Andrei Dumitrescu / Pizza

Ești ceea ce mănânci, dar mai ales ceea ce gătești cu plăcere.

Împreună cu GRUNDIG, facem de-o carte de bucate chiar aici, pe site-ul Radio Guerrilla. Așa că așteptăm rețeta ta preferată de gătit la cuptor, cu tot cu o fotografie care sa ne facă poftă, la adresa statmajor@guerrillaradio.ro și poți câștiga un super-cuptor încorporabil multifuncțional cu tehnologia HotAero Pro de la Grundig, premiat laIF Awards in 2021 pentru design.

Da, vrem să ne spuneți și cum faceți această reteță, care sunt pașii, dar mai ales vrem să aflăm povestea din spatele rețetei. De ce e ea preferata voastră, ce vă leagă de ea? Cum e procesul de preparare, ce dificultăți întâmpinați, cine vă este sous-chef în bucătărie?

Publicăm toate rețetele primite și, pe 4 noiembrie, adică vinerea viitoare, alegem câștigătorul. Cea mai frumoasă și inspirațională rețetă și poveste îi aduce autorului un cuptor încorporabil multifuncțional GRUNDIG cu tehnologia HotAeroPro, în valoare de peste 1000 de Eur.

Andrei ne propune o rețetă de pizza homemade și bine face.

***

Salve! Andrei Dumitrescu e numele meu. Sper că nu-i târziu (nici la propriu, nici la figurat), pentru o pizza care să își facă loc în concursul vostru. Rețeta e pentru răbdători și pentru cei ce pun bani deoparte pe termen lung. Are procente pe care le poți jongla și un timp pe care să-l poți savura. Atât înainte cât și după. La treabă:

Ingrediente pentru blat (nu e cel care se făcea pe vremuri în trenul de Constanța)
1. 170 g făină (tip 00 sau 650, 150g și 20g integrală)
2. 105 g apă
3. 4-5 g sare
4. 0,5 g drojdie uscată
Punem în apă (la temperatura camerei, când primiți căldură de la Termoenergetica) 20 de grame de făină integrală și drojdia. Amestecăm și lăsăm să treacă o oră. Se activează drojdia așa cum se activa teleportarea în StarTrek. Apoi punem și sarea, iar amestecăm bine și apoi punem restul de făină. Dacă vrem un blat mai bine crescut decât domnul Goe, îl frământăm cam 10 minute și apoi îl mutăm sub forma unei bile pe o farfurie pe care am pus niște ulei de măsline înainte. Mai punem niște ulei peste bilă și o acoperim cu o folie de plastic. Îi facem loc în frigider și o lăsăm așa puțin, cam 48 de ore. Cum ziceam, e ca și cum ai pus banii la bursă. Apoi ne concentrăm pe ce aruncăm la suprafață:
-Roșii pasate
-Mozarella proaspătă
-Rucola
-Busuioc
-Roșii cherry
-Oregano
Scoatem blatul din frigider cu cel puțin 3 ore înainte de a găti. Încingem cuptorul (ah, ce bun ar fi un cuptor bun…) până la 230-250 de grade. Depinde de fiecare cuptor cât suportă. Dacă aveți și piatră de pizza înseamnă că sunteți campioni, dar atenție la temperaturile mari care pot să facă precum petardele pe vremuri din geamul de protecție. În fine, hai să ne ocupăm de blat! Îl manevrăm fain sub forma unui disc (că doar facem pizza cu diametrul de 32 de cm). Marginile vor fi mai groase, centrul mai subțire. Punem roșiile pasate, sare, oregano, aranjăm roșiile cherry tăiate pe jumătate și câteva bucăți de mozzarella. Câteva fire de ulei de măsline pot face minuni acum.

Punem totul în cuptor pentru 7-8 minute sau cât e necesar, aici intră sentimentul vostru de bucătari în joc. La final punem restul de mozzarella și după două minute punem și rucola și busuiocul. Și punem mâna și mâncăm.

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine