Emilia Pîrvu / Brioșe cu cacao

Ești ceea ce mănânci, dar mai ales ceea ce gătești cu plăcere.

Împreună cu GRUNDIG, facem de-o carte de bucate chiar aici, pe site-ul Radio Guerrilla. Așa că așteptăm rețeta ta preferată de gătit la cuptor, cu tot cu o fotografie care sa ne facă poftă, la adresa statmajor@guerrillaradio.ro și poți câștiga un super-cuptor încorporabil multifuncțional cu tehnologia HotAero Pro de la Grundig, premiat laIF Awards in 2021 pentru design.

Da, vrem să ne spuneți și cum faceți această reteță, care sunt pașii, dar mai ales vrem să aflăm povestea din spatele rețetei. De ce e ea preferata voastră, ce vă leagă de ea? Cum e procesul de preparare, ce dificultăți întâmpinați, cine vă este sous-chef în bucătărie?

Publicăm toate rețetele primite și, pe 4 noiembrie, adică vinerea viitoare, alegem câștigătorul. Cea mai frumoasă și inspirațională rețetă și poveste îi aduce autorului un cuptor încorporabil multifuncțional GRUNDIG cu tehnologia HotAeroPro, în valoare de peste 1000 de Eur.

Brioșe cu cacao, mamă, mamă! De la Emilia citire, după cum urmează.

***

Vă trimit o rețetă de brioșe gustoase, pufoase și, sper eu, pentru mine norocoase… 😉

De obicei, le fac de Halloween. Au ca model pânze de paianjen, dar se poate renunța la decor, dacă este complicat. Eu nici n-aveam cum să scap, pentru că fetița mea și-a dorit să fie musai cu pânză de paianjen. 😊

Sunt și singurele care îi plac, de câte ori făceam din cele fără cacao, aproape că nici nu le gusta.

Iar acum să trec la rețetî:

Brioșe cu cacao 

3 banane
3 ouă
250 gr făină
65 gr cacao
1 linguriță bicarbonat (eu folosesc doar bicarbonat, pentru că nu îmi place gustul pe care îl lasă praful de copt)
1 praf generos de sare (potențează gustul)
70-100 gr zahăr brun
130 ml ulei
150 ml lapte bătut

Într-un castron se amestecă făina, cacaua, sarea și bicarbonatul.

În alt castron se amestecă ingredientele umede: 3 banane mai coapte (în funcție de dulceața bananelor, adaptăm cantitatea de zahăr).

Eu am avut banane foarte coapte, așa că am pus doar vreo 80 gr zahăr, dar se poate crește în funcție de preferințe, mai ales că sunt cu cacao. În general, sunt destul de zgârcită cu zahărul la prăjituri, pentru că nu îmi place gustul foarte dulce.

Se paseaza cu o furculiță și se amestecă cu ouale și zahărul. Se adaugă uleiul și laptele bătut. La final se amestecă ingredientele uscate treptat, ca să se omogenizeze mai ușor. Apoi se toarnă în forme de brioșe cu un ibric sau cu lingura de înghețată și se coc 20-25 de minute la 180 grade. Pentru că le-am făcut pentru prima oară de Halloween, le-am decorat cu ciocolată albă și neagră în formă de pânză de păianjen.

Se topește ciocolata câte puțin, fie pur și simplu în crăticioară, fie la baie de abur. Dacă e, alege a doua variantă, apa nu trebuie să ajungă la fundul castronului, ca să nu se lipească ciocolata. Se pot adăuga 2-3 linguri de frișcă lichidă, ca să fie mai cremoasă. Brioșele se îmbracă în ciocolata albă, jumatate dintre ele, și celălalte în ciocolata neagră. Iar apoi se fac plasele, desenând niște cochilii de melc cu ciocolata, iar mai apoi se trasează cu scobitoarea spre margine. Acest decor se face după ce se răcesc brioșele.

Poftă bună la brioșe!

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine