Unde mergem in weekend (13-15 aprilie)

VINERI

BUCUREȘTI

Bucharest Fashion Film Festival” începe la Cinema Elvira Popescu, Apollo 111 Teatrul și POINT și ține până duminică inclusiv. Este primul festival de pe meleagurile noastre care explorează legăturile dintre film, modă și advertising, cu ajutorul filmelor, workshop-urilor și discuțiilor cu profesioniști. Chiar dacă nu sunteți neapărat niște fashion addicts, noi zicem că zona asta merită atenția voastră, căci nu știți de ce peliculă v-ați putea îndragosti aici sau ce dezbatere vă va pune pe gânduri. Se dă startul de la ora 20:00, cu proiecția unui film, iar apoi, la ora 22:00, e și petrecerea de deschidere.

La Institutul Cervantes continuă Zilele de Film Argentinian. Proiecțiile de aici beneficiază de subtitrare în limba engleză sau română, asta pentru cei ce nu s-au uitat la suficiente telenovele încât să învețe spaniolă. Vineri rulează filmul ”Nueve Reinas”, nominalizat la British Independent Film Awards în 2001.

Și cum iar e vineri, iar vă trimitem în Fratelli, cum v-am obișnuit (nu e vina noastră că aici sunt unele dintre cele mai faine concerte din zona alternativă românească). De data asta, aveți două concerte aici, mai exact cel al Luciei și cel al băieților de la The Mono Jacks. Lucia își va lansa aici noul ei album, ”Samsara”, pe care, dacă ați stat cu urechile pe Radio Guerrilla, l-ați auzit integral miercuri, în Binili Învinge. După concertul Luciei, pe scenă vor urca The Mono Jacks, cu tot cu un clip nou-nouț pentru piesa ”1000 de da”. Mai mult, și Bogdan Șerban și Alexandru Anghel vor fi prezenți să vă pună muzică înainte, între și după concerte. Bănuim că nu e nevoie să facem muncă de convingere și că la ora 21:00 veți fi acolo.

 

TIMIȘOARA

În atenția timișorenilor sau celor ce se află întâmplător acolo, la Reflektor Venue concerteaza The Amsterdams, pentru prima dată, de la ora 21:00. Nu o sa puteți să nu dansați pe muzica lor, iar celor ce le-au urmărit băieților întreg parcursul până acum le spunem că vor cânta piese atât de pe cele 4 albume deja lansate, cât și de pe viitorul material la care lucrează. În deschidere, îi aveți de ascultat pe Sweet Wednesday și Monokrom.

Cei ce vreți și film și muzică în același timp, luați de îndreptați-vă diseară, la ora 21:30, spre AMBASADA. Aici se va proiecta filmul mut ”Fericirea”, din 1934, iar pe fundal va răsuna muzica live livrată de duo-ul Karpov not Kasparov. Cine-concertul ăsta a tot fost prezentat în ultimii ani pe diverse scene culturale din lume, iar acum ajunge și în Timișoara, cu ritmuri electronice, dar și influențe folclorice sau jazz.

 

SÂMBĂTĂ

BUCUREȘTI

Dacă vreți să înțelegeți Bucureștiul, e musai să fiți prezenți de la ora 11:00 în Piața Spaniei, pe bulevardul Dacia. Un nou eveniment marca Plimbări Urbane vă oferă ocazia să descoperiți istoria și arhitectura zonei și să aflați mai multe despre intervențiile urbanistice realizate de-a lungul vremii. Nu-i nevoie să vă înscrieți în prealabil, trebuie doar să veniți acolo cu chef de admirat o părticică din oraș.

Conferințele Ted Talks vor fi transmise live chiar din Vancouver, Canada, pe ecranul din Cinemateca Eforie. Tema de anul acesta este ”The Age of Amazement”, iar vorbitorii vă vor împărtăși teoriile lor revoluționare despre creativitate, procesul creației și schimbarea socială. Așa că luați un loc pe scaunele comode din cinematograf de la ora 18:00 și pregătiți-vă pentru niște ore în care vă veți lărgi orizonturile.

Sunt o mulțime de nume noi pe scena muzicală românească ce merită să vă ajungă în urechi. Sâmbătă descoperiți trupa Interludic și credeți-ne că nu o să fiți dezamăgiți. Au poposit și în mansarda noastră acum o lună cu re-interpretările lor neofolklore după piese românești, iar acum readuc la viață folclorul în subsolul de la Londophone, de la ora 20:00.

 

TIMIȘOARA

În locul numit ”La două bufnițe” se lansează, în atenția celor interesați de educația civică, dar nu numai, manualul practic ”Legea pe-nțelesul tinerilor”, apărut la editura Humanitas. Autorul, Cristi Danileț, a încercat aici să facă mai ușor de înghițit limbajul ultra formal folosit în domeniu, iar rezultatul îl puteți vedea/lectura/asculta chiar sâmbătă, de la ora 17:00.

 

DUMINICĂ

BUCUREȘTI

Festivalul organizat de Centrul Național al Dansului București, ”LIKE CNDB – You are the context”, își deschide ușile pentru cea de-a cincea ediție chiar duminica asta. Poți să vezi aici, în premieră, producții atât de la noi din țară cât și de pe alte meleaguri, toate despre și cu dans. Dacă nu ajungi duminică, mai ai timp până pe 27 aprilie, când e ultima zi de proiecții.

Cât pe ce să nu găsim un spectacol de teatru la care să vă trimitem weekend-ul ăsta, dar iată că situația s-a remediat. ”Calul alb. Scurtă istorie a urii” este chiar mai mult decât un spectacol; este un performance teatral despre moralitate, care nu îți spune ce tabără să alegi, ci te lasă să te gândești, să te răzgândești și să alegi tu care este binele și care răul. Se joacă la Muzeul Național de Artă Contemporană, de la ora 20:00.

Și, ca să fim siguri că ajungeți la teatru duminica asta, vă mai propunem un spectacol, jucat de astă dată la Godot Cafe Teatru. ”Secretul fericirii”, în regia lui Vlad Zamfirescu, este programat aici pentru ora 21:30. Puteți să uitați tot ce știți despre fericire, toate stereotipurile, toate sloganurile de tipul ”Fericirea e în mâinile tale”. Spectacolul propune o altă viziune asupra conceptului acestuia. Ce viziune? Mergeți și vedeți cu ochii voștri.

Ana Coman
Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine