Guerrilla Camp: mamaHUB

mamaHUB este numele proiectului cu care antreprenoarele Oana Boia, Ioana Sfetcu și Andra Dobrinescu au intrat în Guerrilla Camp. Ce este mamaHUB și de ce avem nevoie de el?

“Copiii vin pe lume să ne învețe lucruri, să ne inspire și să ne motiveze. Se mai spune și că ei ne aleg pe noi ca părinți și nu invers și că ei decid când vor să vină pe lume. Tind totuși să dau dreptate acestor vorbe, pentru că astăzi nu aș fi în fața calculatorului scriind despre mamaHUB ca urmare a admiterii noastre în Guerrilla Camp.

Suntem un trio cu pasiuni și înclinații diferite: o arhitectă pragmatica, o HR-istă psiholoagă și o corporatistă dedicată care s-au săturat de prea multă independență și viață de huzur și, considerându-se pregătite sau nu, și-au luat job de mamă. Ne știm din clasa I și colac peste pupăză, ne-am sincronizat aproape perfect proiectele personale, cu o diferență de 4 luni între ele. Pentru fiecare din noi, experiența primului copil a reprezentat o provocare destul de mare, cu suișuri și coborâșuri, cu zâmbete și lacrimi, dar mai ales a pornit în noi dorința de a face o schimbare. Atât în viața noastră cât și în viețile altor mame.

Pe lângă satisfacțiile pe care le aduce maternitatea, aceasta vine la pachet și cu sentimente de incompatibilitate cu noul rol, cu nenumărate griji și îndoieli. Femei independente, mamele noi se simt adesea prost echipate pentru a-și crește copiii și deznădăjduite în fața rutinei zilnice ce se întrevede pe termen lung.  De parcă nu ar fi suficient, există tendința de a te înrădăcina în izolare, luptându-te pentru perfecțiune. Și care este de fapt câștigul? Frustrarea și oboseala rămân acolo, îngropate în milioane de scutece și saci de hăinuțe care treptat rămân mici, prea mici. Astfel că trăirile pe care le-am experimentat în noul rol ne-au făcut să visăm cu ochii deschiși la un loc dedicat mamelor, unde să ne putem bucura de o cafea bună, unde să interacționăm, și care să ne ajute să scoatem ce este mai bun din experiența maternității.

O cafenea cu și despre mame, unde ele pot veni cu copiii lor. Un loc diferit de locurile de joacă existente și o comunitate, unde vom avea parte de sprijin și confort, știind că perfecțiunea nu este o cerință. Un loc unde să alegem empatia și înțelegerea în locul judecăților, pentru că indiferent de abordarea pe care o alegem, toate facem o treabă nemaipomenită pentru copiii noștri.

Și cum nimic nu este întâmplător, zic iarăși unii, la scurt timp am aflat de Guerrillla Camp. Ne-am străduit să explicăm cât mai bine proiectul unui juriu despre care nu știam dacă are copii sau nu și l-am înscris în concurs.

Am povestit că vrem să punem de o cafenea, în special pentru mamele cu copii mici (între 3 luni și 3 ani), cu zone de relaxare și socializare pentru mame cât și spații de joacă sau cameră de odihnă pentru copii. Pentru un plus de confort, cafeneaua va dispune și de personal specializat care să fie atent la nevoile copiilor. Mamele vor avea la dispoziție cafea, băuturi și gustări rapide și acces la cursuri care să le inițieze în noua călătorie, cât și la activități de recreere și dezvoltare personală. Îmbrățișăm dorința taților de a fi implicați, astfel că vor fi și ei bineveniți.

Cumva intuiam următorul pas, pur și simplu simțeam că este absolut firesc, însă doar când am primit confirmarea pe mail că ne vom auzi la radio, am chiuit și ne-am felicitat, cu țipete și chicoteli de copii pe fundal.  Pregătiri pentru ce vrem să spunem cât mai clar și concis, simulări de discuții la telefon, 3 guri de vișinată și suntem on air la Alexandru Anghel la Binili Învinge! Iar cum universul știe că mamele au nevoie de un prilej de a pleca de acasă și a se bucura de un moment de liniște, iată-ne și la interviul final pentru admiterea în Guerrilla Camp.

Bună ziua am dat și belea au căpătat! Echipa Guerrilla s-a trezit cu copiii în Camp! Deci dragi copii, mulțumim pentru vântul în pupă. Acum trebuie să menținem velele sus, căci avem drum de parcurs!”.

Interviul cu fetele despre mamaHUB, cade obicei, aici.

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine