Cum se spune corect: Maloia sau Maloha?

Evident că o să întrebați: la ce? E legitimă întrebarea, știu. Interogația pe larg ar suna așa: cum se pronunță corect numele brandului german de echipamente outdoor Maloja: Maloia sau Maloha? Dacă ați răspuns Maloia, sunteți posesorii unui răspuns corect, care, împreună cu Cardul Bancar Radio Guerrilla vă aduce un discount de 10% pe www.stonefeet.ro. Asta pentru că ei sunt cei care au adus acest brand în România de anul acesta. Bine, și chiar dacă ați răspuns Maloha și aveți Cardul Bancar Radio Guerrilla discountul rămâne valabil. Acum știți sigur cum se pronunță corect.

Revenind însă la ideea de bază, dați-mi voie să vă spun câteva cuvinte despre cum a fost prima interacțiune a mea cu Maloja. Era undeva prin vară când, împreună cu David și Sorin de la Stonefeet, am deschis una dintre cutiile cu produse trimise de Maloja ca mostre. A fost… ceva, la prima atingere. Echipamente outdoor tot încercasem până atunci, dar era totuși ceva diferit. Imediat după acest moment am întrebat: care-i faza cu ăștia, că par a fi din alt film după cum se simt materialele? Amândoi au râs și au început să-mi povestească de Maloja. Un brand german de echipamente outdoor care nu sunt axați musai pe cifre, așa cum sunt majoritatea brandurilor similare. Pe ei îi interesează mai mult să deranjeze cât mai puțin mediul înconjurător. Adică nu au o gama care are mai multă atenție la acest aspect, ci întregul concept Maloja se bazează pe asta. În plus, lucrează doar cu materiale de cea mai bună calitate.

Mi s-a părut interesant, dar mai aveam nevoie de ceva. De acel ceva care să mă facă să vreau să explorez mai mult în zona celor de la Maloja. Și acel ceva a venit de la Sorin care mi-a zis că încă o chestie faină de găsit la ei e versatilitatea echipamentelor. Adică poți folosi același produs pentru mai multe sporturi. O să ziceți că în copilărie aveam același tricou și la fotbal, și la baschet, și la alergare, etc. Adevărat, dar în vremurile în care, de exemplu, eu am o bicicletă de șosea, una de enduro, un full suspension pentru cross-country, dar și un hardtail pentru cross country, o bicicletă de zi cu zi, șamd, e necesar să folosești echipament adecvat. Pentru că doar echipamentul potrivit susține conceptul de „nu există vreme urâtă”.

Știți exact ce vreau să zic, așa că voi continua povestea. L-am rugat pe Sorin să-mi dea un exemplu concret. Mi-a zis că e un model de pantalon la Maloja care poate fi folosit și pentru mers cu bicicleta dacă folosesc la el un bazon detașabil, același pantalon merge și la hiking, și la alergare, și chiar la cățărare/escaladă. Ăla a fost momentul în care mi-am propus să-mi construiesc un singur echipament pe care să-l folosesc la munte pentru toate sporturile enumerate mai sus.

Mai concret, am optat pentru modelul ăsta de pantalon. “Pantaloni slim-fit pentru drumeții și activități în aer liber, rezistenți la vânt și respirabili, cu talie reglabilă. Combinația materialelor folosite – Skin Stretch – un material foarte elastic, moale și dens, Stormshell Light – un Softshell ușor elastic, cu 3 straturi, și finisajul suplimentar DWR fară PVC – le conferă caracteristicile ideale pentru orice activitate în aer liber în care se cere rezistență la vânt, apă și chiar murdărie.”

În partea de sus eu folosesc în general tricou de lână merinos, dar mereu mai am nevoie de un “polărel”. Și astfel, a apărut bluza asta care în afară că se usucă foarte repede, e foarte ușoară și moale, are în compoziție și 12 sticle de plastic reciclate. Nice, nu

La geacă e mereu complicat să alegi. Pentru că vrei să fie și usoară, dar să țină și de cald, să nu treacă vântul prin ea, să stea și un pic în calea ploilor/burnițelor/ninsorilor. Am optat pentru modelul ăsta: “Jachetă multisport călduroasă și ușoară, confecționată din materiale premium, care conferă un plus de mobilitate și confort în timpul activităților outdoor. Materialul GORE-TEX INFINIUM asigură respirabilitatea și rezistența la vânt și umiditate, iar căptușeala Primaloft® Gold cu tehnologie Cross Core asigură conservarea temperaturii chiar și în condiții meteorologice extreme.”

Mai aveam nevoie și de niste încălțări pe care să le folosesc și la alergare, dar și la mers. De ceva vreme pusesem ochii pe Cloudrock de la On. Sunt ușoare, waterproof, mergi cu ele ca pe nori. Ce să-ți dorești mai mult?

Asta e combinația de echipament pe care mi-am făcut eu pentru anul acesta, însă fiecare își poate configura echipamentul cum crede că e mai potrivit. Chiar aș fi curios să aflu care e configurația voastră de echipament de la Maloja pentru tot ce înseamnă activități în natură. După cum ați observat eu pot să vă povestesc la nesfârșit despre chestiile care îmi plac și de care mă îndrăgostesc, dar aș vrea să aud/citesc ceva și de la voi.

P.S. Produsele de care v-am spus eu mai sus stau sub sloganul “Soul în the woods”. Culorile sunt inspirate din natură. Adică geaca și bluza au culoarea veveriță. Și asta mi-a plăcut. Dar, cel mai mult m-a impresionat la Maloja atenția la detalii, complexitatea și versatilitatea materialelor, completate de grija pentru natură. Dar, v-am zis și mai sus: trebuie să le atingi că să înțelegi. Și nu uitați de discountul de 10% ca să fie mai multa bucurie.

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine