Guerrilla Camp: LiveCare

Pe Elena Ovreiu o știți de la Guerrilla HUB cu Sorin Badea, unde are rubrica “Trust her, she’s an engineer!”. Cu proiectul LiveCare, avem încredere că Elena va aduce o soluție pentru noua generație de monitorizare cardiacă.

“La nivel global, 1 miliard de oameni suferă de probleme cardiace. Bolile cardiovasculare sunt responsabile de o treime din decesele care au loc anual, România aflându-se pe primul loc în Uniunea Europeană la acest capitol. În prezent, monitorizarea persoanelor care suferă de boli cardiovasculare se face cu un dispozitiv extern, numit Holter, care înregistrează activitatea electrică a inimii cu ajutorul a 5 până la 10 electrozi lipiți pe pieptul pacientului și conectați prin fire la un dispozitiv purtabil. La sfârșitul perioadei de monitorizare, care este de câteva zile, pacientul se întoarce la medic care analizează semnalul achiziționat de dispozitiv. În toată perioada de monitorizare, pacientul este limitat de la activitățile zilnice precum dușul sau imbrăcatul, din cauza dispozitivului inconfortabil. Mai mult decât atât, dispozitivul nu o face analiză în timp real a activitățîi inimii și nu este conectat wireless cu spitalul, ambele făcând imposibilă intervenția în situații de urgență. De asemenea, nu oferă monitorizare pe termen lung.

LiveCare rezolva toate aceste probleme. LiveCare oferă monitorizare în timp real și pe termen lung, conectivitate permanentă cu medicul și notificări în situații de urgență. De dimensiuni foarte mici, fără fire, rezistent la apă, LiveCare se lipește pe pieptul pacientului, asemeni unui plasture, fără să interfereze cu stilul de viață al utilizatorului.

Cum funcționează? Folosind algoritmi de Inteligență Artificială dezvoltați de echipa LiveCare, activitatea inimii este analizată în timp real, detectandu-se posibile evenimente, cum ar fi aritmiile cardiace. În cazul în care a fost identificată o activitate cardiacă anormală, semnalul este transmis către smartphone-ul pacientului, unde este analizat în detaliu și este identificat tipul evenimentului. În caz de urgență, este notificat un membru al familiei precum și serviciul de urgență.

LiveCare oferă atât alerte în caz de urgență, salvând vieți, dar și ocomunicare cu medicul curant. Rapoartele generate de LiveCare îi oferă acestuia acces la istoricul pacientului, istoric ce poate fi folosit în luarea deciziilor medicale asupra pacientului. Echipa LiveCare este formată din specialiști internaționali în dezvoltare hardware și software pentru dispozitive medicale, procesare de semnale, inteligență artificială, matematică și cardiologie computațională.”

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.