Unde mergem în weekend (13-15 iulie)

VINERI

BUCUREȘTI

”Și poveștile merg în vacanță” și poposesc la Receptor, într-o expoziție de ilustrații inițiată de Cărturești. Cinci ilustratori, adică Ana Bănică, Adelina Butnaru, Dragoș Botcau, Mura și Oana Ispir și-au imaginat cum ar arăta în ipostaze hedoniste cinci dintre cele mai cunoscute povești din lume. Așa că haidem la vernisaj, unde o să fie de găsit o altfel de Julieta, un Don Quijote ce pleacă să se distreze sau un Sherlock Holmes pe litoral. Vernisajul începe la ora 18:00 și, dacă îl ratați, mai găsiți lucrările expuse până pe 26 iulie.

O să vă împingem cam toată vara înspre Grădina cu filme, ca nu cumva să ratați vreun concert, vreun spectacol sau vreun film. De la ora 20:30, Grimus poposește în grădină și vă aduce în urechi niște rock alternativ de calitate.

TIMIȘOARA

Pentru părinții ce vor și ei o mică pauză există “Trenulețul de lectură”. E vorba de un program de vacanță pentru copiii între 7-9 ani, unde de două ori pe săptămână, între orele 15:30 – 17:00, se citește, se joacă, se interpretează roluri și altele. Lecțiile de lectură se desfășoară la Happy Education by IC.

SÂMBĂTĂ

BUCUREȘTI

Știi sau nu știi să vâslești, sâmbăta asta e musai să vii la Picnic rock`n`row pe Dâmbovița. Dacă ai caiac, canoe, SUP sau chiar și o plută, Dâmbovița o să-ți fie locul de vâslit toată ziua și, chiar dacă nu ai, organizatorii pun câteva la dispoziția ta. Oricum, poți doar să vii ca să participi la demonstrația de vâslit cu Ivan Patzaichin și să termini seara frumos în fața scenei la concertul URMA. Iar dacă ți se pare greu să te dezlipești de Campionatul Mondial, să știi că e și aici un ecran pe care va fi transmisă finala mică, de la ora 17:00. Evenimentul e cu intrare liberă și dacă dorești să te înscrii o vei face chiar la fața locului, la ora 11:00, sau dând mail la office@rowmania.ro.

În grădina Food Circus se ține petrecerea The Fresh, începând cu ora 14:00. E, de fapt, mai mult decât o petrecere, cu live-uri aduse de Helen, Marú , Alexandrina, Silent Strike, R.O x Knobo și un after party alături de Andreea Veder. Se și mănâncă tot felul de bunătăți, inclusiv deserturi raw vegane, se bea limonadă rece și se ascultă muzică – cam tot ce îți poți dori de la o zi de sâmbătă într-un București ce se anunță a fi călduros.

Prima competiție de scratch-uri (sau pentru neinițiați – ce fac DJ-ii cu discurile lor) se petrece la Spațiul M60 sâmbăta asta. Până acum s-au făcut preselecții, unde s-au înscris toți doritorii de a-și arăta talentul, iar la spațiul M60 se vor duela cei selectați. Locul I chiar o să reprezinte România la competiția internațională Clash of the Titans din Berlin, așa că presiunea-i mare, mai ales că juriul e format din Dj Undoo, Vlad Dobrescu și Dj Faibo X.  De susținut, puteți să îi susțineți venind la eveniment de la ora 19:00.

BRAȘOV

Weekend-ul ăsta continuă cea de-a șaptea ediție a festivalului de carte și muzică Libris. Pe 14 și 15 iulie, Piața Sfatului va fi locul perfect de răsfoit și citit și unde mai pui că seara de sâmbătă va fi împachetată într-un concert VAMA. Se văd și filme, se lansează și cărți, ba chiar se joacă și spectacole dedicate centenarului. În jurul orei 12:00 se dă drumul la citit.

CLUJ

Chiar dacă n-avem încă frecvență la Cluj, noi suntem optimiști și, până una alta, vă trimitem la Someș Delivery 2018, în Parcul Armătura. Cu o Corona rece în mână, aici o să descoperi care e rolul unui râu urban în viața ta. Se va discuta aici despre cum e folosit râul și se va lansa Gazeta Someș Expres 2018. Mai mult, ai și plimbări cu caiacul, de ascultat muzică clasică, ateliere pentru ăla micu, DJ sets și altele și altele. Sâmbătă și duminică, de la ora 10:00.

DUMINICĂ

BUCUREȘTI

Seria Șnur continuă la POINT cu spectacolul Amalia respiră adânc, în regia Amaliei Olaru. One woman show-ul cu Ioana Marchidan te va trece printr-un amalgam de stări ale unei femei ce, după revoluție, încearcă să își găsească locul într-o țară aparent liberă. Cum și dacă supraviețuiești unui mediu care seamănă cu un teren de luptă și cum scapi de o tristețe căreia nu îi găsești capăt sunt doar câteva dintre punctele atinse în spectacolul ce se va juca de la ora 19:30.

TIMIȘOARA

În atenția spiritiștilor și celor ce au avut de-a face cu specii extraterestre până acum, în Pădurea Verde se organizează picnicul Phone call E.T. for help!, de la ora 16:00. Adică vii aici și Vlad Gheorghe Cadar îți va prezenta instalația „Phone call E.T. for help”, care își propune să aducă acasă măcar o parte din cele 200.000 de specii de plante și animale care au tot dispărut de pe Terra. O să ai de făcut pancarte pe care scrii ce vrei tu, eventual un mesaj pentru E.T. Da, știm cum sună asta, dar noi, dacă am fi acum prin Timișoara, chiar ne-am duce la eveniment.

BRAȘOV

Începe cea de-a cincea ediție C’Art Fest! Cum sună opt zile de festival cu peste 250 de artiști prezenți? Vor fi spectacole stradale, concert dedicat Mariei Tănase și concert Luiza Zan, spectacole de teatru și de muzică cultă, conferințe, dansuri, proiecții de filme și câte și mai câte. Se dă startul duminică și e de accesat până pe 22 iulie.

Ana Coman
Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine