ajute la construcție. Am propus un dragon.

După ce Cristina-Andreea Ion, regizorul Lightwave Theatre Company, a gândit momentul și a ales melodia, am trecut la fabricarea animalului. Ea s-a ocupat de detalii, eu de schelet, prietenii de la FabLab de ochi printați 3D și gură, Ioana Diacu de costume, iar GoLED de lumina pe care dragonul urma să o emită atât din corp, dar mai ales prin ochi.

Am descins în magazine de bricolaj și am luat furtune de grădină pentru coaste, gât, șira spinării și bazin. Practic, patru sau cinci cercuri de diferite dimensiuni legate de trei furtune mai groase și rigide ca șiră a spinării și apoi de întărire stânga-dreapta, urmând apoi să îmbrăcăm totul în burete. Detaliile au inclus peste 1.000 de solzi tăiați și aplicați manual pe suprafața dragonului și aproape 700 de LED-uri în corpul dragonului plus o baterie de vreo 2kg, ce a stat atârnată în dinții manuitorului din interior.

În timpul construcției ne-am tot izbit de probleme, care au întârziat finalizarea, iar Claudia, desemnată de PRO TV să țină legătura cu noi, ne suna din trei în trei zile pentru update-uri, iar noi o mințeam frumos că e aproape gata, dar că încă mai lucrăm la detalii, noi având, în acel moment, mai multe furtune legate și, în mare, cam atât.

Ioana Diacu ne-a pus la dispoziție atelierul ei de croitorie pentru construcția dragonului, dar nu a știut ce ne va aștepta pe noi toți: am inhalat prenandez cu mult peste limita ce stă între adeziv și drog. Dragonul a necesitat aproximativ 6.5 kg de prenadez. Ioana a fost nevoită de câteva ori să închidă atelierul mai devreme cu două-trei ore pentru că nu mai rezista în norul toxic. Eu dezvoltasem un soi de imunitate, de la un punct…

Înainte cu patru zile de ziua filmării LIVE, am transportat totul la platou pentru repetiții la scenă. Pregătirea a fost intensă, shooting foto, interviuri, totul foarte bine programat, dar la foc continuu. A fost o nebunie totală. O filmare LIVE diferă extrem de mult de una înregistrată, iar emoțiile sunt și ele cu mult mai mari.

L-am rugat pe George, băiatul doamnei în roșu năpustite pe scena audițiilor, confundat cu alt coleg la acel moment, să o convingă să stea locului de data asta. Ce urma să se întâmple, s-ar fi văzut pe ecran. Nu ne-ar mai fi salvat montajul. Am crezut până în ultima clipă că ne vom trezi cu ea năvălind, din nou.

Intrăm în 5… 4… 3… 2…
[aplauze]
Pavel Bartoș și Smiley
[juriul]

Cele mai mari emoții din viața mea, de până atunci.

Noi am intrat spre finalul ediției. Am intrat în scenă pe o pauză publicitară, am poziționat dragonul și am așteptat numărătoarea inversă. A început melodia noastră și, parcă teleghidat, am făcut momentul ca la repetiții fără nici o greșeală, deși mâinile îmi tremurau pe păpușă. La un moment dat, după cum se va și vedea în videoul de mai jos, dragonul dispare din cadru, pentru ca din el să iasă personajul de la final, ideea fiind că dragonul s-a transfomat în om. Fereastra în care George, colegul nostru, ar fi avut timp să iasă din păpușă, să alerge prin spatele ecranului LED pentru ca apoi să intre din cealalta parte a scenei, a fost una foarte scurtă, așa că, în culisele în care dragonul a fost scos, ne așteptau patru tehnicieni. Scoaterea lui George a fost un pit stop de Formula 1. Fiecare tehnician știa exact ce are de făcut pentru ca George să iasă în cel mult cinci secunde din păpușă. Poți observa la final, când intră în scenă, cum gâfâie. De aia.

 

Faptul că nu am trecut în Finală ne-a întristat, dar nu atât de tare pentru că am fost mândri de ce am realizat. Am făcut primul nostru animal-păpușă, un animal mare, greu de mânuit, iar momentul a ieșit foarte bine. E drept că am pierdut la votul publicului în fața unui moment de bellydance…

La Românii au Talent din 2015, România a aflat că există Lightwave Theatre Company și că face artă vizuală cu păpuși pentru public adult.

 

Într-un episod viitor, voi trece la un alt concurs de talente: Die Puppenstars, de la RTL (Germania), un format “Got Talent” axat pe păpuși și marionete. A fost o experiență incredibilă.

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine