6 povești de neuitat pentru 6 seri în aer liber

De astăzi și până duminică, pe 30 iulie, serile aduc aventură, emoție și povești de urmărit cu sufletul la gură în cele 6 filme de Oscar pe care cinematograful itinerant le aduce la malul mării, în Parcul Tăbăcăriei din Constanța, lângă Țara Piticilor.

Cu un proiector digital performant, un ecran de 120 m² și scaune confortabile, publicul se va putea bucura de o experiență de vizionare a filmelor întâlnită în marile săli de cinema ale lumii. Proiecțiilor de film li se adaugă și spectacole de magie, percuție și pantomimă la care intrarea este liberă. Noi le-am văzut, ne-au plăcut și le recomandăm mai departe.

Un triunghi al dragostei cu o ipotenuză de 5000 km, decizii și noi începuturi – Brooklyn spune povestea unei fete irlandeze care își caută norocul în New York-ul anilor ’50. Printre alte întâmplări, se căsătorește în secret cu un instalator pe care îl întâlnește la dansul de vineri seara. Îi vedem și pe Saoirse Ronan, Domnhall Gleeson, Jim Broadbent în regia lui John Crowley diseară și, dincolo de multe peripeții până la final, veți afla și de ce filmul are șase nominalizări la premiile BAFTA (printre care Cea mai bună actriță și Cele mai bune costume), o nominalizare la Globurile de Aur (Cea mai bună actriță), trei nominalizări la premiile Oscar (Cel mai bun film, Cea mai bună actriță în rol principal, Cel mai bun scenariu adaptat).

Se mai întâmplă între 20:45 – 21:15 – Spectacol percuție susținut de Bălașa Percussion Group și între 21:00 – 21:30 – Spectacol de magie Wizd’ArtS.

Seara de miercuri aduce multă aventură și fantezie în îndrăgitul Hugo, în regia lui Martin Scorsese. Hugo este un orfan în vârstă de 12 ani, trăiește în zidurile gării din Paris și are grijă de ceasurile mecanice ale acesteia. Una dintre cele mai valoroase posesiuni ale lui sale este un om mecanic stricat, un dispozitiv cu înfățișarea unui bărbat cu un creion în mână, parcă pregătit să livreze un mesaj de o colosală importanță. Hugo este convins că, dacă va repara omul mecanic, acesta își va putea scrie mesajul.

Cu Chloë Grace Moretz, Asa Butterfield, Ben Kingsley și cinci premii (printre care Cea mai bună imagine, Cele mai bune efecte vizuale) și șase nominalizări la Oscar (Cel mai bun film, Cea mai bună regie), se promite o seară de neuitat, din programul căreia nu lipsesc un spectacol de pantomimă (18:45 – 21:45) și unul de magie cu Wizd’ArtS (21:00 – 21:30).

Apoi ne vedem joi ca să o cunoaștem pe Emma (Anya Taylor-Joy), frumoasă, deșteaptă și bogată, care domnește ca o regină fără rivală în micuțul ei orășel natal. Filmul e o satiră scăpărătoare a diferențelor de clasă socială, dar și a chinurilor maturizării, în care Emma este nevoită să înainteze cu curaj, pentru că nu se poate abține să nu declanșeze o avalanșă de evenimente comice, romantice, dar și pline de suspans emoțional, prin deciziile ei neinspirate și gafele romantice. Oare-și va găsi și ea iubirea adevărată?

Mult-îndrăgitul roman al lui Jane Austen despre cum să-ți găsești perechea potrivită este reimaginat în această nouă adaptare pentru marele ecran de către Autumn de Wilde și promite un festin vizual căci a primit și două nominalizări la Oscar pentru Cel mai bun machiaj și Cele mai bune costume.

În deschidere, spectatorii mici și mari se pot bucura de pantomimă (18:45 – 21:45) și magie cu Wizd’ArtS (21:00 – 21:30).

Începutul de weekend aduce publicului un spectacol de statui vivante și încă unul de magie iar de la 21:45 adaptarea cinematografică a lui Xavier Giannoli a romanului Iluzii pierdute, de Honoré de Balzac, filmul spune povestea lui Lucien Chardon, un tânăr chipeș, talentat și cultivat, din Angoulême, care își caută fericirea și progresul pe scara socială în brațele doamnei de Bargeton, reprezentantă de seamă a nobilimii din regiune, o femeie mai în vârstă decât el, iubitoare de arte și dezgustată de viața grosolană a provinciei.

Filmul a fost nominalizat la Festivalul de Film de la Veneția și la Premiile Goya pentru Cel mai bun film și câștigător al Premiului César pentru Cea mai bună imagine, Cel mai bun decor și Cel mai bun scenariu adaptat.

Sâmbătă seara se vede Belfast, în regia lui Kenneth Branagh, cu Caitriona Balfe, Jamie Dornan și Judi Dench, în care îl cunoaștem pe Buddy, în vârstă de nouă ani care, în vara lui 1969, știe exact cine este și unde îi este locul. Face parte din clasa muncitoare din nordul Belfastului, e fericit, iubit și în siguranță. Lumea lui se desfășoară pe strada casei lui, în inima unei comunități care râde și rămâne împreună. Catolicii versus protestanții, vecini iubitori cu doar o bătaie de inimă în urmă, au început să fie dușmani de moarte acum.

Buddy trebuie să înțeleagă haosul și isteria și acest nou peisaj de izolare, populat de eroi și răufăcători, zărit cândva doar pe ecranul cinematografului, dar care acum amenință să răstoarne tot ceea ce știe și iubește, în timp ce o luptă aprigă se desfășoară în propria sa curte.

Răspunsurile se află în călătoria convingătoare, amuzantă, emoționantă și sfâșietoare a lui Buddy prin revolte, violență, bucuria și disperarea relațiilor de familie și agonia primei iubiri, toate însoțite de dansul, muzica și râsetele pe care numai irlandezii le pot aduna atunci când lumea se întoarce cu susul în jos. Pentru că ce altceva poate face Buddy? Aceasta este singura lui lume. Acesta este Belfast.

Sezonul Filme în aer liber la Constanța se încheie cu un spectacol de percuție susținut de Barbarossa Samba Group și cu proiecția îndrăgitei animații Anastasia, în care dau voce personajelor Meg Ryan, John Cusack, Kelsey Grammer, Hank Azaria și Christopher Lloyd.

Aflăm cum, cândva, familia Romanov trăia într-o lume încântătoare a palatelor elegante și a petrecerilor fastuoase. Dar cumplitul Rasputin, întors la Sankt Petersburg din dorința de a se răzbuna, va aprinde focul revoluției ce va cuprinde întreaga țară, în cele din urmă distrugând familia Romanov. În urma atacului asupra Palatului Regal, singurele care vor supraviețui sunt împărăteasa Marie și nepoata ei, Anastasia. Urmărite de Rasputin, singura lor speranță este să prindă ultimul tren spre Moscova. Înghețata Volgă pune capăt zilelor lui Rasputin, cruțându-le astfel pe Marie și pe Anastasia. Dar, în lupta lor pentru supraviețuire, cele două se rătăcesc una de cealaltă. Rezultatul este că Marie reușește să fugă la Paris, în timp ce Anastasia zace inconștientă, singură și necunoscută. Și atunci începe cel mai mare mister al secolului XX.

Mai multe detalii se găsesc pe site și pe pagina de Facebook.

***

Văzut de Radio Guerrilla.

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine