Alergare în izolare: Ultra Race 10 Home Edition

Legendary Sports, organizatorii unicului ultramaraton multi stage, survival race din UE organizează pe 25 aprilie Ultra Race 10 Home Edition, unica cursă virtuală internațională de alergare.

Într-o perioada în care majoritatea evenimentelor sportive atât la nivel național cât și la nivel internațional s-au anulat sau amânat, iată că organizatorii găsesc soluții ingenioase pentru a motiva sportivii și în general persoanele active să continue să facă mișcare.

Este și cazul celor de la Legendary Sports, cei care organizează în România prima cursă multi etapă de autosuficiență, în luna august în munții Buzăului, pe distanța de 250km – Ultra Race Romania.

De data aceasta însă ei vin cu o idee inedită: o cursă virtuală de alergare.

Andrei Gligorco-fondator Ultra Race Romania ne împărtășește cum i-a venit ideea.

“Fiind de aproape cinci săptămâni în izolare și văzând cum mi s-au dat peste cap toate planurile de antrenament pe care le aveam în această perioadă, m-am gândit la modul cel mai serios ce variante am pentru a continua totuși să mă mișc. În afară de ciclism făcut pe hometrainer în casă și urcat și coborât cele 8 etaje ale blocului, nu prea existau alte opțiuni. Răspunsul primit de la prieteni alergători din toată lumea era același: lumea era frustrată, dezamăgită, dornică de mișcare, dornică să participe la competiții, însă se loveau de realitatea din fiecare țară și anume necesitatea izolării pentru siguranța noastră a tuturor.

Ultra Race 10 Home Edition își propune să ridice moralul tuturor celor care în această perioadă și-au văzut planurile competiționale date peste cap și să pună la dispoziție cadrul necesar participării la un eveniment inedit de alergare / mers pe distanța de 10 kilometri. Alergarea înseamnă pentru foarte multe persoane libertate, așa că am ales o distanță accesibilă cât mai multor persoane pentru că avem nevoie cu toții de asta, mai ales acum.

Conceptul este simplu. Pe 25 aprilie, la ora 13:00 GMT ( Los Angeles 06:00, New York 09:00, Montreal 09:00, Marea Britanie 14:00, București 16:00, Honk Kong 21:00, Singapore 21:00, Sydney 23:00 ), ne vom încălța pantofii de alergare, ne vom așeza în fața unei linii de start virtuale și vom porni să parcurgem cei 10 kilometri. Fie că este vorba de curtea casei, de holul apartamentului, de ture în jurul blocului, important este că la acea oră, deși vom alerga singuri, respectând restricțiile pe care fiecare țară le-a impus datorită pandemiei, vom avea sentimentul că alergăm împreună. Vom simți din nou că facem parte din acea mare și frumoasă familie de alergători.

La finalul cursei, fiecare își va înregistra timpul pe site-ul nostru (aici) trimițând ca dovadă o poză cu ceasul de alergare, un link de Strava sau Garmin Connect sau o poză a aplicației de telefon cu care se înregistrază activitatea.  Vor fi clasamente generale, pe categorii de vârstă, sex și naționalități.

Acest eveniment se aliniază la restricțiile impuse de fiecare țară în parte și încurajăm persoanele care se înscriu să fie responsabile și să țină cont de aceste restricții, deoarece siguranța noastră a tuturor trebuie să fie pe primul plan. Am urmărit cu plăcere în această perioadă inventivitatea sportivilor blocați în case atunci când a venit vorba să-și continue antrenamentele, să facă ceea ce le place și n-am fost uimit deloc când am văzut distanțe de 50, 100 sau chiar mai mulți kilometri parcurși pe balcon, sau în jurul unei mese de bucătărie. Așadar putem parcurge cu toții 10 kilometri în deplină siguranță și în același timp având sentimentul plăcut că participăm la o competiție alături de sportivi din toată lumea.

Înscrierile s-au deschis pe 12 aprilie. În numai două zile am avut peste 100 de înscriși din aproximativ 15 țări: predomină Canada, UK, USA, Australia și România însă avem sportivi și din Filipine, Africa de Sud, Guatemala, India, Malaesia.

Pe o parte din cei care care s-au înscris îi cunosc personal. Sunt sportivi alături de care am alergat în ultimii cinci ani la competiții internaționale, iar reacția lor a fost una neașteptat de bună, cu toții spunând că aveau nevoie de asta. Aveau nevoie să simtă “gustul” unei competiții, având în vedere că majoritatea curselor la care se inscriseseră s-au anulat/amânat.

Evenimentul are și o componentă caritabilă. 

Acest eveniment, așa cum l-am gândit noi, are două scopuri. Pe de o parte să aducă laolaltă comunitățile de alergători din toată lumea oferindu-le oamenilor un motiv în plus să continue să facă mișcare, chiar și în aceste vremuri dificile, iar pe de altă parte ne dorim ca pașii noștri să aibă un sens. Fiecare 50 kilometri parcurși împreună se vor transforma într-o oră de terapie pentru cei peste 400 de copii cu autism aflați în grija Autism Voice.

Înscrierea este gratuită și se poate face aici.

În cazul în care aveți prieteni din alte țări care stiți că ar vrea să se alature acestei inițiative vă las mai jos și varianta în engleză a explicațiilor de mai sus ca să le/vă fie mai ușor. Sau le trimiteți link-ul evenimentului care este aici.

We know that many races you’ve been training for have been canceled or postponed. We know that most of you try to remain motivated and continue to train indoors. What if we tell you that you don’t have to be alone in your journey?

𝗪𝗲 𝘄𝗲𝗹𝗰𝗼𝗺𝗲 𝘆𝗼𝘂 𝘁𝗼 𝗨𝗹𝘁𝗿𝗮 𝗥𝗮𝗰𝗲 𝟭𝟬 𝗛𝗼𝗺𝗲 𝗘𝗱𝗶𝘁𝗶𝗼𝗻, 𝗮 𝗻𝗲𝘄 𝗸𝗶𝗻𝗱 𝗼𝗳 𝗲𝘃𝗲𝗻𝘁 𝘄𝗵𝗶𝗰𝗵 𝗽𝘂𝗿𝗽𝗼𝘀𝗲 𝗶𝘀 𝘁𝗼 𝗯𝘂𝗶𝗹𝗱 𝗼𝘂𝗿 𝗿𝘂𝗻𝗻𝗶𝗻𝗴 𝗰𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻𝗶𝘁𝘆 𝗮𝗻𝗱 𝗮𝗹𝘀𝗼 𝗴𝗶𝘃𝗲 𝗯𝗮𝗰𝗸 𝘁𝗼 𝘁𝗵𝗲 𝗰𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻𝗶𝘁𝘆.

How does it work?

𝗢𝗻 𝟮𝟱𝘁𝗵 𝗼𝗳 𝗔𝗽𝗿𝗶𝗹 𝗮𝘁 𝟭𝟯:𝟬𝟬 𝗚𝗠𝗧, 𝘄𝗵𝗲𝗿𝗲𝘃𝗲𝗿 𝘄𝗲 𝗮𝗿𝗲 𝗼𝗻 𝘁𝗵𝗶𝘀 𝗣𝗹𝗮𝗻𝗲𝘁, 𝘄𝗲’𝗹𝗹 𝗽𝘂𝘁 𝗼𝘂𝗿 𝗿𝘂𝗻𝗻𝗶𝗻𝗴 𝘀𝗵𝗼𝗲𝘀 𝗼𝗻 𝗮𝗻𝗱 𝗿𝘂𝗻 𝟭𝟬𝗸𝗺, 𝗳𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄𝗶𝗻𝗴 𝘁𝗵𝗲 𝗿𝗲𝘀𝘁𝗿𝗶𝗰𝘁𝗶𝗼𝗻𝘀 𝘁𝗵𝗮𝘁 𝗲𝗮𝗰𝗵 𝗰𝗼𝘂𝗻𝘁𝗿𝘆 𝗵𝗮𝘀 𝗽𝘂𝘁 𝗶𝗻 𝗽𝗹𝗮𝗰𝗲 𝘁𝗵𝗲𝘀𝗲 𝗱𝗮𝘆𝘀. Either you wanna do it on your treadmill, in your backyard, or even circling the kitchen table, the most important thing is that at that time we’ll all be united by our common passion, building up the running community.

𝗧𝗵𝗲 𝗿𝗮𝗰𝗲 𝗶𝘀 𝗮𝗯𝘀𝗼𝗹𝘂𝘁𝗲𝗹𝘆 𝗙𝗥𝗘𝗘 and you’ll receive your BIB number two days prior to the start of the race and a race certificate at completion.

After the race you need to submit your results here (how long it takes you to run or walk 10 km) before 13: 00 GMT on Sunday 26th April. The rankings will be published on our website and social media pages on April 27th.

And because we like to give our race a bigger purpose, every 50 km will turn into an hour of therapy for the 400 children diagnosed with autism, under the care of Autism Voice NGO. So, this time we will take steps together and give this personal journey to the children who live their lives isolated on a daily basis because of autism.
See you there friends!

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine