Femei mișto cu bărbați mișto – misiune imposibilă

Dacă ne uităm în gura stilistului meu preferat, Maurice Munteanu, „femeia mișto e singură“. Și ce-i mai ideală și mai ideală decât femeia mișto!!? Noi, toţi ne dorim pe cea mai sensibilă, feminină și mai bărbată dintre femei. Io am întâlnit câteva. Cum facem s-ajungem la ele!!?

Iată unul dintre statusurile cele mai de succes la categoria „Flori, fete, filme sau femei“. Maurice Munteanu:

„Cunosc multe femei mișto. Cele mai multe dintre ele, aproape toate, sunt #singure. Și asta nu se intâmplă pentru că sunt dependente de Solpadeină, nici pentru că fumează prea mult, ci pentru că bărbaţii cu care intră în contact nu pot asuma nici forţa, nici normalitatea, nici echilibrul.

Majoritatea bărbaţilor mișto pe care îi cunosc se raportează la femei ca la niște trofee. Femeile mișto, în ciuda aparenţelor, nu sunt trofee. Sunt, pur și simplu, victime. Pentru că sunt prea normale, prea calde, prea umane, prea disponibile. Prea ușor de cucerit. În acest moment, femeile mișto nu mai intră în contact cu bărbaţii mișto. Și viceversa. Și aici s-a ajuns pentru că nu mai avem sisteme de referinţă. Pentru că ne raportăm, în permanenţă, la nimic.

Nu-mi dau seama cine greșește. Un lucru știu sigur: femeile mișto, cu foarte puţine excepţii, sunt în continuare singure. Iar bărbaţii mișto ajung în jurul vârstei de 50 de ani să se intrebe cine le-a consumat tinereţea. Și asta nu s-ar mai întâmpla dacă toţi acei bărbaţi mișto ar înţelege că femeile mișto sunt normale, că nu provoacă gratuit, că nu au nevoie decât de un simplu gest de sinceritate pentru a se deschide. Femeile mișto nu sunt neapărat femeile vizibile. Așa cum nici bărbaţii foarte mișto nu sunt acei bărbaţi care conduc detașat în micile jocuri de societate.

Cred că cel mai greu lucru care i se poate întâmpla unei femei mișto este să întâlnească bărbatul de care are nevoie. Și invers.“

Am auzit eu unele statistici răutăcioase, anume că femeile inteligente și sensibile o ard în general cu niște boi. Pentru că atunci când specia asta rară și iresponsabilă de bărbaţi mișto și sensibili au devenit atât de mimoze, încât, la primul refuz de curtoazie, purtătorul de sensibilitate masculină și sex opus nu te mai sună niciodată.

M-a întrebat odată Adrian Oianu cum e femeia ideală. Aia perfectă la care ne raportăm în visele noastre domestice de băieţi care vor dor una pentru ei. Aia de care avem nevoie.

Femeia perfectă, de exemplu, așa, într-un exerciţiu de imaginaţie, nu face la toaletă, nu se mișcă din casă pentru că asta ar face-o vulnerabilă și nu face sex pentru că este de-a dreptul vulgar. :))  Așa că o prefer pe cea ideală 🙂 , care este în primul rând feminină și preocupată de feminitatea ei. Ceea ce noi nu prea mai facem în raport cu masculinitatea noastră. Apoi cred că are umor – o femeie cu umor nu se pupă cu unul fără umor nici beată. Și să nu uităm că ea are caracter, pentru ca nu poţi ţine o casă fără caracter. Și din caracterul ei îţi dă și ţie în fiecare zi. Vedeţi!? D-aia caută un bărbat femeia ideală: dacă o are, pur și simplu nu mai trebuie să muncească!

Mi-e din ce în ce mai clar că oamenii inteligenţi și sensibili sunt nefericiţi și singuri. Mai este o veste proastă, dacă stai să le-asculţi pe femei la o bere, în noapte: bărbaţii mișto pur și simplu nu mai agaţă! Și nu e de frica #meetoo-ului și nici din cauza androginizării accelerate la care e supusă specia. E un fel de blocaj sociologic. O depresie de genul „La ce bun!!?“. Nu mai bine mergem noi să ne dăm pe Tinder!? Nu mai bine fumăm!!?

Ce e de făcut când bărbaţii mișto nu mai agaţă într-o vreme când nu mai ai timp nici să ieși în oraș!? Un răspuns rapid ar fi: „Agăţaţi-i voi pe ei!“. Alain Delon spunea că preferă să fie agăţat. Tipic bărbatului narcisiac care nici măcar nu mai vrea trofee, ci tripuri. Iubirea nu mai este un trofeu, asta în timp ce narcisismul și depresia sînt bolile secolului XXI.

Așadar, se inversează polii în lumea asta. La Polul Nord erau minus 8, la București erau minus 22 grade Celsius.

Bunăoară, s-ar putea să auzim din ce în ce mai des: „Alo, ce faci, George, azi!!? Crezi că, dacă te scot în oraș de ziua mea, ai să cutezi dracului odată să te dai la mine!?“.

Liviu Mihaiu
Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

1 comentariu
    tataie si mamaie

    Poate ca asta e marea problema ..nu mai agata pt ca se lasa agatati, iubirea azi e o lectie a indulgentei si a suficientei. Daca facem sex rapid de ce sa mai facem amor, daca suntem amici de barfa si distractii de ce sa mai fim parteneri ? Daca e egalitate de ce sa mai facem curte pentru a cuceri ? E totul facil si oamenii se multumesc cu putin, in special barbatii…E putin pentru ei sa gaseasca o femeie comfortabila care fie ii tine, fie ii suporta ..e mult prea mult efort sa caute sa o inteleaga si sa o aprecieze si in momentele mai grele ..

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine