Fuck-Up Nights vol XIV

Ana Consulea crede că “frica de eșec, de pierdere, într-o lume în care trebuie să iei 10 pe linie, să intri cu medie mare la liceu, să iei bursă pe timpul facultății, să construiești un business perfect, întotdeauna pe profit și cu creștere anuală, nu naște monștri sacri. Din contră, conturează monstruleți deprimați, anxioși și competitiv-distructivi, convinși că niciodată nu este suficient și că întotdeauna este obligatoriu să vrem, putem, facem orice pentru a reuși.”

Ana Consulea, Chef Cofetar & fondator Zexe Braserie, Alexandra Blaș, Chef și fondator Pickles și Ala Dumitrache, antreprenor și fondator Balls Bucharest și Cristina Mazilu, owner a Mazilique Studio și Arzu urcă pe scenă la cea de a XIV-a ediție a Fuckup Nights Bucharest, unde vor vorbi despre eșecurile lor în carieră

Pentru momentele dificile în care ai simțit că tu ești singurul care eșuează, că nu știi cum să treci peste o perioadă dificilă, că nu a mai trecut nimeni prin asta și nu ai idee cum să abordezi situația, FUN Bucharest te întâmpină cu poveștile despre eșec a patru speakeri curajoși. De data aceasta, ne revedem într-o ediție specială, cu patru invitați din domeniul HORECA, dar cu povești ale nereușitelor vast diferite.

FUN Bucharest te ajută să înțelegi că e normal să ai momente grele, care par că nu se termină niciodată, și pe care societatea și stigma socială te învață că sunt anormale și umilitoare.

Fuckup Nights Bucharest face parte din seria de evenimente care au loc la nivel global, în 321 de orașe din 91 de țări din întreaga lume. Evenimentele se concentrează pe abordarea constructivă a eșecurilor profesionale și se adresează, în egală măsură, micilor și marilor antreprenori, celor care lucrează în corporații, liber profesioniștilor și studenților.

Fuckup Nights are misiunea de a ne învăța cum să gestionăm obstacolele cu care oricine se confruntă în viața profesională, ne încurajează să privim situațiile dificile ca fiind oportunități de învățare, ne îndeamnă să gândim creativ și să ne orientăm către soluții.

Vibe-ul edițiilor anterioare Fuckup Nights Bucharest este surprins aici: Vol IVol IIVol IIIVol VIVol X.

Invitații ediției:

Ana Consulea este Chef Cofetar și fondator a trei business-uri în domeniu: Zexe Braserie, o braserie-cofetărie născută din dorința de a reda savoarea cofetăriei românești, gelateria Zelato și Zelateria, un business care va continua firesc povestea începută la Zexe Braserie și Zelato.

Ana a studiat cofetăria în Franța, la Școala de Cofetari din Montbeliard, unde a avut șansa să învețe de la nume mari din cofetăria artizanală mondială: Eric Vergne, Pierre Herme, supranumit „zeul macarons”, și Miackel Azouz. După absolvirea școlii de cofetărie, în 2012, Ana s-a întors în România, hotărâtă să schimbe gusturi și mentalități și să arate publicului din țara ei că avem o cofetărie robustă și plină de personalitate. În anul 2014, Ana Consulea a dat lecții de cofetărie finaliștilor de la emisiunea MasterChef, iar în 2019, a primit titlul „Pastry Chef of the year”, din partea Gault & Millau. Ana crede că “frica de eșec, de pierdere, într-o lume în care trebuie să iei 10 pe linie, (…) să construiești un business perfect, nu naște monștri sacri. Din contră, conturează monstruleți deprimați, anxioși și competitiv-distructivi, convinși că niciodată nu este suficient și că întotdeauna este obligatoriu să vrem, putem, facem orice pentru a reuși. Iar într-o societate firească, eșecul ar fi predat în școli, ca materie generatoare de succes.”

Alexandra Blaș este Chef și fondator Pickles, omul din spatele businessului deschis în noiembrie 2020. Este la bază jurnalist, dar cu o pasiune care s-a dovedit a fi mai mare decât un stilou și o bucată de hârtie: cea a gătitului. În 2015 și-a luat un bilet dus spre Londra, unde și-a petrecut următorii cinci ani în trei restaurante din capitala Angliei. A ajuns, în decurs de doi ani, să conducă prima bucătărie, lucru care i-a prins foarte bine. Cu toată experiența de acolo, Alexandra s-a întors înapoi în țară și a conturat acest mic bistro, cum îi place ei să-l numească, în jurul castraveților murați. Pickles este locul ei de joacă, de marți până duminică. Alexandra susține din start că se numără printre cei care nu cred în eșecul profesional. Jurnalismul nu a fost pentru ea un eșec, ci a fost pasiunea pe care o avea când încă nu știa exact ce vrea de la viață. Alexandra crede că trebuie să ne raportăm la eșec ca la o serie de încercări, până găsim exact ceea ce ne dorim cu adevărat.

Ala Dumitrache, antreprenor și fondator Balls Bucharest a avut multiple titluri și poziții în diverse domenii, până să ajungă unde e acum. A făcut aproape-de-toate în HORECA : de la organizări de evenimente, social media, învârtit burgeri la festivaluri, puțină bucătărie, multă salahoreala. Până la vârsta de 29 de ani, Ala vedea nu concepea să își pornească primul business în domeniul HORECA. Ideea de balls i-a venit întâmplător și i-a dat răgaz să treacă, sperând că e doar un alt entuziasm care urma să o părăsească după două săptămâni. A petrecut luni întregi căutând spațiul ideal, care urma să-i găzduiască primul business. Conceptul a fost gândit și regândit, în timp ce Ala devenea tot mai obsedată de proiect, lucru care i s-a părut destul de important încât să-și ducă ideea până la capăt. În luna mai s-au împlinit 3 ani de la prima chiftea pe care Ala a vândut-o, iar entuziasmul ei crește cu fiecare zi de mici succese și eșecuri deopotrivă.

Cristina Mazilu, Owner @ Mazilique Studio și Arzu

Cristina Mazilu și-a început parcursul profesional ca jurnalist cultural, apoi curiozitatea în ceea ce privește mâncarea a dus-o în redacția unei reviste de food, pe care a condus-o timp de 5 ani. Mai departe, dorința de a experimenta a trimis-o în bucătărie! În 2016 a deschis Mazilique Studio: un test kitchen care, o vreme, i-a servit drept spațiu de joacă și loc de adunat oamenii în jurul mesei. O pandemie și niște nopți nedormite mai târziu, în decembrie 2021, a deschis Arzu, un bistro în care încearcă să-și aducă energiile creative într-un nou context.

Cristina știe ”că eșecurile sunt o condiție esențială atât în inovație, cât și în creativitate – dar în viața mea profesională (că nu i-aș spune carieră unei serii de jocuri pe care le-am luat prea în serios) nu a existat niciodată o frică mai mare decât că o să ratez. Probabil că asta s-a dovedit a fi, în mod egal, și motivația mea cea mai mare.”

Moderatoarea evenimentului va fi jurnalista de radio și televiziune Julia Nagy.

Detalii pe pagina evenimentului și pe Facebook.

Bilete în rețeaua eventbook și pe iabilet.

Ne vedem pe 23 iunie, ora 19, la CoOperativa Bar!

***

Plăcut de Radio Guerrilla.

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine