Ana-Maria Chetreanu / Visul unei Miss de-o vară

Șirul provocărilor continuă și săptămâna aceasta pentru noi, cei mai smart ascultători, ascultătorii de Radio Guerrillla. Poate dau dovadă de prea mult ego prin această frază, însă în opinia mea, noi cei care vă ascultăm pe voi, cred că suntem cu toții persoane “open minded”, cu o altă perspectivă asupra vieții, fiind totodată oameni receptivi, empatici și inteligenți. Recunosc faptul că tare mi-aș dori să aflu cine este mintea sclipitoare care se află în spatele temelor lansate săptămânal în cadrul concursului “Vocea Ascultatorului “, teme care ne testează imaginația, care ne fac să scoatem tot ce este mai frumos și mai bun din noi, prin intermediul scrisului.

Revin însă la subiectul articolului meu și vă spun cu mâna pe inimă că, dacă aș reuși să obțin mult râvnitul trofeu de Miss Univers, m-aș axa pe un discurs motivațional, intrând oarecum în pielea unui life coach care să îndemne toate femeile din lume să nu-și abandoneze niciodată latura feminină, indiferent de cariera aleasă, de deadline-urile avute la job, de menirea de a fi mamă, etc.

Discursul ar suna în felul următor :

,,Dragii mei, mă aflu acum în fața voastră într -o ipostază inedită, în care nu credeam vreodată că viața mă va pune!

A fi cea mai frumoasă femeie din lume nu este doar o calitate dobândită de mine prin cucerirea trofeului Miss Univers, ci o calitate dobândită de toate femeile din lume. Așadar, doamnelor din lumea întreagă, bucurați-vă, visul vostru a devenit realitate, nerămânând doar în plan oniric.

Ei bine, se poate! Încrederea în noi însene a învins!

Priviți-vă în oglindă și afișați un zâmbet larg! Pierderea stimei de sine și neîncrederea în forțele proprii, inamicii principali ai unei femei, nu au ce căuta în preajma voastră.

OK. SUNT ROMÂNCĂ! SO WHAT? Ce dacă se spune despre românce că fac parte din categoria celor mai frumoase femei din lume? E doar un clișeu, orice femeie din lume este frumoasă dacă știe să-și exploreze feminitatea, să-și păstreze acea eternă enigmă feminină, acel mister care să-l poarte pe bărbatul de lângă ea printr-un lung labirint al Erosului și al Seducției, lucru care să-l provoace și mai mult pe veșnicul vânător de frumos, bărbatul, să se avânte într -o luptă de cucerire a femeii care să-l împlinească, să-i fie pereche într-o lume în care toți vrem să fim independenți pe toate planurile.

În special femeile care se raportează la acel model Wonder Woman, care poate face totul de una singură, fără a avea nevoie de un umăr masculin pe care să-și așeze capul seara, când pur și simplu din cauza faptului că suntem oameni, nu roboți, problemele vieții cotidiene ne copleșesc.

Însă, doamnelor și domnișoarelor, de ce să ne autolipsim de privilegiul de a fi ocrotite de un bărbat, de a fi ajutate de el, de super-eroul nostru, care să apară chiar la momentul oportun și să ne scoată din ghearele zmeului cel rău, întruchipat de tot ceea ce înseamnă o povară pentru umerii atât de  finuți și moi ai unei reprezentante a sexului frumos.

Dragele mele, într -o lume în care femeile au început să semene tot mai mult una cu cealaltă, din cauza, subliniez sintagma “din cauza” chirurgiei estetice,vă rog, păstrați-vă feminitatea!

SO ,WAKE UP GIRLS!

Atitudinea emană de la distanță frumusețe, exact precum un parfum bine cotat pe piața cosmeticelor, pe care multe femei și-l pot permite, însă puține știu să-l poarte.

Îmi amintesc bine faptul că în copilăria mea majoritatea vacanțelor de vară mi le petreceam la bunici, unde pe ulița satului ne strângeam mai mulți copii și ne jucam diverse jocuri. Întotdeauna eu eram cea în centrul atenției, fetița pe care orice grup de copii o voia în echipa sa. Fiind copil, nu înțelegeam de ce era așa. Cu ce epatam eu oare? Cu faptul că eram de la oraș? No way!

Chiar dacă proveneam din mediul urban, mă născusem într-o familie cu o situație financiară care nu stătea chiar pe roze, așadar nu putea fi vorba de ținute care să ia ochii celor din jur. Totodată, sunt și am fost o femeie atrăgătoare, însă nu o frumusețe răpitoare. Așadar, cu ce mă diferențiam eu față de ceilalți, încă din copilărie?

Atitudinea, ea făcea ca eu să am acel “ceva” pe care treptat, odată cu trecerea timpului, am învățat să mi-l cultiv. Ei bine, fetelor, haideți că se poate, agățați-vă de visul vostru și nu-i mai dați drumul! Asa cum eu am decis încă din prima vară petrecută la bunici să-mi îndeplinesc dorința de a deveni, de ce nu, un etalon în ceea ce privește frumosul, astfel puteți reusi chiar și voi!

Așadar, la luptă dragele mele, la luptă cu voi înșivă și veți reuși! Trofeul acesta este al vostru!

…………………………………………………………………

La începutul săptămânii am lansat cea de-a șaptea temă a celui de-al doilea sezon Vocea Ascultătorului: Dacă ai fi câștigătoarea/câștigătorul titlului de Miss/Mister Univers, cum ar suna discursul cu care ai reușit să înhați trofeul?

Concursul se încheie dumincă, 24 iunie, ora 14:00. Cel mai bun text va fi premiat cu un kil de cărți oferite de Editura Humanitas și cu un loc de cinste în homepage-ul guerrillaradio.ro. Câștigătorul va fi anunțat în emisiunea Guerrilla de Dimineață de luni, 25 iunie. Dacă nu câștigi kilul de cărți, ai șanse să câștigi pentru textul tău un loc pe site-ul guerrillaradio.ro, alături de felicitările noastre.

Fidelă contribuitoare a site-ului nostru, Ana-Maria Chetreanu ne-a trimis textul de mai sus.

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine