Degustări din șură

Degustări din șură: brânzeturi, gemuri și cărnuri artizanale din Transilvania în parteneriat cu Viscri 32 și Kredenz

De Miercurea Minților Creative 2018, Acuarela aduce pentru prima oară la București, arome și merinde transilvănene autentice de la Kredenz și Viscri 32 – White Barn and Blue House. Deschidem (larg) porțile la 12:00 și degustăm tihnit întreaga zi până spre orele 23:00. Echipele Kredenz și Viscri 32 vor fi prezente pentru a povesti pe îndelete despre fiecare ingredient.

Evenimentul va cuprinde o degustare și un pop-up shop de brânzeturi, cărnuri, zacuscă și dulcețuri curatoriate de Kredenz și asezonate de echipa din Șura Alba de la Viscri 32. Bunătățile sunt culese din satele Saschiz, Cund, Bazna, Viscri, Rotbav și cuprind o selecție reprezentativă pentru mai multe ferme de familie, fundații și producători mici, imposibil sau greu de găsit în București.

Brânzeturile, cărnurile, zacusca, siropurile și dulcețurile vor fi grupate tematic în cinci tipuri de platouri de degustare care poartă oaspetele într-o călătorie pe dealuri, pe la stână, prin pivnița de maturare a lui Istvan și fostul grajd de bivoli transformat în bucătărie la Viscri 32.

Despre noi

Kredenz își propune să redescopere patrimoniul gastronomic al țării, să îl pună în valoare și să îl aducă în contemporan, căutând noi moduri de a produce și pregăti mâncarea pentru un trai sănătos, cu respect față de mediul înconjurător și comunitate.

Șura Alba de la Viscri 32 – White Barn and Blue House este un spațiu gastronomic deschis sezonier de 2 tineri (Mara și Alexu, un avocat și un designer) relocați în Viscri de la oraș. Proiectul funcționează din multe puncte de vedere ca un business social, având doar angajați din sat, ingrediente de la fermieri și țărani din zonă și rețete transilvănene inspirate de bunica Marei.

Acuarela este o casă plină de lucrări de artă și obiecte vintage reciclate, o grădină de vară plină de umbrele colorate și un mic bistro boem pentru comunitatea de creativi.

Manufactura de Brânză folosește din 2016 laptele vacilor Bălțată Românească pentru a produce brânzeturi maturate artizanale. Familia Varga se ocupă de îngrijirea celor 20 de vaci și produce 9 sortimente de brânză maturată.

Ferma Căţean continuă o tradiție de peste 300 de ani și este cunoscută pentru efortul de promovare a produselor tradiționale românești. Întreaga familie este implicată în continuare în viața de zi cu zi a fermei.

Cămara lui Mayr este un proiect local dezvoltat la Ferma Zootehnica Bazna de către familia Mayr. Aceasta este printre ultimii procesatori care lucrează cu porci Bazna și care produce loturi mici, îngrijite personal, de mezeluri rafinate.

„Degustări din șură” este un demers Viscri 32 de promovare a fermierilor, țăranilor și micilor producători de merinde autentice și a mișcării farm to table din România. Proiectul este susținut de Asociația Cuimbold și degustat de Radio Guerrilla.

Miercurea Minților Creative la Acuarela, Polonă 40.
5 Decembrie, 12:00 – 23:00, Rezervări: 0745662889

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ioan Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.