(P) Dacă cafea nu e, nu-i bai, facem!

În Guerrilla de Dimineață cu Dobro, Gilda și Matei, împreună cu Costa Coffee, am ascultat și premiat tot felul de istorioare, care mai de care mai amuzante sau trăznite. Pentru că i-am întrebat pe ascultătorii noștri care a fost cea mai mare “prostie” pe care au comis-o pentru că nu își băuseră cafeaua de dimineață. Și ascultătorii au fost foarte receptivi, sinceri, asumați și plini de umor și auto-ironie. Unele dintre cele mai frumoase calități umane.

Pentru că, până la urmă, ce ne-am face în viața noastră, în timpurile ăstea, în era asta, în întreaga noastră existență, fără acea esențială băutură care dă strigarea dimineața, scutură urmele de somn, de oboseală și de pânza de paianjen mentală care ni se așterne adeseori peste gânduri? Am umbla orbește, trimițând mail-uri greșite, mesaje persoanelor care nu sunt de fapt destinatarii cuvintelor noastre, am conduce cu pleoapele lăsate, am uita să ne luăm toate bagajele din hotel la check-out și lista poate continua și chiar continuă.

Da, cafeaua este de bază, de dimineață, de prânz și după-amiază, poate chiar de seară, după caz.

Povestea Costa Coffee (hyperlink) își are originile în Londra anilor 1860, mai exact sfârșitul decadei menționate, când frații Costa au descins din Italia pe tărâmul limbii engleze cu accent delicios. După ce și-au însușit cunoștințele de bază lucrând pentru un distribuitor de cafea din Londra, frații au decis să înființeze propria distribuție și astfel să aducă un pic din “Dolce Vita” și la Londra: o cafea extraordinară care să combată orice amărăciune din viață. Și, adăugăm noi, să combată orice șansă de a nu îți începe ziua pe două picioare stângi.

În 1971, frații Costa înființează propria micro prăjitorie de cafea, aproape de râul Tamisa, în Fenchurch, adică chiar în inima Londrei. Și încep să facă cel mai natural și normal lucru pe care îl fac cei care vor să descopere comori, să aducă o schimbare în viața altor oameni, să revoluționeze: au experimentat. Cu diferite tipuri de amestecuri de cafele prăjite lent. Și, ce să vezi, la scurt timp, au început să își vândă cafeaua celor mai renumite hoteluri și restaurante din Londra, inclusiv faimoasele Ritz și Dorchester. Yeah, putting on the Ritz.

Nenecesar de menționat, dar totuși vă zicem: i-au impresionat pe cei de la Ritz. Au împrumutat clasicul taxi londonez al unui prieten pentru o livrare urgentă, demonstrându-și astfel seriozitatea și pasiunea pentru viziunea lor. Și apoi au început să utilizeze o flotă de taxiuri pentru livrări, mergând într-acolo încât au tunat unul dintre ele astfel încât acesta să aibă încorporată o mașină de cafea pentru sampling 🙂 Și nu s-au oprit aici. Cu perseverență, au reușit să convingă personalul de curățenie al hotelului să pulverizeze sub ușile camerelor spray cu aromă de cafea proaspăt măcinată. Ce oaspete credeți că s-a trezit în diminețile acelea și nu a băut o cafea Costa la bufetul de la micul dejun? Nu e documentat, dar vă spunem ce credem: niciunul.

În 1979, frații Costa au deschis primul “boutique” Costa pentru a face cunoscută cafeaua lor unei audiențe mai vaste. Și, un pic de trivia, cafeaneaua lor a fost prima din Londra care a utilizat ceștile albe din porțelan. Cei doi nu s-au oprit la atât și nici Costa n-o s-o facă vreodată: inovarea e în sângele brandului. Costa este prima cafea din UK care a introdus celebrul flat white (!), iar în gama Costa se regăsește, de ceva timp, și infuzia la rece și iced coffee pentru delectarea noastră, a tuturor.

Accentul pus pe calitate rămâne și astăzi un aspect esențial pentru Costa, inspirat din dorința celor doi frați italieni fondatori – Sergio și Bruno Costa – de a face din cafeaua delicioasă o parte a vieții de zi cu zi. Aceștia au experimentat nu mai puțin de 112 arome înainte să o găsească pe cea perfectă, cunoscută astăzi drept Costa Coffee Signature Blend.

Prăjitoria de ultimă generație a Costa Coffee este ecologică: se folosește energie regenerabilă 100%, produsă parțial de panouri solare, și se recoltează apă de ploaie spre a fi utilizată local. Dar nu se opresc aici aceste eforturi. Costa refolosește și boabele de cafea irosite, pe care le transformă în motorină bio destinată alimentării autobuzelor londoneze. How cool is that?

Pentru Costa Coffee, mai puțin de 5% din totalul boabelor de cafea din lume îndeplinesc criteriile de calitate. 100% dintre boabele selectate Costa Coffee provin din surse certificate Rainforest Alliance, acest lucru fiind un indicator al impactului pozitiv asupra mediului înconjurător, al respectării drepturilor lucrătorilor și a comunităților locale din toată lumea.

Costa Coffe crede cu tărie că o cafea extraordinară este pentru toți. O cafea foarte bună și calitativă nu trebuie să fie apanajul unui anumit grup sau al unei comunități riguros de strânse. Toată lumea se poate bucura, și de fapt, chiar are dreptul de a se bucura de experiența de neînlocuit pe care o reprezintă o cafea excelentă.

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine