Unde mergem în weekend (1-3 iunie)

VINERI

BUCUREȘTI

Pentru doritorii de stat în grădină cu o limonadă sau bere în mână, să stiți că se redeschide Grădina cu filme – Cinema & More. Cu ocazia asta se dă și start-ul live-act-urilor cu un concert Byron ce e de băgat în urechi de la ora 20:30. Bănuim că nu mai aveți nevoie de nicio descriere a trupei.

Hai la mulți ani, Skatepark Herăstrău! Se împlinesc acum 20 de ani de când avem unde să ne dăm cu skate-ul, bicicleta, rolele, trotineta etc. Aniversarea începe pe 1 și se termină pe 3 iunie, iar printre activități aveți concursuri de BMX, skate, role și trotinete, petreceri la Terasa Baraka, hip-hop-ăreală, proiecții de filme și altele. Intrarea e liberă și nu se vine cu cadouri, ci cu chef de petrecut non-stop tot weekend-ul.

Cea de-a opta ediție a festivalului Femei pe Mătasari se întâmplă weekend-ul ăsta. O să fie târguri, concursuri de alergat pe tocuri (chiar și pentru bărbați), activități pentru copii, un fashion show, conferințe (unde îi găsiți și pe ai noștri Iulian Tănase, Mitoș și vocea feminină a Războiului Sfărșitului Săptămânii, Mădălina Ștefu) și mult mai multe de descoperit chiar la fața locului. Plus nelipsitele concerte de seară, aduse de Urma, Firma, Day Day, D-l Goe, Omu Gnom și alții. Mai multe detalii găsiți îngrămădite pe pagina de Facebook dedicată festivalului.

Festivaluri peste festivaluri, da` ceva pentru ăla micu`? Că doar e 1 iunie. Ei bine, la Teatrul Odeon, de la ora 12:00. se sărbătorește ziua copilului prin ateliere și tot felul de instalații interactive. Mai mult, o să fie de ascultat aici și povestea lui Apolodor, cântată de nimeni alții decât Ada Milea, Dorina Chiriac, Alex Neagu și Radu Bânzaru. Cu prilejul zilei ăsteia se lansează și aplicația Culturesc 100, unde vor fi de accesat informații cu privire la festivaluri, concerte, spectacole sau cărți dedicate celor mici.

Cum spuneam, copiii sunt la înalțime de 1 iunie, și la propriu, și la figurat, pentru că pe Aerodromul Bănești Prahova se lansează cartea ”Iacării acrobați – povestea unui vis”, de Alina Baltac, cu ilustrații de Yanna Zosmer. Cei prezenți la eveniment îi vor putea cunoaște pe cei trei piloți care au făcut parte din singura echipă independentă de acrobație aeriană din România. Intrarea este liberă, desigur, și se face începând cu ora 17:00.

SÂMBĂTĂ

BUCUREȘTI

Aveți de ales între multe festivaluri faine, așa că singura soluție ar fi să petreceți câte o zi la fiecare. Spunem asta în contexul în care vă amintim de Caritabil Fest care e în desfășurare încă de joi. La Clubul Țăranului se întâmplă cea de-a doua ediție a evenimentului, cauza fiind strângerea de fonduri pentru ”Oinimă”. Sunt de găsit tot felul de ateliere, chiar și jocuri ale copilăriei, de care probabil ați uitat. Mai mult, se și cântă, muzica fiind adusă de trupe și artiști precum Urma, Day Day, Maria Răducanu, Vița de Vie sau We singing colors. Duminică e ultima zi în care se poate accesa, de dimineață până seara.

BRAȘOV

Sigur se află printre voi și pasionați de fotografie, așa că Centrul Cultural Reduta e locul unde vreți să fiți zilele astea. Pe 2 și 3 iunie va fi aici de accesat un atelier de fotografie pentru începători și intermediari, iar Dan Mălureanu va fi cel ce vă va introduce în arta asta. Locurile sunt limitate, iar rezervările se fac telefonic, la numărul de telefon de pe pagina evenimentului (”Weekend de fotografie/Teorie, practică și analiză de imagine”).

DUMINICĂ

BUCUREȘTI

Programul ”Șnur” de la POINT este deschis de spectacolul ”Na Sua Cara”, în regia Mariei Beatrice Tudor. Coregrafa a observat lumea cotidiană timp de 6 luni și acum o transpune pe scenă. Vor fi 6 performeri prezenți, 4 actori și 2 dansatori, ce vor aduce la POINT un pic din realitatea noastră socială, din strădaniile noastre și din încercarea de conviețuire într-un grup, de la ora 19:30.

CRAIOVA

Și, din seria ”niciun weekend fără teatru”, avem a-i trimite și pe craioveni la teatru, mai exact la cel Național. Aici e programat pentru ora 19:00 spectacolul ”Dacă am gândi cu voce tare”, în regia lui Radu Afrim. Într-o lume în care nu prea avem curaj să ne urlăm sentimentele, din diverse motive, aici o să vedeți niște personaje care exact asta fac: spun ce simt. După ce vedeți spectacolul, probabil o să mai luați o dată la analizat motivele pentru care alegem să ținem totul în noi.

Ana Coman
Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine