Se făcea că eram pe bicicletă în februarie la 22-26 de grade

Pană în urmă cu 4-5 ani nu cred că ne-am fi gândit să mergem să ne dăm cu bicicletele în „țările calde” pe timpul iernii. Adică, era cumva clar: vara bicicletă și iarna sanie/ski. Punct. Și de aici și vorba că “omul gospodar își face vara sanie și iarna car”. Doar că timpul a trecut și vremurile s-au schimbat.

Anul trecut, pe la jumătatea lunii februarie, aveam să plec într-un fel de excursie de tip cantonament care avea să-mi schimbe percepția asupra iernilor. Asta cu atât mai mult cu cât eu nu am avut norocul să fiu “infestat” de sporturile de iarnă. N-am avut cu cine să merg la momentul potrivit așa că nu știu ce am pierdut. Dar am avut șansa, așa cum ziceam mai sus, să merg în Turcia, în zona Alanya la un bike training camp, organizat de Velo Alanya, o asociație care se ocupă de foarte multe evenimente de ciclism în acea zonă.  Și ca să vedeți cum arată calendarul evenimentelor de iarnă organizate de ei o să va invit să va uitați în tabelul de mai jos.

Așadar, anul trecut, imediat ce m-am întors din cantonament, am și anunțat acasă că abia aștept să merg și anul viitor din nou. Și, iată-mă anul viitor, la aproape o lună distanță de momentul plecării în Turcia. De  data asta va fi diferit. Cătălin Sprînceană, vice-președintele Federației Române de Ciclism și team manager al celei mai mari echipe de ciclism din România, Dinamo-BikeXpert Racing Team și Răzvan Juganaru, antrenor federal și organizatorul celei mai mari serii de concursuri de MTB din România, au fost invitați săptămâna trecută în Turcia de către cel ce coordonează Velo Alanya, Mustafa Kemal Canfedai, pentru a-și aduce aportul în organizarea a trei evenimente de MTB în februarie-martie în acea zonă.

Cei doi au răspuns invitației, iar la întoarcerea în țara ne-am întâlnit și mi-au povestit despre cele trei curse de MTB. E vorba de două curse de tip stage race, Velo Alanya MTB Cup între 14 și 17 februarie și Tashra Tour & Justiniano Hotels MTB Cup între 27 februarie și 2 martie, dar și de o cursă de tip XCO de categorie UCI – C1 programată pe 3 martie, Alanya MTB Cup.  De altfel, toate aceste trei concursuri sunt organizate sub egida Uniunii Cicliste Internaționale, iar sportivii pot câștiga puncte pentru a se califica la Jocurile Olimpice de la Tokio din 2020.

În afara faptului că mergând acolo poți avea acces la spectacol de MTB unde protagoniști vor fi cei mai buni cicliști din estul Europei și, probabil, vestul Asiei, sau chiar mai mult decât atât, și amatorii legitimați, sau nu, pot lua parte la aceste concursuri.

În plus, poți avea parte de o vacanță pe două roți alături de oameni care vorbesc aceeași limbă cu ține: ciclismul. Fie de șosea sau MTB. În acea zonă sunt numeroase trasee de șosea (unele de peste 150 de kilometri cu 3000 de metri diferență de nivel ), cât și foarte multe trasee de MTB. Iar acum, în contextul concursurilor organizate de Kemal, alegerea bicicletei pe care să o iei cu tine în Alanya poate deveni o chestie foarte dificilă. E fain să te dai pe șosea, dar e fain și pe poteci. Care va să fie alegerea până la urmă?

În ceea ce mă privește, nici până în acest moment nu sunt decis. Unii vor merge cu MTB-urile și își vor lua cu ei și anvelope mai potrivite pentru șosea. Alții vor merge cu cursierele pentru că vizează sesiuni de antrenament și concursurile de șosea. Important e să ne vedem acolo. Cantonamentul principal e organizat între 20 februarie și 4 martie. Dar puteți merge și mai repede sau mai târziu de aceste date. Informații găsiți aici. Sau, dacă-mi scrieți în particular aici sau pe Facebook o să vă răspund bucuros la întrebări. Pentru că n-aș vrea să țin bucuria asta doar pentru mine.

E adevărat că ne-am gândit să mai schimbăm locul de cantonament de iarnă cu sudul Italiei sau al Spaniei, ori Cipru, dar ne-am dat seama că cel mai avantajos din TOATE punctele de vedere e să mergem în Alanya. Din nou. Așa că… rămâne stabilit. Oricum, e bine de știut, discut azi după ora 13 în CARDIOGUERRILLA cu Cătălin și Jughy despre faza asta.

Mai jos vă las cinci fotografii care exprimă situații în care abia aștept să mă regăsesc.

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine