13 colecții românești din miile de bijuterii contemporane de la Romanian Jewelry Week 2.0

Romanian Jewelry Week 2.0 sărbătorește bijuteria contemporană între 30 septembrie și 3 octombrie cu expoziții, conferințe, tururi ghidate și târguri și peste 190 de designeri români și internaționali care vor expune mii de creații de bijuterie.

Mai jos avem 13 reprezentanți ai bijuteriei contemporane românești de la Romanian Jewelry Week 2.0

Alis Lalu

Mimesis

Îmi place să povestesc prin straturi de metal. Această poveste de vis este despre puritate și feminitate, despre frumusețea coconilor, chiar și după plecarea fluturelui. Am folosit coconi rupți ca metaforă a puterii metamorfozei, a reinventării în orice ai visat vreodată. Cumva similar cu propria mea transformare a vieții. Piesele incluse în această colecție sunt realizate cu atenție în atelierul meu, în aur sau argint, cu accente de pietre prețioase sau semiprețioase și perle.

Andreia Gabriela Popescu

În antichitate, alchimia era transformarea substanțelor în aur. Sub acțiunea unui agent de dizolvare, materia existentă a fost dizolvată pentru a fi re-formată sau reorganizată într-un produs nou. La ce asistăm sau chiar participăm acum seamănă de fapt cu o alchimie la nivel social. Este o transformare a ființei umane datorită situației critice actuale, una cu care nu ne-am confruntat până acum. Frica de moarte este cel mai profund simbol plantat în mintea umană, în subconștientul tuturor. Îi putem atribui rolul unui agent de dizolvare în procesul de transformare… un simbol capabil să rupă ordinea naturală a lucrurilor și să subordoneze voința colectivă.

Dizolvarea materiei existente în materia primordială este trecerea treptată a oamenilor de la o stare la alta, până la separare, destabilizare și chiar dezintegrare… Reformarea sau reorganizarea (sau chiar coagularea) într-un nou tip de ordine, este starea finală în care apare noul produs.

Stare după stare, sentiment după sentiment… suprapunându-se unul peste celălalt, val după val, total sau parțial… duc la o transformare în altceva, cu o altă formă, diferită de cea inițială, dar aproape identică cu celelalte… la o uniformitate. Sub noua mască ajungem să fim de fapt altcineva, un nou produs cu o nouă atitudine aproape unanimă… și este greu să descifrăm sau să înțelegem cine am fost înainte.

Bianca Grin

O colecție-manifest împotriva depersonalizării produselor de conformitate și standardizare impuse de societatea superficială de astăzi.

Cleopatra Cosulet

Herbarium

What comes around, goes around.

Diana Tobosaru

REBORN

Experiențele, provocările, momentele dificile din viață ne ajută să evoluăm. Trecem prin Pământ, Apă, Foc și ne ridicăm din nou în Aer cu aripi făcute din lumină. Ne naștem din nou, ca pasărea Phoenix, mai mare, mai înțeleaptă, mai puternică.

„Nu renunța niciodată! Nu există sfârșit, ci doar un nou început! ” – Anonim

Gena Tudor

Break in Bright

Respiră … Pare prea întunecat, prea tare, prea mic?

Ia-ți tot timpul de care ai nevoie și pur și simplu respiră …

Fii sigur că prinzi o sursă amplă de energie pentru a pătrunde în lumină și a găsi sănătate și seninătate …

Poti să-l simți?

Scopul nostru pentru Break is bright este întruchiparea tranziției cuiva de la o stare de spirit scăzută la etapele dorite ale fericirii. Pe măsură ce mergeți mai departe în colecție, puteți observa cum fiecare piesă este realizată în mod deliberat pentru a accentua un pas în metamorfozarea cuiva către seninătate.

Loredana Cleja

Save the Wildlife!

Nu există metafore aici. Animalele sălbatice care trăiesc în pădurile României (în special urși și râși) sunt amenințate. Braconierii îi vânează, habitatul lor natural este redus prin defrișări. Trebuie să vorbim mai multe despre acest lucru și să găsim soluții durabile la această problemă.

Piesele din colecția mea sunt construite în jurul unor forme decupate de animale sălbatice, ca un fel de ținte într-un poligon de tragere. Formele, spațiile negative, elementele obligatorii, diverse texturi, toate lucrează împreună în crearea unui impact vizual puternic pentru a exprima un mesaj politic clar și concis. Dacă nu facem nimic, aceste animale sălbatice maiestuoase vor dispărea și nu le vom putea readuce la viață.

Madalina Spiridon

Mirror, Mirror, on the soul!

Aleg să aduc purtătorului, bijuterii care au piese de reflexie. Mesajul este să ne amintim întotdeauna să ne uităm la noi înșine. Reflecția, în primul rând, este utilizată pentru analiza personală.

Suntem oameni și frica face parte din noi, dar suntem suficient de puternici atunci când învățăm să ne iubim. Iubirea înseamnă curaj și încredere, elemente esențiale pentru a ne găsi fericirea într-o lume întotdeauna superficială.

Ochii sunt lumina sufletului și frumusețea este întotdeauna în ochiul privitorului. Reflectăm, vedem frică și găsim firul de lumină din noi, care ne protejează.

Magdalena Pelmus

Contemporary Archeology of Love

Această colecție este o sărbătoare a Iubirii.

Iubirea cuprinde o serie de stări emoționale și mentale puternice și pozitive, de la cea mai sublimă virtute sau bun obicei, cea mai profundă afecțiune interpersonală, până la cea mai simplă plăcere.

Colecția Arheologia contemporană a iubirii se materializează, în principal, prin intermediul a 7 bijuterii de declarație care descriu trei simboluri ale iubirii: Venus (Afrodita) – zeița iubirii, frumuseții și fertilității, Conectați – conexiunea care se creează între oamenii care hrănesc orice formă de dragoste , Hearts (Hearts) – nucleul emoțional, moral, intelectual sau spiritual al ființei umane.

Marie Jianu

Pneuma

Colecția Pneuma încearcă să dezvăluie Sursa iubirii lui Serafim, care îmbrățișează într-un dialog permanent Intervalul dintre ceruri și pământ.

Mihaela Ciocalteu

Amintiri, arome, sentimente, suflete, mame, tați, copii, soți, bunici. Toți cei care mă iubesc și pe care îi iubesc cu multă recunoștință, toți cei de dincolo de vremuri mă urmăresc … atunci și acum.

Ei sunt moștenirea mea, mă vor însoți pe calea vieții, în căile rele ale celorlalte dimensiuni, unde ne vom întâlni cu siguranță din nou.

Silvia Cruceru

Deep Within the Forest of the Heart

O geografie a sufletului, un capăt al oricărei căutări – inima.

O călătorie care începe întotdeauna de la centru, dar cât de puțin știm … căci privirea dincolo de orizont ne face să ajungem la stele îndepărtate. Întrebările fără răspuns bat cu fiecare puls pentru a ne reaminti cine suntem. Ramurile roșii catifelate duc la iveală adevărul care izbucnește de viață. Din inima oarbă – acea simplă sferă de foc – șoptim că sunt. Indiferent de strigătele sau necazurile interioare, indiferent de alteritatea sau miriada de da sau nu.

Inima este întotdeauna adevăratul nord, o geografie a sufletului.

Sorina Cotea

Piesele prezentate aici împărtășesc marea universală ca principală sursă de inspirație (deși fac parte din diferite serii).

Înfășurându-se în ureche, cercelul idra este inspirat de mișcarea împingătoare a unui șarpe de mare care se îndreaptă spre uscat. Greu cu prada capturată în fălci, se răsucește și își împinge corpul spre uscat pentru a se salva de a fi înghițit de valurile sărate.

La fel ca și în cazul cochiliilor din Arizona, totul se împletește cu esențialul. De data aceasta, designul a fost sculptat în ceară și turnat în argint. Perechea oxidată își poartă perlele cu îndrăzneală pe exteriorul cochiliilor. Lustruit manual, finisajul fin mat conferă tonului întunecat o strălucire moale.

***

Expoziția centrală se va deschide joi, 30 septembrie, ora 11:00, la Arcub Gabroveni și va prezenta mii de creații de la 191 designeri de bijuterie contemporană din peste 25 țări din întrega lume, propunând creații semnate de artiști contemporani din România, SUA, Canada, Mexic, Brazilia, Spania, Germania, Ungaria, Franța, Marea Britanie, Italia, Olanda, Grecia, Austria, Republica Moldova, Israel, China, Iran, Coreea de Sud și multe altele.

Expoziția va fi completată de șase expoziții colective, școli și asociații internaționale de renume: Milano Jewelry Week, Budapest Jewelry Week, Co-Adorn Art Jewellery Society Canada, Sheffield Hallam University UK, Plus One Collective și The Gallery of Art in Legnica Polonia. Expoziția va prezenta de asemenea și doi designeri internaționali invitați speciali – Daniella Saraya (Israel) și Claudia Lepik (Cluster London Artist in Residence).

Mai multe despre Romanian Jewelry Week aici.

Bilete disponibile în rețeaua Eventim aici.

Plăcut de Radio Guerrilla.

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine