Hollywood Multiplex, stai jos, ai 2!

O mamă singură a mers cu cei doi copii ai ei la Hollywood Multiplex de la București Mall. La casa de bilete a cerut să i se dea Pachetul Family, dar angajata a refuzat-o, spunîndu-i că familia este formată din mamă, tată și unul sau doi copii. Copiii acestei mame singure, pe nume Raluca Zdrobiș, erau de față. Tocmai aflaseră că ei și mama lor nu formează o familie, ci, eventual, un grup infracțional organizat care voia să ușureze Hollywood-ul de fabuloasa sumă de 4 lei, cît ar fi fost reducerea.

După cîteva discuții în care argumentele mamei nu au avut în mintea angajatei Hollywood Multiplex nici un efect, nici vorbă de vreun special, a venit încă o angajată care a pus punctul pe i, pe i de la idioțenie: „Doamnă, nu înțelegeți că nu există familii cu un singur adult? Familia are doi adulți și unul sau doi copii…sau, în cazuri mai rare, mai mult de doi…“.

Ba da, există. Sigur că există și familli cu un singur adult. Uneori, există familii chiar și fără nici un adult. Copiii ai căror părinți sînt amîndoi plecați la muncă în străinătate pot depune mărturie în acest sens. Pe de altă parte, ce se întîmplă dacă unul dintre părinți moare? Cei rămași nu mai sînt o familie?! Sau ce formează doi adulți, căsătoriți unul cu celălalt, dacă nu au copii? Ei nu sînt o familie!?

Aici nu mai este vorba despre ofertele Hollywood Multiplex, ci despre cum înțeleg unele persoane conceptul de familie, concept pe care și-l zbiară în public, de față cu copiii a căror vină nu este decît aceea de a fi venit să vadă un film doar cu unul dintre părinți. A avea părinți divorțați nu trebuie să fie un stigmat pentru copilul aflat în această situație.

Te-ai aștepta de la o rețea de cinematografe care se numește Hollywood Multiplex să nu aibă regulamente demne de BOR Multiplex sau de Coaliția pentru Familie Mulți-în-plex. Dar, nu, ei sînt emancipați doar cu numele.

În țările civilizate, cum ar fi Germania, lucrurile stau diferit. Familiile pot fi de mai multe feluri: și mai mici, și mai mari, iar, dacă sînt doi adulți în familie, ei pot fi chiar și de același sex, nu e nici o problemă. Tot familie se cheamă.

Asta se cheamă toleranță, un concept căruia unii ortodocși hollywoodieni n-au nici o problemă să-i tragă un pumn în (multi)plex și pe care unele patriarhiene ortodoxe le tratează cu o superioritate neroadă care l-ar face pe Iisus să se răsucească în Mormîntul Sfînt, dacă ar mai fi acolo. În urmă cu cîteva zile, purtătorul de cuvînt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, spunea că „toleranța nu e o valoare“, ba chiar că „din punct de vedere creștin, toleranța este o slăbiciune“. Părinte, vedeți că se spune Iisus Christos, nu ISIS Christos!

Cît despre cei de la Hollywood Multiplex, s-au prins și ei, între timp, că, dacă nu își recunosc greșeala și nu își cer scuze, s-ar putea să li se rupă filmul.

25 comentarii
  zedicus

  pt mine doi “parinti” de acelasi sex nu inseamn o familie. E o degenerare maxima casatoria intre homosexuali/lesbiene

   Edgar

   A-HA! Te-am gasit. Tu esti publicul ala inteligent Radio Gherila, nu?

   Ionut

   Vezi “zedicus”, istetule, de aia am ramas in comuna primitiva mental (nu ca ai sti tu ce era comuna primitiva). Si tot pentru ca existi tu si ne respiri aerul, tot de aceea vom sta acolo pina nu se va mai fi auzit de neamul tau (viitor perfect, nu ca ai sti tu ce este ala).

  Adrian

  Mult zgomot pentru o situație în care ne place să ne bălăcim aiurea. Sunt convins că angajatele de la Hollywood Multiplex se refereau la “familie” în contextul pachetului pe care-l vindeau, dar, na, e ușor să începem să filosofăm cum că alea sunt “avocatele” BOR și că, în curând, or să apară la TV ca agente ale Coaliției pentru Familie. Ce mi se pare interesant este că noi suntem toleranți doar cu ce ne convine, nu le oferim angajatelor de la Multiplex prezumția că ele chiar nu judecau pe nimeni ci că discutau doar despre un produs pe care-l vindeau. O inflamarea demnă de cascadorii râsului în care cei care solicită toleranță o “aplică” discreționar și “dau la cap” unor angajate care, sunt convins, nu aveau ele treabă cu familia tradițională. În acest fel simplu și stupid, le-am radicalizat pe femeile alea care vor ține minte că au avut probleme din cauza unora care îi tot dau cu familia formată dintr-o combinație de părinți la care ele nu s-au gândit, dar or să se gândească, de acum înainte, și or să o urască. Excelent, am înfrânt încă o dată, noi, oamenii toleranți, inteligenți și speciali din această țară, în care toți ceilalți ne sunt dușmani și înhăitați cu forțele feudale obscure…. :-).

   razvanvm

   Angajatelor de la Multiplex nu le putem acorda decat prezumtia de prostie, iar managementului companiei prezumtia de superficialitate in elaborarea unui produs de marketing, mai ales cand acesta se inscrie intr-un context atat de sensibil in societatea romaneasca de azi.

   Madalina

   Bună, Adrian, cred că a înțeles toată lumea cu minim o sinapsă activă că acolo era vorba de marketing și de un regulament de funcționare de la care angajatele nu aveau cum să se abată. Problema e că ceea ce trebuia să fie o explicație în termeni de vânzare (a unui produs gândit după standardele secolului XVII, apropo, văd că ne place în capitalismul lui 2018, dar nu și în 2018 per ansamblu) a fost de fapt o umilință gratuită aplicată unei familii care nu corespundea standarelor “pachetului”, de față cu cei doi copii.

   Discuția nu e despre efect, ci despre cauză, ori problema pe fond a acelui pachet e ca e discriminatoriu, iar al “problemei de comunicare” a doamnelor angajate e că n-au avut nici un strop de empatie, ba chiar au plusat mizerabil cu stigmatizarea. Îndrăznește să crezi!

  Bula

  Oare au vrut sa intre la filmul “The Shape of Water” sa le arate copiilor ca familie poate fi si mami cu o reptila?

  Cum sa acuzi firma care ruleaza filmul “The Shape of Water” ca nu accepta familiile moderne rupte in 2 parti separate (mama si tata) sau de acelasi sex sau din specii diferite?

  Nu ma asteptam la Guerrilla sa publice un astfel de articol. Rusine!

   Iulian Tănase
   Iulian Tănase

   Nu, Bulă, nu au vrut să intre la „The Shape of Water“ și nici la „Emmanuelle. Opere complete“. Scrie clar în articolul ăla pe care nu l-ai citit că au vrut să vadă „Ready Player One“.

    Cinefil

    Furtună într-un pahar cu apă.
    O familie cu 2/n copii nu beneficiază de această ofertă.
    Este doar o problemă de marketing.
    Ar trebui nu-i așa sesizat CNCD și amendat cinematrograful în cauză.

  Calache

  Mda… probleme grave! Din cati membrii este compusa o familie?
  Sunt convins ca duduii i s-a explicat ca exista o regula prin care se acorda reducerea si nicidecum nu i s-a dat o definitie a familiei. In fine, asa va place voua, hasitagistilor vorbitori de romgleza, sa exagerati si sa deformati realitatea ca sa pice exact asa cum va convine. + ca, asociati un om cu o institutie, firma, etc. Ei bine, pentru mine, tu nu reprezinti Guerilla, esti doar o firimitura de #. Deci nu o sa notez postul de radio pentru un text inept, conceput in fata oglinziii in timp ce te autocre muiai…

   Edgar

   Grava/negrava, este o problema reala. Hai sa incepem comentariul de la treab-
   oh, esti convins ca nu s-a intamplat. k, i see.

   vlad

   Ma sperie cand vad ca asemenea specimene ca tine sunt ascultatori si cititori de guerrilla, sau poate esti genul de hater-comentator pe toate site-urile si nu ai nicio treaba cu guerrilla (sper sa fie asta).

  Costin

  Dl Tanase,
  Ramaneti la ”razboiul”” de week-end si la comentariile satirice pe care le stapaniti mai bine.
  Incercarea de a comenta filozofic probleme care nu au substanta, nu va reuseste, decat pentru a va face obligatia de a posta un articol si de a strange comentarii
  zi buna si va ascult in continuare

  Ptk

  Daca nu dadeai putin si in bor si in coalitia pentru familie probabil nu dormeai linistit, deh… agenda trebuie respectata!
  Militantism de prost gust.

  Dragos

  Salutare Iulian si multumesc. Din pacate/fericire Guerrilla incepe sa culeaga ceea ce a inceput sa semene de vreun an. Ma refer aici la ascultatori care rezoneaza cu personajul asumat de mai multi colegi de-ai tai, “nu dau nume, persoane importante”. 🙂 Pentru clarificari rog a se asculta pozitia adoptata si prezentata in emisiunea de la 13-14 de astazi.

   Calache

   Impecabil!( Ar spune un adept al sectei “detinarorii dreptatii si adevarului”, in germania nazista )

  Gabriel

  Bine. Iulian, balta e plină, s-au adunat nemernici si pe margini, mai aruncă o dată … mie imi place, fosta mea soție s-ar fi distrat la max…cancerul ei -a făcut mai mică lumea..cu o persoană…hai, mai aruncă o piatra…eşti suficient de nebun…să număr nătângi…

  george

  Cred că angajatele sunt membre CPF.
  Doar în accepțiunea Coaliției pentru Familie familia se întemeiază pe căsătoria dintre bărbat și femeie și atât!
  Rușine Hollywood Multiplex!

  Permalink

  Excluzând câteva exprimari gen” țiganii, rusine! “, situate pe la gunoiul internetului, aveți niște cititori ok, chiar foarte inteligenți, nu aveți cum să nu recunoașteți, chiar și tu Dragoș ești pe cale să înțelegi că poți să crezi în ceva chiar dacă uneori mai și contrazici. M-a cutremurat Gabriel cu cancerul lui, păcat cu cuvântul” nemernici “.

  Mihnea

  Baga-i articolul si lui Dobro in fata, sa nu mai hahaie superios dimineata ca “muscam” orice “rahaturi” fara importanta apar pe net…nu stiu cum nu se cutremura radioul de misoginismul lui mascat sub falsa buna crestere….

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine