Ultra Race Romania 2020 – niciodată un ultramaraton de 250 de kilometri n-a fost mai ușor de făcut

Se întâmplă uneori ca după un maraton să simți că poți mai mult. Se întâmplă uneori ca după un ultramaraton să îți dorești să împingi limita. Și te întrebi atunci: ce mai urmează?

Răspunsul îl primim de la Ultra Race România, prima competiție mulți-etapă de autosuficiență din România. Cu ce este ea mai specială? Creată de patru prieteni, Ultra Race România (URR), este acel “monstru” pe care la un moment dat îl căutăm cu toții.

În munții Buzăului, de-a lungul a 7 zile/6 etape, concurenți din toată lumea vor parcurge 250 de kilometri, distribuiți cu atenție de către directorul de cursă, Andrei Gligor, cu un rucsac în care au toate cele necesare supraviețuirii (mâncare, produse medicale și de igienă personală). Formatul acestei curse este o premieră pentru România, la nivel mondial existând aproximativ 40 astfel de competiții. Cei care se înscriu la astfel de provocări știu foarte bine că preț de o săptămâna vor lăsa deoparte zona de confort alergând în timpul zilei distanțe cuprinse între 35 și 80 de kilometri, pentru ca seara să împartă un cort cu alți 6-7 concurenți, să își pregătească singuri mâncarea și rucsacul cu care vor alerga următoarea zi. Este o adevărată aventură, dar și o provocare serioasă atât fizică, dar mai ales mentală, majoritatea participanților fiind de acord însă că dincolo de acestea, o cursă multi etapă este despre oameni și legăturile care se creează între aceștia într-o săptămână.

“Trebuie să te aștepți că o să doară. Este un ultra marathon și este perfect normal să simți asta. Trebuie doar să accepți durerea în mintea ta, să te împrietenești cu ea și să mergi mai departe. Iubesc cursele multi etapă pentru că vin la pachet cu o mulțime de provocări. Trebuie să ai singur grijă de tine, să îți cari mâncarea pe care tot tu ți-o gătești, să dormi cu oameni complet necunoscuți, iar acest lucru poate fi mental dificil deoarece oboseala se acumulează pe măsură ce zilele trec. Va trebui să te obișnuiești cu treaba asta, însă de fiecare data după o astfel de competiție m-am întors acasă cu prieteni pe viață – este cea mai frumoasă parte dintr-o astfel de cursă! ” – a declarat Derek Stewart din Scoția, participant la Ultra Race România în 2021.

Pe 9 august 2021, la start se vor întâlni unii dintre cei mai perseverenți alergători și nu numai: Alex Flynn, speaker Tedx, participant la nenumărate competiții printre care și 6633 Arctic Ultra, Menna Evans, deținătoare a recordului Guiness pentru traversarea în alergare a Noii Zeelande, Edward Chapman, finisher KAEM și scriitor împătimit, dar și Anca Dumitrescu, președinte al Asociației Autism Voice.

Fiecare participant care pleacă de la start își va scrie pe traseu legenda personală. Mai mult decât atât, traseul nu va duce lipsă de povești locale și mistere ale naturii. Nu trebuie să uităm că o cursă de 250 km are o linie de finish, însă cursa copiilor bolnavi de autism nu se termină niciodată. Participand la Ultra Race Romania, alergătorii nu numai că își vor depăsi limitele, dar totodată vor contribui la drumul spre normalitate a copiilor cu tulburări din spectrul autist, întrucat o parte din taxa de înscriere va fi direcționată în acest scop ”, a declarat Andrei Gligor, organizator al Ultra Race Romania.

Dacă vă doriți o experiență ieșită din tipar, detalii și înscrieri se pot face aici.

Și pentru că vremurile impun o schimbare, anul acesta, pentru a nu anula cursa și totodată promisiunea de a susține cei 400 de copii din Asociația Autism Voice, organizatorii au decis să o transforme într-o cursa… virtuală.

“Știm cu toții că perioada pe care o traversăm este una dificilă pentru toată lumea, atât alergători cât și organizatori de competiții sportive. 2020 cu siguranță va fi un an despre care se va vorbi mult timp de acum încolo. Deși Ultra Race România în formatul gândit de noi nu s-a mai putut organiza anul acesta, ne-am decis totuși să oferim alergătorilor o variantă ușor modificată prin care ei să continue să facă mișcare, fiecare “la el acasă”, însă sub aceeași umbrelă a Ultra Race România. Este modalitatea noastră prin care vrem să le fim alături și să le oferim motivația necesară să treacă mai ușor peste această perioadă ”, ne mărturisește Daniel Nica, co-fondator Ultra Race România.

Așadar, începând cu 25 iulie, vom avea ocazia să gustăm din emoția celor 250 de kilometri de oriunde ne-am afla. Fiecare concurent înscris la Ultra Race România Virtual va putea parcurge cei 250 de kilometri în maximum 25 de zile, fără a avea vreo distanță minima obligatorie de făcut pe zi. Și pentru ca experiența Ultra Race România să fie cât mai reală pentru cei aflați la mii de kilometri distanță, organizatorii vor alerga cei 250 de kilometri pe traseul real al cursei, postând zilnic pe paginile de Facebook și Instagram filmulețe și poze din teren.

“Este modalitatea prin care ne-am gândit să facem dintr-o cursă virtuală una interactivă. Chiar dacă participanții nu pot alerga umăr la umăr prin ținuturile sălbatice ale munților Buzăului, datorită materialelor postate de noi zilnic, vor fi mai aproape de noi, de România și de traseul real al cursei. Dorim să le arătăm cum va fi experiența Ultra Race România în 2021. Pe pagina oficială va fi încărcată harta traseului și fiecare concurent, în funcție de distanța zilnică parcursă, va avansa pe acea hartă ”, a declarat Beatrice Ionescu, co-fondator Ultra Race România.

Deși virtuală, ediția din acest an a Ultra Race România nu putea avea loc fără o medalie și un tricou oficial care să amintească de frumoasa aventură de 250 de kilometri, pe care fiecare concurent le va primi acasă, după terminarea cursei. Mai mult decât atât, 50% din taxa de înscriere va fi donată micuților cu autism.

Înscrierile sunt deschise până pe data de 23 iulie 2020, iar participanții pot opta pentru varianta individuală în care vor parcurge singuri distanța de 250 de kilometri sau se pot înscrie în echipă de 5, alergând fiecare membru al echipei atât cât poate în cele 25 de zile, astfel încât distanța cumulată a celor 5 membri, la final, să fie 250 de kilometri. Deci, ca să reiterăm ce e scris în titlu, niciodată un ultramaraton de 250 de kilometri n-a fost mai ușor de făcut.

Ultra Race România 2020 – discover what you’re made of!

1 comentariu
    Jan Duk

    Hello, can I still register for the virtual race?
    What is the possible procedure. Thank you
    Jan

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine