Unde mergem în weekend (10-12 august)

VINERI

BUCUREȘTI

Festivalul ca o vacanță se întoarce pe domeniul Știrbey cu ce-a de-a opta ediție! Anul ăsta, Summer Well aduce în urechile voastre încă o scenă, Redbull Music Stage, ce duminică va fi dedicată umbrelei Culese din Cartier. Bastille se întorc la noi pe meleaguri tot duminică, Kodaline vor ajunge sâmbătă pentru prima dată în România, iar nou-venitul în industria muzicală britanică, Tom Grennan, va deschide festivalul. Astea sunt doar câteva dintre numele ce vor urca pe scenă și încă mai e timp să îți iei bilet, deși probabil că ai făcut-o deja. O să te întâlnești aici și cu Alexandru Anghel și Bogdan Șerban, care vor transmite zilnic din studio-ul mobil de pe domeniu interviuri cu artiști și muzica edițiilor anterioare.

Iar e weekend, iar se întâmplă ceva mișto la Grădina cu Filme. E rândul lui Jurjak să urce pe scenă, alături de trupa sa, în variantă electro-acustică, de la ora 20:30. Jurjak e genul de artist complet, adică și câtăreț, și regizor, și artist vizual, având deja în portofoliu câteva expoziții, iar peste toate astea a mai fost și nominalizat la premiile Gopo pentru soundtrack-ul documentarului ”Planeta Petrila”. Așadar, e clar de neratat, în orice ecuație artistică ar fi el de găsit.

Niciun weekend fără teatru, de astă dată la Unteatru, unde se joacă ”Grounded”, în regia Ligiei Ciornei. Cum rezistă o mamă-pilot greutății de a merge zilnic la război, dat fiind că acasă o așteaptă o fetiță? Deși personajul ar putea părea masculinizat din cauza uniformei, spectacolul încearcă să pună în evidență fragilitatea unei femei ce se chinuie să își păstreze puterea de a iubi într-o lume în care războiul nu cruță pe nimeni. Se joacă de la ora 19:00.

ALBA IULIA

La Casa Forum continuă seria ”Proiecții cu reflecții”, în cadrul căreia se vizionează documentare din programul KineDok 2018. ”Daliborek și lumea lui albă”, din 2017, se va proiecta aici vineri, de la ora 21:00. Daliborek, un vopsitor industrial, este un fan înrăit al lui Hitler, locuiește cu mama sa (la 40 de ani), nu reușește să aibă relații (oare de ce…?) și este regizor-amator de filme horror. Restul poveștii e de descoperit la Casa Forum. Intrarea este liberă.

Tot în atenția celor din Alba Iulia sau celor ce poposesc aici în weekend, la Cetatea Albă Carolina se ”vânează” un nou GeoQuest. Asta înseamnă că se vor explora cetatea și împrejurimile, totul pentru a se descoperi comorile ascunse. Este cel mai mare eveniment din România dedicat Geocathing-ului (joc bazat pe poziționare GPS). Se dă startul vânătorii de comori la ora 19:00 și e de accesat tot weekend-ul.

SÂMBĂTĂ

BUCUREȘTI

Dacă știți ce-i jogging-ul, dar nu ce-i plogging-ul, căscați urechile. Plogging = jogging + colectare de deșeuri, așadar se dezvoltă atât mușchii fizici, cât și cei civici. În Parcul Natural Văcărești se organizează, de la ora 9:00, acest plogging, pentru că parcul e destul de poluat și cam e cazul să nu mai fie. Nu trebuie să vii decât cu echipamentul de alergare, iar mănuși, saci de gunoi și apă îți dau ei.

BRAȘOV

În atenția fashioniștilor, fashionistelor și nu numai, la Muzeul Casa Mureșenilor se întâmplă un atelier de vestimentație. Evenimentul e dedicat modei secolului al XIX-lea, iar istoricul Marinela Barna o să fie ghidul tău spre familiarizarea cu trend-urile și ideile  de vestimentație ce erau ”cool” pe vremuri. Atelierul ține 2 ore și e de accesat gratuit începând cu ora 10:00.

DUMINICĂ

BUCUREȘTI

E iară vreme bună de plimbat și descoperit sau redescoperit, după caz, capitala.  Pe 12 august, la ora 18:00, A.R.C.E.N. dă startul unei noi ediții din ”Cu bastonul prin București”. Zona de vizitat va fi Cartierul Armenesc și vei afla de la ghizi istoriile mahalalelor, povești negustorești și cum arăta orașul pe la începutul anilor `30. Punctul de întâlnire este intersecția străzilor Armenească și Semilunei.

Tot la Grădina cu Filme vă trimitem, dar de astă dată la un spectacol de teatru, mai exact un one-man show. Paul Cimpoieru este cel ce va intepreta ”Homo Love”, de la ora 21:00. Tot performance-ul lui pleacă de la simpla, dar dureroasa întrebare:  „De ce nu se mai iubesc oamenii în ziua de azi, dat fiind că ei sunt născuți să iubească?”. Deși este singur în fața publicului, nu se simte nicio secundă nevoia de un al doilea personaj sau de ceva în plus care să umple spațiul, deoarece el reușește cumva să acapareze întreaga scenă cu mișcările sale. Descoperiți-l și nu o să vă pară rău.

La Green Hours Jazz Cafe concerteaza duo-ul Storytellers, de la ora 19:30. Vi i-am arătat și noi în cadrul unui Guerrilla LogOut Showcase și, după cum le zice și numele, ei pun povești în cântece blues. Se lasă cu istorioare și cu explorat lumea blues-ului, de la ora 19:30.

Ana Coman
Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine