CASTELUL CRĂIȚEI intră de mâine în cinema. Primul weekend include în program proiecții speciale în prezența echipei

„Un film de familie, despre pierdere și regăsire a celor dragi, totul în cadrul auster, exigent, dar într-un final dătător de viață, al muntelui. Priveliștile montane însoțesc și potențează călătoria fizică, psihologică și relațională, a protagoniștilor, dar nu o înlocuiesc niciodată.” (LiterNet) sau „Dincolo de imaginile spectaculoase și distribuția extrem de potrivită, un mare atu al filmului este muzica originală care te urmărește de la start și până la final, completând subtil și puternic în același timp atmosfera.” (Metropotam) sunt o parte din cuvintele cu care critica autohtonă descrie cel de-al treilea lungmetraj al lui Liviu Mărghidan, care se lansează în cinema din 24 noiembrie, distribuit de August Film.

După o Avanpremieră de Gală la Cinema City AFI Cotroceni, pe 20 noiembrie, în prezența a aproximativ 200 de invitați, echipa filmului s-a întâlnit săptămâna aceasta și cu cinefilii din Cluj și se pregătește de încă trei proiecții speciale. Vineri, 24 noiembrie, regizorul Liviu Mărghidan, producătoarea Ruxandra Flonta, actorii Judith State, Radu și Adela Mărghidan, alpinistul și exploratorul David Neacșu și editorul Tudor D. Popescu vor fi prezenți la Cinema Muzeul Țăranului, pentru premiera oficială de la ora 21:00. La final vor discuta cu cei prezenți și vor povesti din culisele interesante ale filmărilor. Bilete aici.

„A fost un film pe care l-aș repeta oricând. Au fost zile de filmare la intensitate maximă, ne-am depășit cu toții limitele, dar am câștigat o experiență de neuitat. Din întâlnirile pe care le-am avut deja cu spectatorii am simțit că le-am atins corzi sensibile. Asta ne dorim de la un film. Să fie simțit și împărtășit de public, evident că nu putem satisface toate gusturile, dar atunci când rămâne o sală întreagă la Q&A, știi că nu ai greșit.”, a declarat Ruxandra Flonta, producătoarea filmului.

În primul weekend în cinema mai sunt planificate două proiecții speciale, una în București, la Cinema Union, sâmbătă 25 noiembrie, de la 11:30, dedicată celor mai tineri dintre cinefili, la finalul căruia exploratorul David Neacșu îi va încânta pe cei prezenți cu povești inedite din expedițiile sale. David Neacșu a lansat recent „Cartea înălțimilor: Povestea unei vieți de explorator” (Editura Humanitas), descrisă ca fiind „o declarație de dragoste pentru lume și natură”, carte pe care 15 pasionați de munte și lectură au șansa de a o câștiga, semnată de David, în cadrul unui concurs care se desfășoară pe pagina distribuitorului. Bilete aici.

Weekend-ul se încheie în Brașov, duminică, 26 noiembrie, unde de la ora 19:30, la Cinema City AFI, va avea loc o proiecție a filmului în prezența actorilor Dragoș Olaru, Mihaela Alexandru, Luca Cordoș care vor rămâne și la final pentru o sesiune de Q&A. Bilete aici.

Castelul Crăiței este ultima lansare August Film de anul asta. Și cum mi se întâmplă să fiu mai reflexiv pe final de an, nu pot să nu concluzionez că magia unui film se împlinește abia atunci când se produce întâlnirea dintre el și public. Vei avea idei despre ce înseamnă pentru tine un film, despre ceea ce ți-ar plăcea să însemne pentru alții, dar cred că întâlnirea cu publicul găsește mereu o cale de a te surprinde și de a aduce un sens nou. Reacțiile de la proiecțiile speciale m-au făcut să admir din nou tăria oamenilor care iubesc muntele. Această dragoste aduce cu ea o atitudine stoică și senină în fața vieții. Anume înțelegerea faptului că în ciuda greutăților și, inevitabil, riscurilor cu care vom confrunta, viața rămâne frumoasă și merită întotdeauna trăită până la capăt. De mâine porțile castelului sunt larg deschise în cinematografe și ne-am bucura să le calce pragul cât mai multă lume!”, a spus Matei Truța, co-fondator August Film.

Castelul Crăiței urmărește relația dintre doi fraţi (Radu și Adela Mărghidan) care locuiesc în ţări diferite după divorţul părinţilor (Judith State, Dragoș Olaru) și se reunesc cu ocazia excursiei anuale la munte. Vacanța şi planurile tuturor se modifică radical în momentul în care copiii dispar într-o expediţie clandestină către un refugiu montan.

Programul complet al primei săptămâni în cinema se regăsește pe pagina oficială a filmului și va fi actualizat în permanență aici.

***

Castelul Crăiței este produs de Scharf Film Production, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și al Televiziunii Române.

Distribuit de: August Film

***

Mai multe noutăți vor fi postate pe pagina de Facebook precum și pe pagina de Instagram.

Mai multe informații: https://augustfilm.ro/

***

Văzut de Radio Guerrilla.

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine